Chef Joseph Hadad a explicat, pas cu pas, procesul de pregătire al chiftelelor cu sos.
Chef Joseph Hadad vine de fiecare dată în ajutorul urmăritorilor săi, pregătind cele mai gustoase și ușoare rețete. De această dată, chef Joseph Hadad a pregăit chiftele.
Care sunt ingredientele pentru chiftelele cu sos
Chef Joseph Hadad a explicat, pas cu pas, pașii pe care îi urmează pentru realizarea chiftelelor și care sunt ingredientele de care aveți și voi nevoie pe a le pregăti foarte simplu și delicios.
Ingrediente chiftele:
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
- 1/2 ceapă
- 500gr carne de pui tocat gros (din pulpă)
- 1/2 morcov
- 4 căței de usturoi
- 3 felii pâine
- 1/2 linguriță sare
- 1/2 linguriță boia
- 1/4 linguriță turmeric
- 1/4 nucșoară
- 2-3 cartofi
- ulei de floarea soarelui
- 3 ouă intregi
- 300 gr faină albă
Ingrediente sos:
- 2 conserve roșii tăiate
- 3 frunze foi de dafin
- 1/2 baton scorțișoară
- 3 căței de usturoi
- 2 linguri bulion
- 7 linguri ulei de măsline
- 2 linguri pastă tomate
- sare
- piper negru măcinat după gust
“Spălați și curătați cartofii de coajă. Într-un castron cu apă adăugați o lingură sare să se dizolve și cu multă răbdare decojiți cartoful ca pe un măr si puneți fiecare bucată in apa cu sare.(dacă nu puneți sare cartoful nu se va rula ușor pe carnea de pui). Puneți-i deoparte. Pregătiți sosul adăugând conserva de roșii bucăți la scurs. Puneți uleiul de măsline într-o oală pe foc. Când uleiul este încins,dar nu prea mult puneți usturoiul pisat, batonul de scorțișoară și foile de dafin la înăbușit.
Condimentați cu turmeric, ,boia, sare, piper negru zdrobit și pastă de tomate. Amestecați și puneți roșiile, adăugând și 500 ml apă. Lăsați la foc moderat până ce incepe să fiarbă. Pregătiți chiftele adăugând feliile de pâine la înmuiat în apă. Morcovul și ceapa le dați prin razătoare, le scurgeți bine de apă și le adăugați peste carnea de pui, puneți peste și usturoiul pisat. Stoarceți feliile de pâine și sfărâmațile peste amestec.
Cum pregătește chef Joseph Hadad sosul pentru chiftele
Cum și sosul este uneori foarte important în multe mâncăruri, chef Joseph Hadad a hotărât să pregătească chifteluțe cu sos, astfel că a dezvăluit, pas cu pas, cum îl prepară. “Amestecați carnea până ce toate ingredientele se omogenizează. Tamponați feliile de cartofi și începeți să le umpleți cu carnea de pui formând o formă alungită. Puneți uleiul de floarea soarelui la încins. Într-un recipient cerneți faina. Bateți oulă într-un bol. Chiftelele le dați prin faină și ou, apoi le prăjiți (uleiul trebuie să fie încins la foc mediu). Prăjiți chiftelele până când sunt maronii. Scoateți într-o sită la scurs. Adăugați chiftelele în sosul pregătit și mai lasăți la fiert până ce începe să scadă. Serviți cu orez! Poftă bună!”, a mai explicat chef Joseph Hadad pe contul său.