Cura cu semințe de in. Cum se ține, cât durează și cât poți să slăbești

Cum se tine cura cu seminte de in
Cum se tine cura cu seminte de in

Semințele de in reprezintă o sursă bogată de fibre dietetice ce pot fi incluse cu ușurință în dieta ta zilnică. Află tot ce nu știai despre cura cu semințe de in, recomandată de medicii nutriționiști din întreaga lume.

Semințele de in au fost cultivate încă din cele mai vechi timpuri atât pentru proprietățile medicinale, cât și pentru industria textilă. Acestea sunt bogate în acizi grași Omega-3, vitamine și minerale, motiv pentru care multe persoane aleg să le includă în diete și chiar în alimentația de zi cu zi. Află, în rândurile de mai jos, cum se ține cura cu semințe de in, cât dureaza aceasta și de câte kilograme poți scăpa.

Citeste si: Câte calorii trebuie să mănânci pe zi în funcție de greutatea pe care o ai

Cum se tine cura cu seminte de in
Cum se tine cura cu seminte de in[Sursa foto: PixaBay]

Cum se ține cura cu semințe de in

Pentru a beneficia la maximum de proprietățile acestui aliment minune, medicii recomandă consumul sub formă de lichide. În toată perioada dietei trebuie să măsori cu atenție cantitățile de apă și de semințe, astfel încât să nu faci exces și să obții rezultatele dorite într-un timp cât mai scurt.

Află cum se ține cura cu semințe de in.

La un litru de apă fiartă se adaugă, întotdeauna, 3 linguri de semințe de in. Compoziția trebuie lăsată peste noapte într-un recipient acoperit în totalitate, de preferat un termos. Băutura rezultată se strecoară și se consumă de 3 sau 4 ori pe zi, câte 150 ml. Nu uita să o bei în fiecare dimineață, pe stomacul gol.

În toată această perioadă este necesar să consumi multe lichide, de preferat apă plată și ceaiuri din plate. Sportul și alimentația sănătoasă  joacă un rol foarte important! Elimină pe cât posibil alimentele procesate, grăsimile, carbohidrații și nu uita să faci mișcare cel puțin 30 de minute în fiecare zi.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Semințele de in reduc apetitul alimentar și ajută la combaterea celulitei. Dacă îți dorești rezultate vizibile într-un timp scurt, medicii recomandă înlocuirea mesei de seară cu acest ceai pe bază de semințe de in.

„Seminţele de in pot ajuta la prevenirea bolilor cardiovasculare şi sunt beneficie şi pentru persoanele care suferă de diabet de tip 2. Ajută la controlul greutăţii, dar şi la prevenirea apariţiei cancerului. Sunt extrem de bune pentru sănătate, aşa că este indicat să le introduceţi în dieta zilnică.

Pot fi consumate în diverse mâncăruri sau sub forme de capsule”, a spus medicul nutriţionist Irina Ciucă.

Citeste si: Cură de slăbire cu PEPENE ROȘU. "O cură cu pepene roșu e recomandată și dacă avem de-a face cu anxietate, stres ridicat și atacuri de panică"

Cum se tine cura cu seminte de in
Cum se tine cura cu seminte de in[Sursa foto: PixaBay]

Cât durează o cura cu semințe de in

Cura cu semințe de in nu reduce doar pofta de mâncare. Acestea sunt recomandate în caz de ulcer, cistită și gastrită, reglează nivelul de colesterol și protejează celulele de coagulare, hemoragii și aritmii. De asemenea, fibrele din acestea stabilizează tensiunea arterială și glicemică, reduc inflamațiile și protejează flora bacteriană.

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Cura cu semințe de in trebuie respectată până la 10 zile, după care se face o pauză de încă 10 zile și tot așa, până când ajungi la rezultatele pe care ți se dorești.

Citeste si: 6 idei de mic dejun consistent. „Sunt obiceiuri care duc la o alimentație nesănătoasă și un aport caloric ridicat încă de la primele ore ale dimineții"

Cum se tine cura cu seminte de in
Cum se tine cura cu seminte de in[Sursa foto: PixaBay]

Cât poți să slăbești în timpul curei cu semințe de in

Înainte de a începe cura de slăbire cu semințe de in este recomandat să consulți un medic nutriționist pentru a stabili cantitatea necesară organismului tău. Rezultatele pe care le poți obține după această perioadă diferă de la persoană la persoană, în funcție de stilul de viață, alimentație și metabolism.

În mod general, medicii spun că ar trebui să consumăm până la 3 linguri de semințe de in pe zi. Pentru fiecare dintre acestea trebuie să consumi minim un pahar de apă. De asemenea, semințele de in pot fi consumate și alături de iaurt, lapte, cereale sau salate, în funcție de preferințele fiecăruia. Cura de slăbire cu semințe de in te ajută să scapi de aproximativ 5 kilograme în 10 zile.



Citește și:

Idei de coafuri simple pentru nuntă

Cura de slăbire cu semințe de dovleac. Slăbește 5 kilograme în 7 zile

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies