Cheesecake-ul cu Crumble se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!
Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de cheesecake cu Crumble.
Rețetă de Cheesecake cu Crumble
Rețeta delicioasă, absolut minunata, se prepară în doar 5 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă este de o ora
Citește și: Cheesecake New York cu căpșune. Un gust de-a dreptul unic!
Citește și: Clătite umplute cu brânză și stafide. Un alt mod de a începe dimineața!
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Timp de preparare - o ora
Timp total - 2 ore
Rețeta este pentru 6 persoane
Ingrediente
Pentru crustă:
- 2 căni de biscuiți graham sfărâmați
- o jumătate de cană zahăr granulat
- o jumătate de linguriță scorțișoară măcinată
- 8 linguri de unt, topit
Pentru umplutură:
- 350 g cremă de brânză
- 1 cană si jumătate de zahăr granulat
- 8 ouă
- o jumătate de cană de smântână
- o jumătate de cană de făină
Pentru crumble:
- 1 cană si jumătate de făină
- o jumătate de cană zahăr brun
- 3 linguri de zahar granulat
- 1 linguriță de scorțișoară măcinată
- 8 linguri de unt, topit
Pentru topping:
- 3 căni de zahăr cofetar
- 2 linguri de apa
Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 6 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă!
Mod de preparare
- În primul și în primul rând, tot ce trebuie să faceți este să preparați blatul. Încălziți cuptorul la 200°C. Combinați zahărul, scorțișoara și firimiturile de biscuiți și amestecați-le cu untul, mai apoi. Apăsați pe partea de jos și pe partea laterală a unei tăvi rotunde de cuptor. Coaceți timp de 10-15 minute.
- Urmează apoi să ne ocupăm de prepararea umpluturii. Adăugați crema de brânză și zahărul într-un bol de dimensiuni mai mari și bateți-le până când devin pufoase. Bateți ouăle, smântâna și făina, pe rând. Toarnă apoi umplutura rezultată, în crustă. Coaceți-l iar, timp de 45 de minute.
- În cazul în care doriți să adăugați și topping de crumble, îl vom prepara acum. Făina, zahărul brun, zahărul granulat și scorțișoara trebuie amestecate într-un bol de dimensiuni mai mari. Tăiați apoi untul cu o furculiță sau un cuțit de unt. Se pune totul pe cheesecake-ul fierbinte, scos din cuptor și se mai coace încă 35 de minute sau până când firimiturile devin ușor rumenite.
- După acest interval de timp, opriți cuptorul și lăsați ușa închisă pentru o oră. Imediat apoi, slăbiți cu un cuțit în jurul marginii tăvii, apoi se răcește pe grătar, se acoperă și se pune la frigider peste noapte.
- A doua zi, înainte de a servi acest desert, puteți să preparați și un alt topping rapid. Într-un bol de dimensiuni potrivite, amestecați zahărul de cofetărie și apa. Imediat apoi, tot ce mai trebuie să faceți este să stropiți prăjitura cu o furculiță, iar rețeta de astăzi este gata de servit. Poftă bună!
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.