Chiftele de post mănăstirești. Sunt ușor de preparat și delicioase, ca la mănăstire

chiftelute de post manastiresti
Chiftele de post mănăstirești. Sunt ușor de preparat și delicioase, ca la mănăstire

Perioada postului poate să fie una destul de grea pentru persoanele care obișnuiesc să consume alimente nu tocmai permise în timpul postului, cum ar fi carnea.

Aflați din rândurile următoare o rețetă foarte ușoară pe care o puteți prepara cu încredere în timpul postului. Chifteluțele de post mănăstirești sunt un preparat foarte delicios și ușor de preparat. Preferat atât de adulți, cât și de copii, chifteluțele de post mănăstirești vor reprezenta un deliciu pentru întreaga familie, mai ales în perioada postului. 

Chifteluțele de post mănăstirești reprezintă un preparat numai bun pentru această perioadă în care nu putem consuma carne.

Este perioada în care gospodinele de pretutindeni sunt nevoite să înlocuiască foarte multe ingrediente. Fiind postul Paștelui, această alternativă a clasicelor chifteluțe, reprezintă o variantă perfectă de a înlocui carnea și totodată de a vă bucura de un gust cu totul și cu totul deosebit.

Chifteluțe mai simple de atât nici că se putea!

retete de post

Citeste si: Ce este HUMUSUL. "Este un produs sățios și hrănitor, bogat și în proteine vegetale și în carbohidrați"

 

Rețetă de chiftele de post mănăstirești

Gustul chifteluțelor de post mănăstirești vă va rămâne întipărit în minte pentru mult timp, iar odată ce veți afla și rețeta acestora, cu siguranță va deveni un preparat din ce în ce mai consumat. Descoperiți în rândurile următoare cea mai bună rețetă de chifteluțe de post mănăstirești.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Ingrediente

Veți avea nevoie de următoarele ingrediente: fasole boabe (500 de grame), pâine (2-3 felii), orez (150 de grame), ulei (150 de mililitri), ceapă (2), usturoi (5-6 căței), un morcov, un păstârnac, frunze de dafin (2), o legătură de mărar, o legătură de pătrunjel, făină (50 de grame) sare, piper și cimbru.

Mod de preparare

Pentru început, tot ce trebuie să faceți este să lăsați fasolea în apă, cu o noapte înainte de a prepara chifteluțele de post mănăstirești, pentru ca a doua zi să poate fi pusă direct la fiert. Prin urmare, acesta este primul pas pe care îl veți face pentru a pregăti această rețetă. Puneți fasolea la fiert, timp de aproximativ 20 de minute, nici mai mult, nici mai puțin de atât, pentru ca aceasta să se fiarbă exact așa cât trebuie.

După ce s-a fiert, clătiți-o și puneți-o înapoi în apa fierbinte, pe care o lăsați să fiarbă în continuare.

În acest timp, puteți curăța și tăia cubulețe, ceapa, morcovul și păstârnacul, pentru ca mai apoi să le adăugați peste fasole, alături de o frunză de dafin și o linguriță de sare. Veți lăsa toate aceste ingrediente să fiarbă, iar abia după ce s-au fiert toate, veți scoate fasolea și o veți trece prin blender, până când veți obține o cremă omogenă.

reteta de chiftele de post manastiresti

Citeste si: Când se pune gelatina în piftie. Trucul pentru un preparat de nota 10

Peste fasolea rezultată, adăugați miezul de pâine pe care l-ați înmuiat înainte în apa în care au fiert toate legumele. Apoi puteți trece la pasul următor și anume tocarea mărunt a verdeții, pe care o veți adăuga și pe ea la conținutul obținut.

În plus, acum este momentul în care puteți pune piper, cimbru și usturoiul pe care l-ați pisat.

Citește și: Radu de la ''Casa iubirii'', în doliu! Fostul concurent al emisiunii este distrus de durere: "Mi-a vegheat fiecare pas!" Despre cine este vorba- kanald.ro

Citește și: Rezultate EDU.ro 2024: Ce site trebuie să accesezi pentru a vedea notele la Evaluare Națională- stirilekanald.ro

Și legumele la rândul lor, exact ca fasolea, trebuie să le pisați și să le adăugați peste restul ingredientelor. Amestecați foarte bine, până când se vor omogeniza. După ce ați obținut consistența unei paste, puteți începe modelarea chifteluțelor în dimensiuni mai mari sau mai mici, după cum preferați.

Apoi tot ce mai trebuie să faceți este să treceți chifteluțele modelate prin făină și să le puneți la prăjit. Țineți cont că uleiul trebuie să fie încins în momentul în care adăugați chifteluțele. Acestea se vor prăji cât mai bine, pentru un gust cât mai intens și o textură cât mai crocantă.

Atunci când chifteluțele de post mănăstirești vor fi gata, se vor scoate din tigaie și se vor așeza pe un prosop de hârtie, pentru ca uleiul strâns să se scurgă cât mai bine. Rețeta de chifteluțe de post este gata și le puteți servi calde, alături de o salată de legume proaspete. Poftă bună!

chiftele de post

Citeste si: Cura cu semințe de in. Cum se ține, cât durează și cât poți să slăbești



Citește și:

Parodontoza. Cauze. Simptome și tratament

Poți să mănânci fructe de mare în post. Ce spun reprezentații bisericii?

INCREDIBIL! O româncă, PRIMUL FOTOMODEL din lume. IMAGINILE cu ea sunt spectaculoase!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au scos la vânzare bunurile comune

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Scandal monstru între Roberta și Julia! „Să faci pași la tine acasă, tu, nu eu!” Iată ce replici aprige și-au spus cele două concurente și cum a reacționat Sebastian

Filmul tragediei de la Suceava! Mama Ancuței a prevestit tragedia: Nu veniți!


Cookies