Top 10 alimente care te ajută să slăbești

top 10 alimente care te ajuta sa slabesti
Top 10 alimente care te ajută să slăbești

Există nenumărate diete de slăbire care vă pot ajuta în acest demers. Însă ce ați spune dacă ați include treptat anumite alimente care vă pot ajuta să slăbiți?

Aflați din rândurile următoare ce alimente vă pot ajuta să ajungeți la forma fizică dorită, cum le puteți consuma, dar și toate beneficiile pe care le pot aduce organismului vostru.

 

Top 10 alimente care te ajută să slăbești

Dovlecelul

Acest aliment are puține calorii (13 kcal/100 g), iar de asemenea, deține un conținut mare de potasiu, dar scăzut de sodiu.

Și acestea sunt doar o parte din beneficiile pe care le oferă organismului nostru. Este un aliment recomandat în dieta persoanelor care își doresc să aibă un corp sănătos, dar totodată și suplu.

Vânăta

Ați observat momentul în care vinetele îmbibă uleiul, atunci când le preparați în tigaie? Exact acesta este și modul în care ele vor acționa în interiorul organismului nostru.

Sunt alimente bogate în pectină, iar datorită faptului că dețin fibre care captează grăsimea, vinetele elimină lipidele aflate în tubul digestiv. Se recomandă să le consumați coapte sau la grătar.

cum pot sa slabesc rapid

Citeste si: Metode care te ajută să slăbești fără să ții o dietă strictă

Varza

Este cunoscut deja faptul că varza, indiferent dacă este crudă, gătită, albă, roșie, creață sau de Bruxelles, aceasta reprezintă un aliment care poate să fie consumat cu încredere

atunci când ne dorim să slăbim. Acest aliment se recomandă ca fiind unul de bază, atunci când vine vorba de o cură de slăbire. Deține o densitate calorică mică și este bogat în fibre.

Țelina

Bogată în avantaje, țelina se recomandă să fie consumată sub formă gătită, dar cât mai puțin și într-un mod cât mai simplu. Acest aliment este scăzut în calorii, îmbunătățește digestia și contribuie la eliminarea toxinelor și la retenția apei.

Pentru a vedea adevăratele rezultate, se recomandă să o includeți în alimentație de cel puțin trei ori pe săptămână. Poate să fie sub formă de salată, la care să adăugați și puțină lămâie.

cum reusesc sa scad in greutate

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: DESCOPERĂ: Ce supe te ajută să slăbești

Avocado

Conform cercetătorilor, acest aliment conferă senzația de sațietate, dar o și menține pe întreaga durată a zilei. Acest lucru este datorat faptului că deține în compoziția sa acid oleic (grăsime mononesaturată) care se transformă în nivel intestinal, într-un hormon denumit „oleoythanolamida”, pe scurt OEA.

Grapefruit

Dacă îți este greu să te adaptezi brusc unui stil de viață mai sănătos, pentru a avea rezultatele dorite în cura ta de slăbire, poți încerca acest fruct.

Se recomandă consumul a măcar jumătate de grapefruit înainte de fiecare masă. Astfel, te va ajuta să scapi de cel puțin jumătate de kilogram pe săptămână.

alimente pentru dieta de slabire

Citeste si: CITEȘTE: Câte calorii ar trebui să consumi zilnic

Ananas

Acest fruct, ananasul, reprezintă opțiunea perfectă în cazul în care în timpul dietei de slăbire, vă este poftă de dulce.

Conține o mulțime de micronutrienți, iar în ciuda faptului că are un gust dulce, delicios, deține puține calorii (aproximativ 50 kcal/100 g). De asemenea, ananasul conține bromelaină (amestec de enzime), care ajută digestia și împiedică o eventuală balonare care poate apărea în organismul nostru.

Broccoli

Acest aliment este de asemenea recomandat, atunci când vine vorba de combaterea excesului ponderal. Pe lângă proprietățile sale anticancerigene, dacă alegeți să îl consumați sub formă crudă, această legumă oferă doar 33 kcal pe 100 g.

exercitii fizice

Citeste si: DESCOPERĂ: Dieta Dr. Nowzaradan. Principii de bază, alimente permise, sugestie de meniu

Citește și: Catinca, mesaj îngrijorător în mediul online: "Îmi faceți rău!" Ce se întâmplă cu fosta concurentă din Casa iubirii după despărțirea de Ștefan- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Scorțișoara

Datorită faptului că scorțișoara poate ține sub control, iar totodată poate să și prevină apariția precoce a senzației de foame și a poftelor alimentare, acest condiment poate reprezenta un adevărat ajutor în dieta noastră de slăbire. Cercetătorii susțin faptul că dacă vom alege să adăugăm acest condiment într-un preparat culinar, îi va reduce indicele glicemic cu până la 18-29%.

Fulgii de ovăz

Fulgii de ovăz nu doar că vor menține senzația de sațietate, dar în plus, vor asigura și un tranzit intestinal sănătos, prin urmare, conține o dublă acțiune benefică organismului nostru, mai ales în situația în care ne dorim să slăbim. Îi puteți consuma la micul dejun, sub formă de terci sau pur și simplu ca o gustare, iar de asemenea puteți opta pentru amestecarea lor într-un iaurt care are un procentaj scăzut de grăsimi.

alimente care slabesc

Citeste si: DESCOPERĂ: Trucuri psihologice ca să-ți schimbi obiceiurile alimentare greșite și să adopți o dietă sănătoasă

 

Recomandări pentru procesul de slăbire

Pentru a avea parte de rezultatele dorite, trebuie să evitați sau măcar să reduceți cantitatea de alimente și de băuturi carbogazoase pe care obișnuiați să le consumați. De asemenea, de evitat sunt și produsele de tip fast food, dulciuri sau sucuri cu zahăr adăugat.

De asemenea, odată ce ați început o cură de slăbire, pentru a susține anumite rezultate care apar pe parcurs, trebuie să faceți și mai multă mișcare în fiecare zi, decât făceați înainte. Puteți urca și coborî scările, puteți merge pe jos, puteți sta în picioare în mijloacele de transport, puteți merge cu bicicletă și multe alte activități care vă pun în mișcare organismul.

dieta de slabire

Citeste si: DESCOPERĂ: Combinarea alimentelor pentru a slăbi

 


Citește și:

Cum să prepari înghețată dietetică la tine acasă

Câte calorii are MĂMĂLIGA. "Cheia sănătăţii este diversitatea şi cumpătarea, puţin din toate e secretul unui organism în echilibru cu mediul în care trăieşte."

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies