Cheesecake cu zmeură. Este alegerea perfectă pentru a încheia o masă specială cu un moment de răsfăț și bucurie!

retete de gustare

Cheesecake cu zmeură

Cheesecake-ul cu zmeură se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!

Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de cheesecake cu zmeură.

În plus, dacă veți ține cont și de sfaturile oferite, cu siguranță va ieși cel mai gustos cheesecake cu zmeură, preparat așa cum se cuvine.

 

Rețetă de Cheesecake cu zmeură

Rețeta delicioasă, absolut minunata, se prepară în doar 4 pași simpli!

Timpul de pregătire pentru această rețetă este de o ora

Citește și: Tortul de clătite cu glazură de ciocolată amăruie, rețeta Roxanei Blenche. „Avem și cireșe confiate pe care o să le punem pe straturile de clătite.”

retete pentru desert
Cheesecake cu zmeură[Sursa foto: freepik]

Citește și: Tort cu nucă de cocos, rețeta Getei Sterp. “Am ornat și cu câteva floricele!”

Timp de preparare- o ora

Timp total- 2 ore

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Rețeta este pentru 4 persoane

retete de prajituri de casa
Cheesecake cu zmeură[Sursa foto: freepik]

Ingrediente

Ingrediente pentru blatul de biscuiți:
- 200 g biscuiți digestive
- 100 g unt, topit

Ingrediente pentru stratul de cremă de zmeură:
- 300 g zmeură proaspătă sau congelată
- 50 g zahăr granulat
- 2 linguri suc de lămâie
- 2 linguri amidon de porumb

cheesecake
Cheesecake cu zmeură[Sursa foto: freepik]

Ingrediente pentru stratul de cremă de brânză:
- 500 g cremă de brânză, la temperatura camerei
- 150 g zahăr granulat
- 200 ml smântână lichidă
- 3 ouă mari, la temperatura camerei
- 1 linguriță extract de vanilie

Ingrediente pentru decor:
- Zmeură proaspătă
- Frunze de mentă

Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă!

Citește și: Radu de la ''Casa iubirii'', în doliu! Fostul concurent al emisiunii este distrus de durere: "Mi-a vegheat fiecare pas!" Despre cine este vorba- kanald.ro

Citește și: Rezultate EDU.ro 2024: Ce site trebuie să accesezi pentru a vedea notele la Evaluare Națională- stirilekanald.ro

Cheesecake cu zmeură[Sursa foto: freepik]

Mod de preparare

  1. Pregătirea blatului de biscuiți: Zdrobește biscuiții digestivi într-un robot de bucătărie sau pune-i într-o pungă și zdrobește-i cu un sucitor până devin pulbere fină. Adaugă untul topit și amestecă bine până când toate măruntaiele de biscuiți sunt bine acoperite. Tapetează fundul unei forme de tort cu fund detașabil cu hârtie de copt și apoi presară uniform amestecul de biscuiți.

    Folosește o lingură sau un pahar pentru a presa amestecul într-un strat compact. Lasă deoparte.

  2. Pregătirea stratului de c remă de zmeură: Într-o cratiță, combină zmeura, zahărul granulat și sucul de lămâie. Fierbe la foc mediu-mare timp de aproximativ 5 minute sau până când zmeura se dezintegrează și se formează un sos gros. Într-un bol mic, amestecă amidonul de porumb cu puțină apă pentru a forma o pastă. Adaugă această pastă în sosul de zmeură și amestecă bine. Lasă să fiarbă încă 1-2 minute până când sosul se îngroașă. Dă deoparte și lasă să se răcească.

  3. Pregătirea stratului de cremă de brânză: Într-un bol mare, bate crema de brânză și zahărul granulat până când amestecul devine pufos și omogen. Adaugă ouăle, unul câte unul, amestecând bine după fiecare adăugare. Adaugă și extractul de vanilie și continuă să amesteci. Încorporează smântâna lichidă treptat în amestecul de brânză, până când obții o compoziție fină și omogenă.

  4. Asamblarea cheesecake-ului: Toarnă jumătate din amestecul de cremă de brânză peste blatul de biscuiți din formă. Pune peste acesta jumătate din sosul de zmeură răcit și nivelează cu spatele unei linguri. Acoperă cu restul de amestec de cremă de brânză și folosește o spatulă pentru a-l netezi. Încheie prin turnarea restului de sos de zmeură peste stratul de cremă de brânză și folosind o scobitoare, trage din punctele de pe suprafață pentru a crea un model decorativ. Coace cheesecake-ul în cuptorul preîncălzit la 160°C timp de aproximativ 50-60 de minute sau până când marginile sunt ferme și centrul este puțin tremurător. Lasă cheesecake-ul să se răcească complet în formă, apoi refrigerează-l pentru cel puțin 4 ore sau peste noapte. Înainte de servire, decorează cu zmeură proaspăta.

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.

cheesecake cu zmeura
Cheesecake cu zmeură[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Bazofile crescute în testele de sânge – semnificații și implicații clinice

Cum reușește Lora să se mențină în formă? Artista le sfătuiește pe femei să se iubească așa cum sunt: „Încerc să evit zahărul. Compensez cu legume și cu apă.”

INCREDIBIL! O româncă, PRIMUL FOTOMODEL din lume. IMAGINILE cu ea sunt spectaculoase!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au scos la vânzare bunurile comune

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Scandal monstru între Roberta și Julia! „Să faci pași la tine acasă, tu, nu eu!” Sebastian este mărul discordiei! Iată ce replici aprige și-au spus cele două concurente și cum a reacționat Sebastian

Filmul tragediei de la Suceava! Mama Ancuței a prevestit tragedia: Nu veniți!


Cookies