Geta Sterp a dezvăluit rețeta cornulețelor cu gem și brânză sărată.
Geta Sterp a împărtășit cu urmăritorii săi pe rețele de socializare o rețetă delicioasă care poate fi pregătită atât ca desert, cât și ca gustare de dimineață. Fiica cea mică a mamei Geta a pregătit cornulețe cu gem și cornulețe cu brânză sărată deasupra cărora a presărat brânză rasă. Aceasta a dezvăluit și ingredientele pe care le-a folosit.
Ingrediente:
- 500 gr de făină
- Două gălbenușuri
- 100 gr de unt
- 100 gr untură
- 100 gr smântână
- Un praf de sare
- Două pliculețe de zahăr vanilat
- Un pliculeț praf de copt
Pentru umplutură:
- Gem (după preferințe)
- Brânză sărată
Modul de preparare al cornulețelor pregătite de Geta Sterp
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Citește și: Cozonac pentru Paște, rețeta pregătită de Geta Sterp. “Am o rețetă foarte simplă și tare delicioasă.”
După ce a întins pe masă exact ce are nevoie, aceasta explicat, pas cu pas, cum amestecă ingredientele, care sunt cantitățile necesare realizării cornulețelor și a menționat un aspect foarte important, că acest tip de aluat pentru cornulețe nu are nevoie de timp pentru a crește.
Getuța a realizat cornulețe cu gem de caise și brânză sărată, însă a menționat că în funcție de preferințe, acestea pot fi făcute cu absolut orice fel de gem. „Am ales să fac conulețe, atât cu gem, cât și cu brânză sărată. Am trecut la treabă, mi-am cântărit făina, am separat gălbenușurile de albușuri, iar într-un alt bol am pus cantitatea necesară de unt peste care am adăugat untura, smântâna, praful de copt, un praf de sare și am amestecat până s-au omogenizat foarte bine. Am turnat peste făină și am început să frământ. În câteva minute am terminat de frământat și am început să fac cornulețele pentru că acesta este un aluat care nu trebuie să crească. L-am tăiat în două părți egale, apoi l-am tăiat în încă 8 părți egale, peste care am adăugat gem de caise și am presărat nucă mărunțită, iar peste cealaltă parte am adăugat brânză sărată. Le-am rulat și le-am pus în tava în care tocmai pusesem hârtie de copt.@geta.sterp Iubesc să fac cornulețe pentru cei dragi, așa că nu puteau lipsi de pe masa de Paște. 🩷 Este una din rețetele mele preferate și vă invit și pe voi să o testați! Am cumpărat cele mai multe ingrediente de la @profi, unde puteți găsi toate cele necesare pentru masa de sărbători.
În familia voastră ce deserturi se fac? 🪻 📝 Ingrediente: Pentru aluat: 500 g de făină două gălbenușuri 100 g de unt 100 g de untură 100 g de smântână un praf de sare două pliculețe de zahăr vanilat un pliculeț de praf de copt Pentru umplutură: gem (eu am folosit de caise, dar puteți folosi de care doriți) brânză sărată Poftă bună! (P) ♬ sunet original- Geta Sterp