Cine a fost Alexandru Arşinel. „Eram gras, nu scoteam o vorbă că nu cumva să râdă lumea de mine. O piesă de teatru care m-a salvat de la repetenţie."

cine este alexandru arsinel
Cine a fost Alexandru Arşinel. „Eram gras, nu scoteam o vorbă că nu cumva să râdă lumea de mine. O piesă de teatru care m-a salvat de la repetenţie."

Află biografia actorului Alexandru Arşinel. Cum a arătat copilăria lui şi la ce vârstă a murit fostul director al Teatrului Constantin Tănase.

Alexandru Arşinel s-a născut în data de 4 iunie 1939, în comuna Dolhasca, judeţul Suceava. Actorul a devenit cunoscut datorită numeroaselor roluri de actorie jucate alături de Stela Popescu (n. 21 decembrie 1935 – d. 23 noiembrie 2017). Alexandru Arşinel  a fost un actor de comedie care a contribuit la teatrul de revistă, televiziune şi film.

Cine a fost Alexandru Arşinel şi cum a arătat copilăria lui

Citeste si: Veste tristă în lumea actoriei! Alexandru Arșinel s-a stins din viață, la vârsta de 83 de ani

Alexandru arsinel copii
Alexandru Arşinel în tinereţe[Sursa foto: Facebook]

Alexandru Arşinel a murit la 83 de ani

Citeste si: Câți bani primea pe lună Alexandru Arșinel! Actorul avea și certificat de revoluționar

Unul dintre cei mai mari actori ai României a povestit în câteva interviuri cum a arătat copilăria lui.

Cu amuzament, şi-a amintit că nu avea talent de actor atunci când era copil. Primise chiar şi poreclele de „Mutu” şi Buflea” şi a considerat că l-au caracterizat perfect.

„Eram gras, nu scoteam o vorbă că nu cumva să râdă lumea de mine. Totuşi, elev fiind la Şcoala tehnică, profesorul de română mi-a încredinţat un rolişor (eram un june-prim care trebuia să se însoare cu faţa preşedintelui „colectivei”) într-o piesă de teatru care m-a salvat de la repetenţie.

După ce m-a văzut jucând, profesorul de rusă m-a trecut clasa”, a povestit Arşinel în cartea „Stela Popescu şi Alexandru Arşinel. O pereche fără pereche” 

Ce studii avea Alexandru Arşinel

Citeste si: „A fost un semn dumnezeiesc”. Cine este soția lui Alexandru Arșinel, Marilena. Femeia este imobilizată la pat

Alexandru Arşinel[Sursa foto: Facebook]

Citeste si: PORTRET: Cine este CUZIN TOMA (Firicel), actorul din Las Fierbinți

Mama sa, l-a încurajat să se prezinte la examenul de admitere al Facultăţii de Teatru din Bucureşti.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

„Cum majoritatea colegilor mei de figuraţie, mai vechi în teatru, mă persiflau şi mă tratau ca pe un nou-venit nepriceput, mi-a venit o idee: ce-ar fi ca eu să intru la IATC şi «ăştia» nu? Am început să mă pregătesc de unul singur, învăţând toate monoloagele din piesele în care jucam ca figurant...”,

a precizat actorul în carte.

În anul 1960, a prezentat cu Cici Dumitrache un spectacol televizat, în regia lui Valeriu Lazarov. Acesta a fost primul pas făcut în domeniul divertismentului, în cadrul televiziunii TVR.

Doi ani mai tarziu, în 1962 a absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică. Cinci ani mai târziu începe să joace la Teatrul de Revistă “Constantin Tănase” şi la Grădina Boema.

Acesta a fost debutul pentru actorul Alexandru Arşinel şi aşa a început să aibă zeci de roluri și spectacole cu mii de reprezentații.

Cum a început Alexandru Arşinel colaborarea cu Stela Popescu

Citeste si: CITEȘTE: Cine este, cu adevărat, MIHAI BOBONETE. Biografie: data nașterii, căsătorie, copii, carieră

Alexandru arsinel wikipedia
Alexandru Arşinel si Stela Popescu[Sursa foto: Wowbiz]

Citeste si: PORTRET: Cine este, cu adevărat, NICULINA STOICAN. Biografie: nume real, data naşterii, căsătorie, copil, carieră, vârstă, drama ei

În anul 1978 a luat naştere unul dintre cele mai de succes cupluri umoristice ale României. 

Alexandru Arşinel începuse să joace alături de Stela Popescu, în spectacolele Teatrului “Tănase” de la Grădina Boema, pe savuroasele texte ale lui Mihai Maximilian (al doilea soţ al Stelei Popescu). Cei doi au început să joace împreună, în urma unei “situaţii administrative”. Din cauza unei restricţii financiare impuse de primărie, Stela Popescu a trebuit să îşi caute alt partener de scenă, care să facă parte din acelaşi teatru. Timp de opt ani a jucat alături de Ştefan Bănică, apoi actrița a trebuit să-l aleagă pe Alexandru Arşinel.

„În 1971, a venit la mine acasă Tudor Vornicu şi mi-a spus că este momentul să facem show-uri de televiziune. Aşa am început să lucrez cu Bănică. Trebuia să facem un show de 45 de minute. Am avut un aşa succes ca de a doua zi „urlau” telefoanele: „Veniţi la noi în Cluj, în Timişoara, la Iaşi, la Craiova...”. Din acel moment am început să jucăm împreună în spectacole ocazionale. El juca la Municipal şi eu la Teatrul de Comedie. Acest cuplu a mers foarte bine timp de opt ani, între anii 1971 – 1979. Au apărut nişte restricţii financiare de la primărie, nu mai aveau bani pentru colaboratori. M-au reţinut pe mine şi am căutat un partener din teatru, care era salariat, ca primăria să nu mai plătească. Şi mi l-au dat pe Arşinel. Aşa am început colaborarea cu Arşinel. De atunci până acum, joc cu el. Lumea crede că suntem căsătoriţi. Nu numai că nu suntem căsătoriţi, dar nici măcar nu mi-a trecut prin cap aşa ceva.  Lumea crede că, dacă ne înţelegem aşa de bine pe scenă, suntem parteneri şi în viaţa”, povestea Stela Popescu într-un interviu, cu ani în urmă, înainte ca aceasta să treacă în neființă.

Alexandru Arşinel  a deţinut funcţia de director al Teatrului de revistă „Constantin Tănase” din București.

Citește și: Ce avere are, de fapt, Dan Puric: „Mergem la bancă să arăt conturile”. Actorul a dezvăluit ce a făcut în paralel cu teatrul- kanald.ro

Citește și: EDU.ro Subiecte Istorie BAC 2024 și Subiecte Matematică BAC 2024: La ce oră se publică baremul?- stirilekanald.ro

Cu cine a fost căsătorit Alexandru Arşinel

Alexandru Arşinel şi soţia, Marinela[Sursa foto: Wowbiz]

În anul 1966, la un ştrand, Alexandru Arşinel a cunoscut-o pe Marinela. A fost dragoste la prima vedere şi doi ani mai târziu s-au căsătorit. Împreună au doi băieţi, care nu au călcat pe urmele tatălui lor spre o carieră artistică. Bogdan, băiatul cel mare este inginer constructor, iar Cristian s-a orientat către agricultură.

Din nefericire, în urmă cu câţiva ani, soţia lui Alexandru Arşinel a rămas imobilizată într-un scaun cu rotile, după ce tocul pantofului s-a blocat în scară şi ea a căzut direct în cap. Acesta a fost un eveniment care i-a marcat viaţa şi în urma impactului, Marinela Arşinel are nevoie în permanență de îngrijire medicală.

Care sunt problemele de sănătate ale actorului Alexandru Arşinel

despre alexandru arsinel
Alexandru Arşinel[Sursa foto: Wowbiz]

În anul 2013, Alexandru Arşinel a trecut printr-un moment destul de dificil. Artistul se afla pe lista de așteptare pentru a putea beneficia de un transplant de rinichi. Problemele de sănătate ale actorului erau destul de grave. Din fericire, intervenţia avut loc, dar a fost una destul de dificilă.

Alexandru Arşinel a primit un rinichi de la un tânăr de 23 de ani care s-a sinucis.

„Rinichiul nu mi-a făcut niciodată probleme, din 2013 încoace. Nu l-am simţit niciodată ostil şi nici nu mi-a creat alte dificultăţi. Pur şi simplu, cel de Sus a făcut ca lucrurile să se aşeze cu bine! „Era un tânăr de 23 de ani, care a ales să se sinucidă, dar nu cunosc alte amănunte.

Mă rog pentru el zilnic, după cum mă rog şi pentru medicul clujean care a condus echipa de operaţie. Dacă e să fi preluat ceva de la acel tânăr aş spune că am luat dorinţa de a trăi. Recunosc, îmi place viaţa. Mă străduiesc să trăiesc atât cât îmi va fi dat, să mă bucur de viaţă, de copii, de nepoţi. Acelora care cred că este uşor să trăieşti la 82 de ani le spun doar atât: vă înşelaţi! Dar vreau să trăiesc ca să-mi însoţesc cât mai mult nepoţii şi soţia şi să mă bucur de prezenţa lor, cât va fi posibil. Mai spun doar atât, soţia mea e paralizată de ani buni, îşi mai mişcă doar mâna dreaptă şi capul. Şi totuşi, vreau să-i fiu alături până la capăt'', a spus îndrăgitul actor, într-un interviu, in urma cu cativa ani.

Din păcate, Alexandru Arşinel a ajuns din nou la spital, din cauza problemelor de sănătate de la inimă. După o perioada in care a stat internat si la azil, marele actor a fost mutat la spital. In urma problemelor de sănătate, Alexandru Arşinel a decedat in data de 29 septembrie 2022.



Citește și:

Parodontoza. Cauze. Simptome și tratament

Cine este ELWIRA PETRE. „Eu cu Mihai ne-am cunoscut în Moldova, unde am dat o probă la dans. La două zile mi-a spus că el vrea să vină în Polonia."

OOPS! Andreea Mantea, cu trupul mai DEZGOLIT ca niciodată! Costumul de baie MINUSCUL a lăsat TOT la vedere

Andreea Bălan, veste de ultim moment despre relația cu Victor Cornea, când toți credeau că se căsătoresc

Cum a arătat cea de-a doua rochie de mireasă purtată de Anda Adam la nunta cu Joseph Eudor Mohaci

Motivul pentru care Simona Pătruleasa nu își dorea să se căsătorească: „Nu mă așteptam...”

Alexandra și Gagea au dat cărțile pe față! „Vrei să punem punct? Eu plec acasă!” Iată ce și-au spus cei doi concurenți între patru ochi și ce decizie radicală au luat în privința relației lor

Polițistă din penitenciar, filmată în timp ce se iubește cu un deținut periculos, în celula acestuia


Cookies