Cine a fost Sfântul NECTARIE, vindecătorul de cancer. Mormântul său s-a transformat în loc de pelerinaj

Sfantul nectarie sarbatoare
Cine a fost Sfântul NECTARIE, vindecătorul de cancer. Mormântul său s-a transformat în loc de pelerinaj

Află cine a fost Sfântul Nectarie, vindecătorul de cancer.

Sfântul Nectarie este prăznuit pe data de 9 noiembrie, fiind considerat făcător de minuni atât în timpul vieții, cât și după trecerea la cele veșnice, întrucât a adus vindecare bolnavilor de cancer și prunci femeilor care nu puteau avea copii.

Sfântul Nectarie sau ierarhul din insula Eghina s-a născut în 1846 în apropiere de Constantinopol, mai exact, în localitatea Silivria și a trecut la cele sfinte pe data de 8 noiembrie 1920, fiind înmormântat în insula Enghina, în ctitoria sa.

Sfântul Nectarie a fost înzestrat cu darul facerii de minuni, motiv pentru care a fost supranumit „Taumaturgul", care se traduce prin  „Vindecătorul".  

Sfantul nectarie rugaciune

Cine a fost Sfântul Nectarie, vindecătorul de cancer

Citeste si: Sfântul Mina 2021: Cine a fost Sfântul Mare Mucenic Mina, ocrotitorul celor păgubiți

„Recent, o data cu asezarea raclei cu particele din moastele sale la Manastirea Radu-Voda, au inceput sa fie consemnate si la noi nenumarate minuni, probate cu martori.

Astfel ca multime de pelerini din toata tara au inceput sa soseasca la Radu-Voda. Asteptarile lor nu au fost inselate de catre Sf. Nectarie Taumaturgul. Prezentam pe scurt cazul d-nei Ileana Boncea din Bucuresti, fiica de preot.

In urma unor analize medicale complexe, i se stabileste diagnosticul: ulcer gastric, crater ulceros de natura maligna. Inainte de interventia chirurgicala programata, d-na Ileana Boncea vine la Manastirea Radu-Voda, sa ceara binecuvantare.

Primeste din partea P. S. Varsanufie mir de la candela Sf. Nectarie si se unge in fiecare dimineata. Il foloseste cu multa incredere in Dumnezeu si in darul Sf. Nectarie, facand ascultare de duhovnic. Ulcerul malign constatat de medici dispare fara urma! Profesorul Radu Petrescu, cel ce urma s-o opereze pe d-na Boncea, a constatat ca „nu are ce taia- rana s-a inchis“! Femeia a venit degraba la Manastirea Radu-Voda, sa-i multumeasca Sf.
Nectarie. De altfel, mai toti credinciosii care participa la slujbe au o relatie foarte stransa cu Sf. Nectarie”,
conform crestinortodox.ro.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Cine a fost Sfântul Nectarie, vindecătorul de cancer

Sfântul Nectarie a fost considerat făcător de minuni încă din timpul vieții, fiind numeroase mărturii care confirmă acest fapt.

Într-o perioadă de secetă dură în insula Enghina, Sfântul Nectarie a reușit să aducă ploaia, salvând roadele pământului, care au servit drept hrană o lungă perioadă de timp.

Asistând la această minune, locuitorii insulei au început să-l cinstească pe Sfântul Nectarie, privindu-l ca pe un ales al Duhului Sfânt. Astfel, atunci când se aflau în nevoie, se adresau negreșit celui pe care îl consideau trimisul lui Dumnezeu.

Citeste si: DESCOPERĂ: Cine a fost Sfântul Atanasie Todoran, cel care a fost tras pe roată la 104 ani

Mânăstirea Radu Vodă, cu hramul Sfânta Treime, care se situează în Bucureşti, îl are pe Sfântul Nectarie Taumaturgul drept protector încă din  anul 2002. Anumite părți din moaştele Sfântului Nectarie se găsesc într-o raclă așezată în partea stângă a bisericii, sub un baldachin.

Citește și: Ștefan și Catinca s-au despărțit: "S-a terminat!" Ce mesaje au transmis foștii concurenți din "Casa iubirii"| Foto- kanald.ro

Citește și: Rezultate EDU.ro 2024: Ce site trebuie să accesezi pentru a vedea notele la Evaluare Națională- stirilekanald.ro

Credincioşi din toată ţara, aflaţi în suferință, vin şi se închină în fața moaștelor Sfântului Nectarie.

Citeste si: DESCOPERĂ: Ce nu trebuie să faci de Sfinții Mihail si Gavriil 2021

Cine a fost Sfântul Nectarie, vindecătorul de cancer

Sfântul Nectarie este renumit pentru minunile din timpul vieţii  

Sfântul Nectarie Taumaturgul, Vindecătorul sau Cel ce tămăduieşte, este renumit pentru minunile pe care le săvârșea în timpul vieții.

După trecerea la cele veşnice, mormântul său s-a transformat în loc de pelerinaj și ulterior, după ce au văzut minunile care se săvârșeau în acel loc, înalții ierarhi ai Biserici au hătârât canonizarea Sfântului Nectarie, care a avut loc pe 9 noiembrie 1961.

Rugăciune adresată Sfântului Nectarie

„O, preasfinte şi întru tot lăudate, mare făcătorule de minuni Nectarie, primeşte această puţină rugăciune de la noi, nevrednicii robii tăi, căci către tine, ca la un adevărat izvor de tămăduiri şi grabnic folositor şi ajutător preaminunat scăpând şi către sfânt chipul icoanei tale privind, cu lacrimi fierbinţi ne rugăm ţie: vezi, sfinte, durerile noastre, vezi sărăcia şi ticăloşia noastră. Vezi rănile sufletelor şi ale trupurilor noastre. Ne rugăm ţie, Sfinte Ierarhe Nectarie, grăbeşte de ne ajută cu neîncetatele şi sfintele tale rugăciuni şi ne sprijineşte pe noi, robii tăi. Ia aminte la sus-pinele noastre şi nu ne trece cu vederea pe noi, ticăloşii şi scârbiţii, că ştim, sfinte al lui Dumnezeu, că şi după mutarea ta din viaţa aceasta trecătoare cine a năzuit la ajutorul tău şi cu credinţă ţi s-a rugat nu a rămas neajutat. Că cine te-a chemat întru ajutor şi nu l-ai auzit? Sau cine, în dureri fiind şi alergând spre ajutorul tău, nu i-ai uşurat suferinţa? Minunile şi ajutorul tău ne-au făcut şi pe noi, ticăloşii şi scârbiţii, să te chemăm să ne vii în ajutor. Ştim, o, alesule ierarh, de mulţimea tămăduirilor pe care le-ai făcut, nou doctor fără-de-arginţi arătându-te. Nu cunoaştem nici sufe¬inţă şi nici durere pe care să nu le poţi alina. Nu cunoaştem nici o boală căreia tu să nu îi poţi aduce tămăduire, dar mai mult decât atât, nu numai că ai tămăduit boli despre care doctorii ziceau că nu pot fi tămăduite, ci şi pe mulţi bolnavi i-ai ajutat să se întărească în credinţă şi în răbdare, şi să ia plată de la Dumnezeu pentru osteneala lor. Îngenunchind, ne rugăm ţie, Sfinte Ierarhe Nectarie, ca să te rogi pentru noi lui Hristos, Cel Ce n-a trecut cu vederea rugăciunile tale cele jertfelnice, ci te-a întărit şi te-a primit în cereştile locaşuri. Către Acela roagă-te, ca să fim şi noi ajutaţi şi miluiţi cu rugăciunile tale, şi din pagube şi necazuri izbăviţi, ca să binecuvântăm pe Dumnezeu Cel în Treime lăudat, totdeauna, acum şi pururea şi în vecii vecilor. Amin!”



Citește și:

Ce este și ce beneficii are sarea celtică

Cu ce merge combinată CATIFEAUA

INCREDIBIL! O româncă, PRIMUL FOTOMODEL din lume. IMAGINILE cu ea sunt spectaculoase!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au scos la vânzare bunurile comune

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Erdal Küçükkömürcü, actorul care joacă rolul Erman Arsen în serialul „Tablou de familie”, un soț devotat și un tată exemplar! Iată ce familie frumoasă are celebrul actor

Filmul tragediei de la Suceava! Mama Ancuței a prevestit tragedia: Nu veniți!


Cookies