Cine a fost Karl Lagerfeld. Portretul creatorului de modă faimos care a redefinit industria modei!

cine a fost karl lagerfeld
Cine a fost Karl Lagerfeld

Cu o gândire avangardistă, Karl Lagerfeld a reușit să pună pe harta fashion-ului, numele său. Încă de mic copil, a știut că o să devină o legendă.

Foarte ușor de recunoscut oriunde apărea, celebrul designer a vorbit mereu deschis despre viața sa, șocând de cele mai multe ori cu declarațiile sale surprinzătoare.

Cine a fost Karl Lagerfeld

Citește și: Cine este Choupette, celebra pisică a regretatului Karl Lagerfeld. “Are mai multe servitoare. Ea nu este niciodată singură, când eu sunt plecat.”

Cine a fost Karl Lagerfeld[Sursa foto: Shutterstock]

Citește și: Audrey Hepburn, simbolul eleganței și al feminității. Drama celei mai frumoase femei din istorie

Cum a arătat copilăria lui Karl Lagerfeld

Cu o viață petrecută în două mari orașe, Paris și Roma, Karl Lagerfeld a spus că i-a fost mereu ușor să facă asta, pentru că deține un avion privat. Într-un interviu pentru CNBC International a precizat: “Reușesc să fiu în ambele orașe, pentru că am un avion.

Poate că par eu “comercial”, dar nu zbor cu avioanele de linie. Dar nu pot să fac asta pentru că nu pot... oamenii mă recunosc imediat și toată nebunia asta cu selfie-urile, mă deranjează și nu își dau seama. E vina mea! Sunt prea ușor de recunoscut!” a spus Karl Lagerfeld în anul 2017.

Cum a devenit Karl Lagerfeld creator de modă

Cine a fost Karl Lagerfeld[Sursa foto: Shutterstock]

Celebrul designer vestimentar s-a născut în data de 10 septembrie 1933, în Hamburg, Germania. Cea mai mare parte a vieții sale a trăit-o în Paris. Din anul 1983 a deținut funcția de director de creație pentru Chanel, poziție pe care a avut-o până în ziua în care și-a dat ultima suflare, din cauza unor probleme de sănătate.

De asemenea, din anul 1965 tot până în anul 2019, bărbatul cu părul alb ca spuma laptelui și ochelari fumurii, a avut aceeași funcție și pentru casa de modă Fendi.

Acest brand este specializat în blănuri și haine de piele, apreciat în lumea modei de pretutindeni.

Deși era cunoscut oriunde mergea, Karl Lagerfeld a avut o viață demnă de orice film. A reușit să strângă o avere prin meseria pe care a făcut-o cu pasiune. Creatorul de modă reușise să ajungă la statutul de nu merge pe nicăieri, iar dacă era nevoit să o facă, acesta era mereu însoțit de bodyguarzi.

“Copilăria mea a fost foarte simplă. Mereu mi-am dorit să ies din acel oraș mic din Germania și să mă fac mare. Uram să fiu copil. Chiar de când aveam șase ani, știam să vorbesc germană, engleză și franceză. Am avut o copilărie frumoasă, când vremurile nu erau atât de grozave. Totul a fost perfect! Nu m-am jucat niciodată cu copiii. Eu doar desenam și citeam.”

a povestit Karl Lagerfeld pentru aceeași sursa.

Părinții săi au considerat că trebuie să trăiască puțin izolat de cele două surori, printre care una dintre ele, fiind chiar vitregă. Mama sa nu avea deloc răbdare, iar în momentul în care cele două fete au început să facă probleme, au fost trimise la internat.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Cum s-a mutat Karl Lagerfeld în Paris

karl lagerfeld moarte
Cine a fost Karl Lagerfeld[Sursa foto: Hepta]

Anii au trecut și tânărul cu mari aspirații s-a mutat în Paris. Tatăl lui avea birouri acolo și i-a fost ușor să facă tranziția către o altă tară. Într-o zi, pe străzile pariziene, a văzut un afiș imens cu un concurs internațional, pentru o organizație australiană foarte importantă. Cerințele erau foarte simple, doritorii trebuiau să trimită o schiță a unei rochii, haine sau a unui costum.

Karl Lagerfeld a trimis mai multe schițe și a uitat de acest lucru. Șase luni mai târziu, a primit o telegramă, unde era înștiințat că a câștigat premiul I. Atunci a aflat că 200.000 de oameni au concurat pentru acel premiul. În anul 1955 Piere Balmain l-a angajat și a pus creația sa în producție.

În anul 1958 a devenit directorul de creație al casei de moda deținută de Jean Patou. Karl a părăsit Parisul pentru a studia istoria artei în Italia. Casa de moda italiană de lux, Fendi l-a angajat ca director consultant, pentru a moderniza linia de blană a brandului. Creațiile sale s-au dovedit a fi cu adevărat inovatoare și a fost singurul designer care a introdus utilizarea pielii de cârtită, iepure și veveriță, nefolosite până la acel moment, în designul vestimentar.

Anul 1983 a fost emblematic pentru că a lansat prima sa colecție de haine couture pentru casa de moda Chanel. Un an mai târziu, Karl Lagerfeld și-a lansat propriul brand care i-a purtat numele. În urma asocierii cu Chanel, creatorul de modă a devenit cu adevărat faimos.

Cine a fost Karl Lagerfeld[Sursa foto: Hepta]

În afară de a face schițe pentru faimoasele haine care au luat cu asalt podiumurile, ani la rand, creatorul de modă a spus despre el, în repetate rânduri, că nu știa să facă altceva. “Nu știu să gătesc, nu știu să fac curat, nu știu nimic. Mama mereu îmi spunea că poți face un efort pentru a avea destui bani, astfel încât ceilalți să poată facă lucrurile astea pentru tine."

Mereu a fost înconjurat numai de oameni de încredere și devotați muncii pe care au făcut-o. De asemenea, Karl a spus că i-a tratat mereu că parte din familia sa și le-a cumpărat apartamente și mașini. Încă de la vârsta de opt ani, Karl Lagerfeld a spus despre el că o să devină o legendă. “Din momentul în care am spus asta, nu m-am mai gândit. Am fost mereu răsfățat! Părinții mi-au dat tone de bani și mașini. Am avut o tinerețe răsfățată, pentru că în modă, oamenii nu făceau averi ca acum. Dar mereu am știut să nu fiu un răsfățat în sensul rău. Nu am consumat alcool, droguri, nimic. Nu îmi plac.” a spus Karl Lagerfeld în februarie 2017, pentru CNBC International.

Puține persoane știu despre el că era pasionat și de fotografie. Multe din reclamele bradului franțuzesc eu fost fotografiate de Karl. Acestea au fost publicate în reviste de renume, cum ar fi British Vogue.

Cine este Choupette Lagerfeld

Cine a fost Karl Lagerfeld[Sursa foto: Instagram]

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Crăciunul din anul 2011 a rămas în memoria celebrului creator de modă. Acesta a fost rugat de bunul său prieten, Baptiste Giabiconi să îi tină pisica timp de două săptămâni, cât el era plecat în Marsilia. După ce s-a întors din străinătate, modelul nu si-a mai primit înapoi pisica cu ochii de safir.

“Cu Choupette este un lucru straniu, pentru nu m-am gândit niciodată că mă pot îndrăgosti de un astfel de animal. Un prieten de-al meu mi-a dat-o, spunându-mi să o pot tine la mine pentru două săptămâni. Când s-a întors i-am spus: “Îmi pare rău! Choupette este a mea! Nu o mai dau înapoi!” A devenit celebră în lume. Are propria ei avere pentru lucrurile pe care le-a făcut în Japonia și în Germania. Oriunde mă duc, copiii mă întreabă: “Ce face Choupette?” Dar trebuie s-o vezi. Te îndrăgostești imediat de ea, pentru că este incredibilă. Are ochii mari de safir și o blană frumoasă! Este de necrezut! Foarte cochetă și bine îngrijită. Are mai multe servitoare. Ea nu este niciodată singură, când eu sunt plecat. Nu vrea să fie singură, nici atunci când doarme. Este că o femeie cochetă, care este ținută cu servitoarea ei personală. Trebuie să îi curețe ochii de cinci ori pe zi, să o perie de cinci ori, este un job cu normă întreagă. Călătorește cu mine și cu servitoarea ei când plec în altă tară. Nu este niciodată singură. Choupette mi-a schimbat viața într-un mod în care nu aș fi crezut vreodată că mi-o poate schimba. Cred că am devenit un om mai bun. Îmi dă energie, este foarte ciudat. Când o am lângă mine, sunt ca un telefon care se încarcă.” a spus Karl Lagerfeld, pentru CNBC International TV.

De ce nu s-a pensionat Karl Lagerfeld

Cine a fost Karl Lagerfeld[Sursa foto: Unsplash]

În anul 2016, designerul vestimentar și-a arătat disprețul fată de pensionare. "Mi-am dorit să fac meseria asta de când eram copil. Ador moda. Am norocul să lucrez în perfecte condiții... Aș fi prost să opresc asta. Toată lumea vrea să știe și speră să mă pensionez, pentru a obține locurile de muncă. Dar contractele mele cu Fendi și Chanel sunt pe viață.” a precizat într-un interviu.

Cum a murit Karl Lagerfeld

Cine a fost Karl Lagerfeld[Sursa foto: Unsplash]

În data de 19 februarie 2019, Karl Lagerfeld s-a stins din viață, la vârsta de 85 de ani. Fără a se vorbi cu certitudine despre cauza morții sale, unele surse apropiate au spus că a fost transportat de urgență la spital, din cauza unei bătălii secrete cu cancerul pancreatic.

„Nu a vorbit despre boala lui, dar s-a luptat cu ea cu mult curaj. Karl era foarte mândru de forma sa și de viața sănătoasă, așa că, acest cancer pancreatic a fost un șoc imens.”, a spus o sursă, conform The Mirror.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Choupette Lagerfeld (@choupetteofficiel)



Citește și:

Idei de coafuri simple pentru nuntă

Cine a inventat blugii. La început erau purtați de crescătorii de vite

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies