Toamna este sezonul in care gasim conopida proaspata, dar asta nu inseamna ca nu gasesti in supermarketuri si primavara.
Chifteluțe sănătoase din conopidă! Avem o reteta delicioasa pentru tine! Toamna este sezonul in care gasim conopida proaspata, dar asta nu inseamna ca nu gasesti in supermarketuri si primavara. Conopida poate fi pusa cu succes la murat sau folosita in tocanite de legume, insa exista si alte modalitati de a o gati. Iti prezentam astazi o modalitate delicioasa de a pregati conopida, facand din ea niste chiftelute delicioase si foarte sanatoase in acelasi timp.
Ce ingrediente ai nevoie pentru a pregati chiftelute sanatoase din conopida
Pentru a pregati aceasta reteta ai nevoie de urmatoarele ingrediente: o conopida medie, doua oua, 100 de grame de mozzarella, Gouda sau branza cheddar rasa, o ceapa verde pe care sa o toci marunt, inclusiv frunzele verzi, 3 linguri cu fulgi de ovaz, sare de mare, ulei de masline pentru prajit.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Citeste si: E mai sănătoasă pâinea prăjită decât cea normală? Ce spun nutriționiștii!
Cum sa pregatesti chitelute sanatoase din conopida
Dificultate de preparare a acestei retete este una usoara. Timpul de preparare este de 30 de minute. din ingredientele mai sus mentionate poti pregati pana la 4 portii.
Primul lucru pe care trebuie sa il faci este sa tai conopida in florete de dimensiune medie. Pune floretele într-un bol pentru cuptorul cu microunde, adaugă o jumătate de cană cu apă, acoperă bolul și pune-l la cuptorul cu microunde timp de 8-9 minute. De asemenea poți fierbe în apă sau la aburi floretele de conopidă. Dupa ce le-ai fiert, scurge apa ramasa si piseaza apoi conopida cu o furculita, pana ce a iesit ca un piure. Adauga in piure ouale, branza, ceapa, fulgii de ovaz si sarea si amesteca-le bine. Incinge putin ulei intr-o tigaie, la foc mic. Din compozitia pregatita, formeaza in palme chiftelute plate. Pune 5-6 chiftelute in tigaie, sau cate intra si prajeste-le pana ce se rumenesc, intr-un timp de 3 minute pe fiecare parte. Dupa ce sunt gata, scoate chiftelutele din tigaie si pune-le pe o farfurie pe care ai pus servetele de hartie.