Cheesecake cu mere. O alegere delicioasă de topping, în orice sezon!

retete de gustare

Cheesecake cu mere

O rețetă ideală pentru un răsfăț dulce într-o zi obișnuită. Perfect pentru momentul în care îți dorești o gustare rapidă!

Acesta este un desert delicios, perfect pentru iubitorii de combinații între arome dulci și cremoase. Cu un blat crocant, se adaugă un contrast plăcut cu textura cremoasă a umpluturii, iar gemul de mere de deasupra aduce o notă fructată desertului. Se poate servi în orice zi, la orice oră, indiferent de sezon, datorită sentimentului de răcoare oferit de cremă, dar și a căldurii oferite de gemul de mere, potrivit pentru toamnă și

nu numai!

Citește și: Rețeta de Panna Cotta cu espresso, pregătită de chef Ștefan Popescu. „Căpșuni, coacăze chiar și un sos de ciocolată.”

cheesecake cu mere
Cheesecake cu mere[Sursa foto: freepik]

Citește și: Cum pregătește Gabriela Cristea renumita ciocolată Dubai. „Ce frumusețe de ciocolată avem! Ce frumos se vede cu aurul acesta!”

Pentru această rețetă, vom avea nevoie de 60 de minute (timp de pregătire), respectiv 60 de minute (timp de gătire), ceea ce va duce la aproximativ 2 ore (timp total),

pentru ca la final, să ne putem bucura de savoarea desertului.

Ingrediente

Ingrediente pentru blat

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

  • 200 g de biscuiți digestivi
  • 100 g de unt topit
  • 2 linguri de zahăr brun

Ingrediente pentru cremă

  • 600 g de cremă de brânză, la temperatura camerei
  • 200 g de zahăr
  • 3 ouă mari
  • 1 linguriță de extract de vanilie
  • 200 g de smântână grasă
  • 2 linguri de făină, opțional

Ingrediente pentru topping

  • 400 g de gem de mere
  • 1 linguriță de scorțișoară, opțional

cheesecake
Cheesecake cu mere[Sursa foto: freepik]

Mod de preparare desert

Mod de preparare blat

  1. Setează cuptorul la 180°C și unge o tavă rotundă, ideal cu fund detașabil cu unt sau ulei.
  2. Pune biscuiții într-un blender sau zdrobește-i punându-i într-o pungă, iar mai apoi cu un sucitor, până obții o textură fină, asemănătoare nisipului. Într-un bol, combină biscuiții mărunțiți cu untul topit și cele două linguri de zahăr brun.
    Amestecă bine până când biscuiții și untul se încorporează complet.
  3. Toarnă amestecul de biscuiți în tava pregătită și presează-l bine pe fundul tăvii, folosindu-te de fundul unui pahar pentru a obține o suprafață uniformă. Imediat apoi, poți introduce tava în cuptor și coace blatul timp de 10 minute, până devine auriu.
  4. Scoate-l din cuptor și lasă-l să se răcească complet înainte de a adăuga crema de brânză deasupra, timp în care o vom și pregăti.

Mod de preparare cremă

Citește și: Rebecca, primele declarații după descalificarea din „Casa Iubirii”: „Nu regret nimic” Ce planuri are bruneta după părăsirea emisiunii- kanald.ro

Citește și: O româncă de 42 de ani a fost ucisă "din curiozitate" de un tânăr de 17 ani. Femeia avea doi copii- stirilekanald.ro

  1. Într-un bol mare, bate crema de brânză cu ajutorul unui mixer până devine pufoasă. Încorporează treptat zahărul, continuând să amesteci până când crema devine omogenă. Adaugă ouăle unul câte unul, amestecând bine după fiecare pentru a se integra complet. Toarnă extractul de vanilie și smântâna în amestec, mixând ușor. Dacă dorești o consistență mai groasă, poți adăuga cele două linguri de făină și amesteca până când se omogenizează complet, ulterior.
  2. După ce blatul s-a răcit complet, toarnă crema de brânză peste el și niveleaz-o cu ajutorul unei spatule.

Asamblare, coacere și servire

  1. Preîncălzește din nou cuptorul la 160°C, de această dată. Pune tava în cuptor și coace timp de o oră sau până când marginile sunt dure, iar centrul cheesecake-ului este încă moale.
  2. După coacere, oprește cuptorul și lasă ușa cuptorului între-deschisă. Lasă desertul să se răcească treptat în cuptor pentru a nu se crăpa. Scoate cheesecake-ul din cuptor și lasă-l să se răcească complet la temperatura camerei, apoi transferă-l la frigider pentru cel puțin 2 ore sau peste noapte.
  3. Dacă gemul de mere este prea gros, încălzește-l ușor într-o cratiță mică pentru a-si schimba consistența. Poți adăuga puțină apă pentru a-l subția, dacă este necesar. Poți adăuga o linguriță de scorțișoară în gemul de mere, opțional.
  4. Odată ce desertul s-a răcit complet, toarnă gemul de mere deasupra, nivelează cu o spatulă, asigurându-te că acoperi întreaga suprafață.
  5. Acum, desertul este gata de servit. Taie felii și bucură-te de el. Poftă bună!

retete pentru desert
Cheesecake cu mere[Sursa foto: freepik]

Îți recomandăm și rețeta de Chiftele de pui în sos dulce-acrișor. Ideale pentru o cină în familie!, pentru un preparat gustos, cu chiftele fragede din carne de pui și un sos care combină perfect aroma de dulce și acrișor. Sunt ideale pentru un prânz sau o cină savuroasă, fiind servite alături de salată proaspătă, pentru o combinație mai fresh și sănătoasă.

retete de prajituri de casa
Cheesecake cu mere[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Hernia de disc lombara: diagnostic si tratament actual

Cum pregătește Gabriela Cristea renumita ciocolată Dubai. „Ce frumusețe de ciocolată avem! Ce frumos se vede cu aurul acesta!”

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Prin ce a trecut Kate Middleton la începutul relației cu Prințul William. Momentul în care s-a simțit „umilită” de comportamentul soțului ei: "Suportase ani la rând"

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Al treilea date dintre Sebastian și Roberta a fost plin de peripeții! „Na reacții pe ea” Sebastian a reușit să o enerveze pe Roberta încă de la început

A fost împușcat la ieșirea din sediul unei televiziuni


Cookies