O rețetă ideală pentru revederile cu prietenii. Combinația de arome se potrivește perfect.
Acesta este un preparat ușor de făcut, în care chiftele din carne de pui sunt gătite într-un sos aromat, dulce și acrișor. Preparatul este servit cu semințe de susan deasupra, care adaugă o textură crocantă, fiind servit alături de o salată proaspătă și de lipii calde.
Pentru această rețetă, vom avea nevoie de 60 de minute (timp de pregătire), respectiv 60 de minute (timp de gătire), ceea ce va duce la aproximativ 2 ore (timp total), pentru ca la final, să ne putem bucura de savoarea preparatului.
Ingrediente
Ingrediente pentru chiftele
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
- 500 g de carne tocată de pui
- 1 ou
- 2 căței de usturoi, tocați mărunt
- 1 ceapă mică, tocată fin
- 50 g de pesmet
- 1 lingură de sos de soia
- 1 linguriță de ghimbir ras, opțional
- sare și piper după gust
- ulei, pentru prăjit
Ingrediente pentru sosul dulce-acrișor, opțional
- 3 linguri de sos de soia
- 3 linguri de oțet alb
- 2 linguri de miere sau zahăr brun
- 2 linguri de ketchup
- 1 lingură de sos chili dulce
- 1 linguriță de amidon de porumb, dizolvat în 50 ml apă
Ingrediente pentru salată
- 100 g de rucola
- 200 g de roșii cherry, tăiate pe jumătate
- 1 lingură de ulei de măsline
- suc de lămâie, sare și piper după gust
Ingrediente pentru decor și servire
- 1 lingură de semințe de susan
- lipii proaspete
Mod de preparare
Mod de preparare chiftele
- Într-un bol mare, amestecă carnea tocată de pui cu oul, usturoiul tocat, ceapa tocată fin, pesmetul, sosul de soia, ghimbirul ras, dacă folosești, sarea și piperul. Frământă bine toate ingredientele până când compoziția devine omogenă.
- Udă-ți mâinile cu puțină apă și formează chiftele mici. Asigură-te că sunt uniforme pentru a se găti în mod egal.
- Încinge o tigaie cu ulei la foc mediu. Prăjește chiftelele pe rând, câte 5 minute pe fiecare parte, până devin aurii și sunt complet gătite la interior. Scoate-le pe un șervețel de hârtie pentru a scăpa de excesul de ulei.
Mod de preparare sos dulce-acrișor, opțional
- Într-un bol mic, amestecă sosul de soia, oțetul alb, mierea sau zahărul brun, ketchup-ul și sosul chili dulce. Pune amestecul într-o cratiță mică la foc mediu. Adu sosul la punctul de fierbere și amestecă constant. După ce începe să fiarbă, adaugă amidonul de porumb dizolvat în apă. Continuă să amesteci până când sosul se îngroașă și are consistența dorită.
Asamblare ș i servire
- După ce sosul s-a îngroșat, adaugă chiftelele prăjite în cratiță și amestecă-le ușor, astfel încât fiecare chiftea să fie acoperită cu sosul dulce-acrișor. Lasă chiftelele să se gătească în sos pentru 5 minute la foc mic, amestecând ocazional.
- Într-un bol mare, pregătește salata, combinând rucola cu roșiile cherry tăiate pe jumătate. Stropește salata cu ulei de măsline și suc de lămâie, apoi asezonează cu sare și piper, după gust. Amestecă ușor pentru a distribui uniform dressing-ul.
- Transferă chiftelele cu sos dulce-acrișor pe farfurii. Presară semințe de susan deasupra.
- Încălzește lipiile pe grătar sau în cuptor și servește-le alături de chiftelele în sos. Alături de chiftele, servește salata. Poftă bună!
Îți recomandăm și rețeta de Prăjitură cu cafea și scorțișoară. Se poate servi alături de fructe proaspete pentru un contrast delicios!, pentru un desert perfect pentru iubitorii de cafea. Prăjitura combină gustul intens de cafea cu aroma scorțișoarei. Este ideală pentru a fi savurată atât pentru momentele de răsfăț, cât și pentru ocazii speciale.