Geta Sterp a dezvăluit rețeta tortului cu nucă de cocos.
Getuța Sterp a obișnuit deja să împartă rețete delicioase pe rețelele de socializare cu urmăritorii săi, iar toți cei care vor să pregătească un desert delicios, pot încerca d această dată o rețetă simplă a Getuței, un tort cu nucă de cocos, perfect pentru întreaga familie. Geta a început prin a menționa toate ingredientele de care are nevoie pentru blat, cremă și glazură, iar apoi a explicat pas cu pas cum le realizează pe toate și cum ornează tortul.
Listă ingrediente:
Pentru blat:
- 6 ouă
- 250 g făină
- 250 g zahăr
- 1,5 lingurițe praf de copt
- o esență vanilie
- 50 g margarină pentru copt și prăjituri
Pentru cremă:
- 750 ml lapte
- 150 g făină
- 100 g zahăr
- 200 g margarină pentru copt și prăjituri
- puțină esență de vanilie
Pentru glazură:
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
- 200 g fulgi de cocos
- 100 g zmeură
Cum pregătește Getuța Sterp blatul pentru tortul cu cocos
Getuța a început prin a face blatul de tort, astfel că a separat gălbenușurile de albușuri, a bătut albușurile până când s-au făcut spumă, apoi a încorporat zahărul și galbenusurile și a amestecat totul foarte bine, după care adăugăt făina, praful de copt, esența de vanilie și margarina topită, iar blatul a fost băgat la cuptor pentru 25 de minute, la 160
grade. “În primul rând, separăm gălbenușurile de albușuri. Batem albușurile spumă, adăugând treptat zahărul, apoi punem gălbenușuri, amestecăm cu mișcări largi, după care adăugăm făina, praful de copt, esența de vanilie, margarina topită și băgăm la copt, la 160 de grade, pentru aproximativ 25 de minute! Cât timp se coace, ne ocupăm de cremă.”, a povestit Geta Sterp.Cum realizează Getuța crema pentru tortul de cocos
Cât blatul a stat la cuptor, aceasta s-a apucat de crema pentru tort, acolo unde a pus laptele în două boluri, iar într-unul din ele a adăugat făină și a amestecat foarte bine, iar în celălalt bol cu lapte a adăugat zahărul, alături de esență și l-a lăsat pe foc să fiarbă. Ulterior, cele două compoziții au fost unite.