Mini tarte cu afine. Te va surprinde gustul!

retete de gustare

Mini tarte cu afine

Mini tartele cu afine se pot prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!

Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de mini tarte cu afine.

În plus, dacă veți ține cont și de sfaturile oferite, cu siguranță vor ieși cele mai gustoase mini tarte cu afine, preparate așa cum se cuvine.

 

Rețetă de Mini tarte cu afine

Rețeta delicioasă, absolut minunata, se prepară în doar 9 pași simpli!

Timpul de pregătire pentru această rețetă este de o ora

Citește și: Chec marmorat cu glazură de ciocolată și alune de pădure. Un desert demn de prezentat invitaților!

retete pentru desert
Mini tarte cu afine[Sursa foto: freepik]

Citește și: Tiramisu. Cel mai bun desert din toate timpurile!

Timp de preparare- o ora

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Timp total- 2 ore

Rețeta este pentru 4 persoane

tarta cu afine
Mini tarte cu afine[Sursa foto: freepik]

Ingrediente

Ingrediente pentru aluat

  • 450 g de făină
  • 3 ouă
  • 100 g de zahăr
  • 100 g de unt
  • o esență de vanilie
  • Sare

Mini tarte cu afine[Sursa foto: freepik]

ingrediente pentru crema de vanilie

  • 1 L și jumătate de lapte
  • 300 g de zahăr
  • 4 ouă
  • 150 g de amidon de porumb
  • un pliculeț de zahăr vanilat
  • o esență de vanilie
  • 250 ml de smântână dulce pentru frișcă

Ingrediente pentru decor

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

  • afine proaspete

Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă!

retete de prajituri de casa
Mini tarte cu afine[Sursa foto: freepik]

Mod de preparare

  • În primul și în primul rând, tot ce trebuie să faceți pentru această delicioasă rețetă este să începeți prin a prepara blatul pentru tarte. Așadar, vom avea nevoie de un bol de dimensiuni mai mari, în care vom cerne făina, alături de praful de sare, după gust, dar și zahărul. Odată ce ne-am asigurat că aceste ingrediente sunt bine amestecate, vom adăuga în bol și untul rece, dar și esența de vanilie. Amestecăm foarte bine ingredientele pentru a se încorpora, iar apoi treptat adăugăm și ouăle bătute în prealabil, dar și câteva linguri de apă. Amestecăm ingredientele pentru a se omogeniza.
  • In momentul în care am obținut un aluat omogen așa cum ne dorim, vom începe să-l modelăm într-o formă de bilă rotundă, bile pe care o vom înveli apoi în folie alimentară, și o vom pune la frigider timp de cel puțin 20 de minute, astfel încât să capete o textură cât mai fragedă cu putință.
  • In acest timp, ne vom ocupa de prepararea cremei de vanilie. Așadar, tot ce trebuie să facem este să aducem un bol de dimensiuni mai mari, în care se adaugă gălbenușurile de ou, împreună cu zahărul, făina, dar și amidonul de porumb, ingrediente pe care le vom amesteca cu ajutorul unui mixer până când vom obține o textură fină a acestora.

Mini tarte cu afine[Sursa foto: freepik]

  • Apoi separat, vom avea nevoie de o oală de dimensiuni potrivite în care vom încălzi laptele, până când acesta va deveni fierbinte. În acel moment, oala se va lua de pe foc și vom adăuga și esența de vanilie peste lapte.
  • In bolul în care se află gălbenușurile de ou, vom turna treptat și laptele, timp în care vom amesteca continuu, pentru a se încorpora treptat. Acum a venit momentul să punem și compoziția obținută în oală, ulterior pe aragaz la foc mic, până când crema se va îngroșa. În tot acest timp, este nevoie să amestecăm cu ajutorul unui tel. Când am obținut textura potrivită, vom îndepărta oala de pe foc, acoperim crema cu o folie și o lăsăm să se răcească complet pentru a ajunge la temperatura camerei.
  • Separat, într-un bol de dimensiuni mai mari vom amesteca cu mixerul și smântâna dulce, rece, până când va deveni aerată, iar ulterior momentul în care crema de vanilie s-a răcit, vom adăuga smântâna dulce în cremă, și eu am amestecat tot cu mixerul pentru a obține o textură cât mai fină cu putință.

Mini tarte cu afine[Sursa foto: freepik]

  • Acum că toate ingredientele noastre sunt gata, trebuie să scoatem aluatul din frigider și să îl întindem pe o suprafață plată pe care am presărat făină în prealabil, cu ajutorul unui sucitor, până când vom obține o grosime potrivita aluatului. Vom începe ulterior să decupăm aluatul cu cercuri mici și să le așezăm pe acestea în formele speciale de mini tarte.
  • Preîncălziți și cuptor la o temperatură de 190°C și așezăm tava cu tartele noastre în cuptor timp de aproximativ 25 de minute. După acest interval de timp, vom scoate tava din cuptor și le vom lăsa pe acestea să se răcească.
  • In momentul în care s-au răcit, începem să umplem fiecare mini tartă în parte cu crema de vanilie, iar deasupra așezăm și câteva afine proaspete, iar rețeta de astăzi este gata de servit. Poftă bună!

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.

mini tarte cu afine
Mini tarte cu afine[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Parodontoza. Cauze. Simptome și tratament

Tiramisu. Cel mai bun desert din toate timpurile!

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies