La ce temperatură se coace baclavaua. Află temperatura ideală de coacere pentru a obține baclavaua crocantă și aromată la cuptor!

bucataria turceasca

La ce temperatură se coace baclavaua

Baclavaua este un desert foarte consumat la noi în țară. Însă știați care este temperatura potrivită pentru a se coace?

Aflați din rândurile următoare la ce temperatură se poate coace baclavaua mai

exact. În plus descoperiți și o rețetă de baclava crocantă și aromată la cuptor care se poate prepara în mai puțin de o oră. 

 

La ce temperatură se coace baclavaua 

Atunci când vine vorba despre o baclava crocantă și aromată care este preparată la cuptor, se pare că temperatura potrivită pentru a o coace este de 180 °C.

Astfel încât după aproximativ o oră de coacere baclavaua noastră va ieși la fel de crocantă și la fel de aromată cum ne-am dorit din prima clipă. 

Citește și: Tocană de fasole. Un gust sățios și plin de savoare!

 

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Rețeta de baclavaua crocantă și aromată la cuptor 

Timpul de pregătire pentru această rețetă de baclava crocantă și aromată la cuptor este de 30 de minute 

Timp de preparare - 50 de minute 

Timp total - o oră și 20 de minute 

Rețeta de baclava crocantă și aromată la cuptor este pentru 6 persoane 

Ingrediente – baclava crocantă și aromată la cuptor 

ingrediente pentru foi 

  • 3 ouă 
  • 130 g de iaurt 
  • 130 ml de lapte 
  • 130 ml de ulei 
  • o linguriță de oțet 
  • un pliculeț de praf de copt 
  • 1/2 de linguriță de sare 
  • 800 g de făină+ 4 cești 
  • 2 cești de amidon  

ingrediente pentru sirop 

  • 1 kg de zahăr 
  • 800 ml de apă 
  • 3 linguri de zeamă de lămâie 

Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 6 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate.

Acum haideți să trecem la treabă! 

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

la ce temperatura se coace baclavaua
La ce temperatură se coace baclavaua[Sursa foto: freepik]

Mod de preparare - ba clava crocantă și aromată la cuptor 

  1. În primul și în primul rând ne vom ocupa de prepararea foilor pentru baclava a noastră crocantă. Așadar vom avea nevoie de un bol de dimensiuni mai mari, în care vom amesteca 3 ouă, la temperatura camerei, alături de 130 g de iaurt, 130 ml de lapte, toate la temperatura camerei, dar și 130 g de ulei, o linguriță de oțet, în pliculețe de praf de copt, 1/2 de linguriță de sare, 800 g de făină, și 2 cești de amidon. Toate aceste ingrediente se amestecă bine împreună pentru a forma o cocă elastică. Coca se va lăsa deoparte în bolul de dimensiuni mai mari timp de aproximativ 20 de minute. 
  2. În continuare după acest interval de 20 de minute aluatul se va împărții în forme egale. 
  3. Separat vom avea nevoie de un alt bol de dimensiuni potrivite în care vom pune cele 2 cești de făină pe care le vom folosi pentru a întinde foile de baclava. Dintre cele 4 forme pregătite vom întinde 2 foi subțiri, pe care ulterior le vom stropi cu ulei. Imediat apoi, din cele 2 foi suprapuse, în forma un pătrat. Stratul respectiv se va tăia în 4 părți egale, iar pe fiecare bucată obținută vom presăra nucile, iar apoi vom pune și baclavaua suprapusă. 
  4. Baclavaua rezultată se pune într-o tavă de cuptor, care se va introduce în cuptorul preîncălzit la o temperatură de 180 °C, timp de aproximativ 50 de minute. 
  5. În acest interval de timp vom pregăti și siropul pentru baclavaua noastră. Așadar vom avea nevoie de un bol de dimensiuni mai mari în care vom adăuga 1 kg de zahăr alături de o 800 ml de apă și 3 linguri de zeamă de lămâie. Aceste ingrediente se amestecă bine și așteptăm ca baclavaua noastră să fie gata. 
  6. După acest interval de timp scoatem tava cu baclavaua de la cuptor și o lăsăm puțin să se răcească dar nu foarte mult pentru că trebuie să punem siropul deasupra. Odată așezat și siropul putem decora baclavaua noastră cu câteva bucățele de nuci iar rețeta este gata de servit!  

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor. 

reteta de baclava cu foi de placinta
La ce temperatură se coace baclavaua[Sursa foto: freepik]

Citește și: Alimente pentru memorie. Investește în sănătatea mintală și descoperă alimentația inteligentă!



Citește și:

Expunerea la soare, măsuri de siguranţă

La ce temperatură se coace peștele. Cum poți obține un pește fraged și suculent la cuptor!

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies