Cheesecake-ul cu mousse de zmeură se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!
Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de cheesecake cu mousse de zmeură.
Rețetă de Cheesecake cu mousse de zmeură
Rețeta delicioasă, absolut minunata, se prepară în doar 5 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă este de o ora
Timp de preparare - o ora
Timp total - 2 ore
Rețeta este pentru 4 persoane
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Citește și: Cheesecake cu Crumble. O adevărată minunăție!
Ingrediente
Ingrediente pentru blat
- 150 g de zahăr
- 150 g de făină
- 4 ouă
- în pliculeț de zahăr vanilat
- câteva linguri de zahăr pudră
ingrediente pentru mousse-ul de zmeură
- 500 g de zmeură proaspătă
- 250 g de frișcă bătută
- 150 g de zahăr
- un pliculeț de gelatina
ingrediente pentru decor
- zmeură proaspătă
- ciocolata albă de mici dimensiuni
Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă!
Mod de preparare
- In primul și în primul rând, tot ce trebuie să faceți pentru această delicioasă rețetă este să începeți prin a alege o tavă sau un vas în care vom așeza desertul nostru, dar și în care se va coace, blatul. De obicei, în acest caz, dacă ne dorim ca blatul să iasă unul rotund, exact ca în rețeta de astăzi, vom alege o tavă cu pereții detașabili, care se poate utiliza atât pentru coacere, cât și pentru desert în general.
- În continuare, odată ce am ales tava potrivită pentru desertul nostru, vom începe să pregătim și aluatul. Astfel, tot ce trebuie să facem este să luăm un bol de dimensiuni mai mari, în care vom adăuga ouăle, dar și zahărul și pliculețul de zahăr vanilinat, pentru început, iar cu ajutorul unui mixer, manual sau automat, vom amesteca aceste ingrediente până când vor avea o nuanță deschisă la culoare și își va dubla chiar și din cantitate. Apoi treptat, vom încorpora și întreaga cantitate de făină, amestecând cu grijă, iar în cele din urmă, aluatul rezultat îl vom turna în tava aleasă mai devreme. Aluatul trebuie să fie turnat astfel încât să formeze o mică margine pe pereții tăvii. Odată ce ne-am asigurat și de acest aspect, vom introduce tava la cuptor, la o temperatură de 180 °C, timp de aproximativ 15 minute. Imediat după acest interval de timp, vom scoate tava din cuptor, ulterior vom răsturna blatul pe o suprafață plată pe care am presărat înainte zahăr pudră, astfel încât să nu se lipească, iar pentru am montat mai ușor tortul și a nu se destrăma în acest proces, cu ajutorul unui cuțit vom dezlipiți și marginile aluatului, pentru ca ulterior să îndepărtăm pereții detașabili și să transferăm blatul pe un platou.
- Acum că avem blatul terminat pentru desertul nostru, ne vom ocupa de pregătirea mousse-ului de zmeură. Așadar, vom avea nevoie de un bol de dimensiuni mai mari în care vom adăuga toată cantitatea de zmeură proaspătă, alături de tot zahărul. Amestecăm puțin astfel încât zahărul să ajungă pe majoritatea suprafeței fructelor, iar ulterior vom transfera aceste 2 ingrediente într-o oală, pe care o vom pune pe aragaz la foc mic. Așteptăm să fiarbă, iar în momentul în care deja fierbe, vom mai lăsa oala pe foc timp de aproximativ 10 minute. După acest interval de timp vom lăsa conținutul să se răcească puțin, apoi îl vom da printr-o sită astfel încât să scăpăm de sâmburi.
- Separat, tot în acest timp, vom pune gelatina la umflat în 30 ml de apă, timp de aproximativ 10 minute, pentru ca ulterior să o așezăm în baie de aburi, amestecând fără să se fiarbă, însă totodată pentru a se dizolva complet. În momentul în care mousse-ul de zmeură este răcit complet, îl vom amesteca cu frișca, dar și cu gelatina călduță pe care am preparat-o. Omogenizăm toate aceste ingrediente bine, iar ulterior crema rezultată se va turna peste blat, astfel încât să acopere toată suprafața blatului, chiar până la pereții acestuia sus.
- După acest pas, desertul se va pune la frigider timp de aproximativ 3 ore, iar înainte, sau chiar și după, îl puteți orna cu câteva bucățele de zmeură proaspătă, dar și câteva bucățele de ciocolată albă, în funcție de preferințe. Imediat apoi, rețeta de astăzi este gata de servit. Poftă bună!
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.