Cheesecake cu topping de căpșune. O surpriză colorată și dulce, de 8 Martie!

retete de gustare

Cheesecake cu topping de căpșune

Cheesecake-ul cu topping de căpșune se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!

Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de cheesecake cu topping de căpșune.

În plus, dacă veți ține cont și de sfaturile oferite, cu siguranță va ieși cel mai gustos cheesecake cu topping de căpșune, preparat așa cum se cuvine.

 

Rețetă de Cheesecake cu topping de căpșune

Rețeta delicioasă, absolut minunata, se prepară în doar 7 pași simpli!

Timpul de pregătire pentru această rețetă este de o ora

Timp de preparare- o ora

Timp total- 2 ore

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Rețeta este pentru 4 persoane

Citește și: Plăcintă cu mere. Un gust... mai ceva ca la bunica acasă!

retete pentru desert
Cheesecake cu topping de căpșune[Sursa foto: freepik]

Citește și: Mini tarte cu afine. Te va surprinde gustul!

Ingrediente

  • 150 g de biscuiți digestivi
  • 150 g de unt
  • 3 linguri de apă
  • 150 g de zahăr brun
  • 3 linguri de amidon
  • 550 g de cremă de brânză
  • 4 ouă
  • 200 g de frișcă lichidă
  • 3 plicuri de zahăr vanilat
  • o esență de vanilie
  • Căpșune
  • 4 linguri de zahăr
  • sare

Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă!

Citește și: Ștefan și Catinca s-au despărțit: "S-a terminat!" Ce mesaje au transmis foștii concurenți din "Casa iubirii"| Foto- kanald.ro

Citește și: Rezultate EDU.ro 2024: Ce site trebuie să accesezi pentru a vedea notele la Evaluare Națională- stirilekanald.ro

cheesecake cu topping de capsune
Cheesecake cu topping de căpșune[Sursa foto: freepik]

Mod de preparare

  1. In primul și în primul rând, tot ce trebuie să facem pentru această delicioasă rețetă este să începem prin a ne ocupa de prepararea blatului. Așadar, începem prin a sfărâma foarte bine biscuiții într-un blender sau într-o pungă cu ajutorul unui sucitor, pentru ca ulterior să-i transferăm într-un bol de dimensiuni mai mari peste care să turnăm untul pe care l-am topit în prealabil și ulterior răcit, dar și lingurile de apă.
  2. Vom pregăti acum și tava de cuptor, sau tăvile de dimensiuni mai mici, rotunde cu pereți detașabili, în care vom așeza hârtie de copt, iar ulterior și blatul nostru de biscuiți, pe care îl vom întinde uniform cu ajutorul unei spatule pe toată suprafața tăvii și îl nivelăm.
  3. Tot acum preîncălzit și cuptorul la o temperatură de 200°C și punem tava în cuptorul preîncălzit timp de aproximativ 10 minute.
    După acest interval de timp, scoatem tava din cuptor,  iar ulterior lăsăm blatul să se răcească.
  4. In acest timp, ne vom ocupa de prepararea cremei. Tot ce trebuie să facem este să luăm un bol de dimensiuni mai mari în care să amestecăm zahărul cu amidonul, dar și cu crema de brânză, cu ajutorul unui mixer, până când toate ingredientele se vor omogeniza, iar ulterior adăugăm și ouăle rând pe rând, timp în care vom continua să mixăm. Abia la final, adăugăm și frișca lichidă, zahărul vanilat, esența de vanilie, dar și praful de sare, după gust. Mai amestecăm încă puțin toate ingredientele, iar la final obținem crema noastră pentru desert.
  5. Acum că și blatul de biscuiți s-a răcit, vom turna amestecul de brânză peste acesta și vom mai pune tava la cuptor timp de aproximativ 40 de minute. După acest interval de timp, scoatem tava din cuptor, o lăsăm să se răcească, iar apoi introducem desertul în frigider.
  6. Pregătim acum și toppingul de căpșune, iar tot ce trebuie să facem este să adăugăm într-o oală de dimensiuni potrivite căpșunele proaspete și lingurile de zahăr, iar apoi conținutul se va pune pe foc pentru a ajunge la punctul de fierbere. Îndepărtăm treptat și spuma care s-a format la suprafață, iar momentul în care a ajuns la punctul de fierbere, mai ține pe foc timp de 20 de minute. După acest interval de timp, lăsăm toppingul să se răcească și-l amestecăm ulterior cu mixerul pentru a obține o pastă mai cremoasă.
  7. La final, turnam peste desertul nostru toppingul de căpșune format, îl decorăm și cu câteva căpșune proaspete, iar vestea de astăzi este gata de servit. Poftă bună!

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.

retete de prajituri de casa
Cheesecake cu topping de căpșune[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Bazofile crescute în testele de sânge – semnificații și implicații clinice

Mini tarte cu afine. Te va surprinde gustul!

INCREDIBIL! O româncă, PRIMUL FOTOMODEL din lume. IMAGINILE cu ea sunt spectaculoase!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au scos la vânzare bunurile comune

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Erdal Küçükkömürcü, actorul care joacă rolul Erman Arsen în serialul „Tablou de familie”, un soț devotat și un tată exemplar! Iată ce familie frumoasă are celebrul actor

Filmul tragediei de la Suceava! Mama Ancuței a prevestit tragedia: Nu veniți!


Cookies