6 idei de mic dejun consistent. „Sunt obiceiuri care duc la o alimentație nesănătoasă și un aport caloric ridicat încă de la primele ore ale dimineții"

6 idei de mic dejun consistent. „Sunt obiceiuri care duc la o alimentație nesănătoasă și un aport caloric ridicat încă de la primele ore ale dimineții
6 idei de mic dejun consistent. „Sunt obiceiuri care duc la o alimentație nesănătoasă și un aport caloric ridicat încă de la primele ore ale dimineții"

Îți propunem șase idei pentru un mic dejun consistent, care îți va da energia necesară pentru a începe ziua cu zâmbetul pe buze.

Idei de mic dejun consistent 

Griș cu lapte 

Turnați laptele într-un vas și adăugați o linguriță de zahăr brun, iar atunci când observați că a început să fiarbă, puteți turna grișul, amestecând continuu.
Când mix-ul ajunge la consistența dorită, dați focul la minim și continuați să amestecați timp de câteva minute. Puteți adăuga fructe proaspete și scorțișoară pentru o aromă mai intensă.

Citeste si: Cură de slăbire cu PEPENE ROȘU. "O cură cu pepene roșu e recomandată și dacă avem de-a face cu anxietate, stres ridicat și atacuri de panică"

'

Citeste si: Când este bine să mănânci fructe

Terci de ovăz cu nuci

Puneți ovăzul într-un vas cu apă și lăsați amestecul pe foc timp de aproximativ 3 minute.

La final, adăugați nuci, scorțișoară și banane pentru a obține un mic dejun consistent, care potolește foamea și menține starea de sațietate până la ora prânzului. Această variantă de mic-dejun este adesea introdusă de nutriționiști în planurile alimentare.

„Sunt obiceiuri care duc la o alimentație nesănătoasă și un aport caloric ridicat încă de la primele ore ale dimineții. Nu mai spun de acumularea unor substanțe, aditivii alimentari.

De aceea, ar trebui să ne configurăm tot ce înseamnă micul dejun- nu spune nimeni să nu consumăm cereale, însă putem alege un tip sănătos de cereale sau putem să consumăm alimente care sunt deja stabilite ca sănătoase. Avem opțiunea de iaurt, avem ouăle, avem într-adevăr pâine, care poate să fie albă, dacă e mai puțină ca și cantitate sau poate să fie o pâine integrală, o pâine de secară, sau diverse alte tipuri de pâine, tehnologia de panificație ne ajută în ziua de azi”, spune Simona Carniciu, medic specialist diabet, nutriţie şi boli metabolice.

Citeste si: Top 10 alimente care te ajută să slăbești

idei de mic dejun consistent

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: La ce temperatură se coace CARNEA de PUI

Clătite din făină integrală

Bateți două ouă până se transformă în spumă și adăugați o cană cu lapte și o linguriță de ulei de măsline. Amestecați până când obțineți o pastă omogenă. Făina integrală trebuie încorporată treptat și la final, puteți adăuga esență de rom sau de vanilie și scorțișoară pentru mai multă savoare. Ungeți tigaia cu ulei și rumeniți clătitele. Veți obține un mic dejun sățios, bogat în proteine, care, în combinație cu banane, fructe de pădure și sirop de arțar vă va încânta papilele gustative.

Citeste si: Dieta care funcționează cu adevărat. Care este planul alimentar

idei de mic dejun

Citeste si: Dieta disociată. Cum funcționează și ce alimente trebuie să mănânci în fiecare zi. Reguli

Biscuiți din ovăz cu semințe de chia și fructe 

Pasați două banane, apoi adăugați semințe de chia și amestecați până obțineți un amestec omogen.

Adăugați fulgi de ovăz și zeamă de lămâie, după gust, apoi amestecați. Tapetați o tavă cu hârtie de copt și cu ajutorul unei linguri formați biscuiți rotunzi. Așezați-i în tavă și lăsați-i la cuptor timp de 15 minute, la o temperatură de 180 de grade. Biscuiții se vor servi reci.

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Orez brun îndulcit cu miere si stafide

Puneți orezul la fiert și îndulciți-l cu o linguriță de miere. La final, puteți adăuga stafide, scorțișoară sau feliuțe de măr. Pentru un mic dejun la fel de sățios, puteți înlocui orezul cu hrișcă, orz, secară sau ovăz.

„Important e ca micul dejun să fie consumat cu măsură, să nu încercăm să aducem o cantitate foarte mare, o să fie mai greu digerabil și o să ne dea o stare de... să-i spunem lene, pentru că digestia fiind mai lentă, nici starea noastră nu va fi foarte bună. O cantitate mică și variată o să ducă la o stare de spirit bună, o să aducă energie și digestia o să fie bună”, spune Simona Carniciu, medic specialist diabet, nutriţie şi boli metabolice. 

Citeste si: DESCOPERĂ: 4 reţete cu avocado pentru slăbit. Ce beneficii are acest fruct în diete şi nu numai

mic dejun sanatos si hranitor

Brioșe din ou cu brânză și spanac

Aveți nevoie de spanac fiert, tocat mărunt, pentru această variantă de mic dejun. Separat, bateți două ouă cu ulei și iaurt, apoi adăugați sare, praf de copt, făină, spanacul tocat și câteva feliuțe de brânză. Turnați acest amestec în forme pentru brioșe și lăsați-le la cuptor timp de 25 de minute.

Citeste si: //Brioșe delicioase cu afine// Papilele gustative vor fi in extaz



Citește și:

Expunerea la soare, măsuri de siguranţă

De ce femeile trăiesc mai mult decât bărbații. Secretul longevității feminine explicat de specialiști

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies