Cine a inventat Tiramisu. Inventatorul folosea desertul pentru rezolvarea problemelor conjugale

Cine a inventat Tiramisu. Inventatorul folosea desertul pentru rezolvarea problemelor conjugale
Cine a inventat Tiramisu

Tiramisu este unul dintre cele mai consumate deserturi din lume. Însă știați cine a inventat acest desert absolut delicios?

Aflați din rândurile următoare ce este mai exact acest desert, cine l-a inventat, dar și cum se prepară pentru a avea un rezultat foarte gustos. În plus, descoperiți și o rețetă simplă de tiramisu, care cu siguranță vă va determina să o preparați.

Ce este Tiramisu

Prăjitura Tiramisu este un desert tradițional italian care se preparat dintr-o bază de biscuiți (de obicei pișcoturi), care se înmoaie în cafea și se acoperă cu o cremă realizată din mascarpone, ouă și zahăr.

În anumite variante se poate aromatiza chiar și cu lichior.

Cuvântul „Tiramisu” înseamnă „ridică-mă”, provenit din dialectul treviso „ tireme su ”, italienizat în Tiramisu în a doua jumătate a secolului XX.

Elementul diferențiator pe care îl are această prăjitură, ține de aroma intensă de cafea pe care o are. Pe lângă această aromă deosebită, savoarea este oferită și de brânza mascarpone, dar și de aroma pișcoturilor.

Cine a inventat Tiramisu[Sursa foto: Freepik]

Citeste si: Cine a inventat sarmalele. „Sarmaua reprezintă poate cel mai clar exemplu despre cum istoria, comerţul, cultura şi gastronomia sunt legate unele de altele”

Cine a inventat Tiramisu

Deși nu se știe exact în ce regiune dintre Veneția, Lombardia, Treviso, Piemonte sau Toscana, își are originea acest desert, este cunoscut faptul că a fost inventat în Italia.

Conform consemnărilor istorice, prăjitura Tiramisu și-ar avea originea în Trivesco, încă din anul 1800, acolo unde a fost inventat de către o matroană din centrul orașului.

Inventat special pentru a fi oferit clienților în fiecare seară, acest desert afrodisiac avea scopul de a-i revigora și a rezolva problemele pe care le puteau avea cu îndatoririle conjugale față de soții. Pe scurt, Tiramisu era consumat la acea vreme, pe post de Viagra.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Astfel, prăjitura Tiramisu a ajuns să fie adăugată în meniul unui vechi han, denumit „Le Beccherie”, han care se afla tot în orașul Treviso, în centru. Acest desert și-a făcut apariția în anumite cărți, abia în anul 1980. Din cauza faptului că la acea vreme electricitatea nu era disponibilă pe scară largă, prin urmare nici frigiderele, acest desert era preparat și mâncat imediat, doar în Treviso și în zonele apropiate, pentru că nu

putea să fie păstrat pentru mai mult timp.

Este dovedit faptul că desertul Tiramisu a existat încă din anul 1800, și datorită bunicii Giuseppina, care obișnuia să consume prăjitura mai ales pe timp de iarnă, la cină, fiind o iubitoare a acestuia. Giuseppina era bunica scriitorului Treviso Giovanni Comisso, acesta fiind unul dintre cei mai mari experți ai rețetei de Tiramisu.

Cine a inventat Tiramisu[Sursa foto: Freepik]

Cum se prepară Tiramisu

Acest desert tradițional italian, Tiramisu, este foarte apreciat de toată lumea, iar modul de preparare este chiar unul simplu. Acesta fiind și motivul principal pentru care este realizat peste tot în lume, pe lângă aroma delicioasă pe care o are.

Rețetă de Tiramisu

Ingrediente

Veți avea nevoie de următoarele ingrediente: cafea (200 ml), coniac (40 ml), ouă (4), zahăr (50 g), mascarpone (500 g), pișcoturi (150 g) și cacao (2-3 linguri).

Mod de preparare

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Tot ce trebuie să faceți este să începeți prin a prepara cafeaua în mod obișnuit, pe care o veți lăsa la răcit. Apoi vă veți ocupa de gălbenușuri, pe care le veți separa de albușuri în două vase, iar peste gălbenușuri, veți adăuga zahărul, pe care le veți amesteca folosind un mixer. Timp de aproximativ 2 minute veți folosi mixerul în această compoziție, pentru ca zahărul să se dizolve complet.

Apoi vom trece și la brânza mascarpone, pe care o veți freca până se va înmuia puțin, după care o veți pune peste crema de gălbenușuri și veți amesteca întreaga compoziție tot cu mixerul, pentru încă aproximativ un minut, până veți obține o cremă omogenă și lucioasă.

Albușurile le veți mixa separat într-un bol, timp de aproximativ 2 minute, până veți obține acea spumă care nu se va desprinde de pe vas. Veți adăuga această spumă peste crema de mascarpone pe care tocmai ce ați amestecat-o cu cea a gălbenușurilor cu zahăr.

Iar nu în ultimul rând, pișcoturile se vor înmuia în siropul de cafea, pe care l-ați amestecat înainte cu coniacul și se vor așeza într-o tavă în care doriți să preparați desertul. Iar apoi tot ce trebuie să faceți este să adăugați peste patul de pișcoturi, un strat de cremă de mascarpone, apoi încă un strat de pișcoturi și restul de cremă, peste care veți presăra cacao.

Desertul trebuie ținut la frigider pentru cel puțin 3 ore, iar apoi este numai bun de servit. Poftă bună!

Cine a inventat Tiramisu[Sursa foto: Freepik]

Citeste si: Cu ce se mănâncă nuggets. Ce fel de toppinguri alegi pentru acest preparat



Citește și:

Parodontoza. Cauze. Simptome și tratament

La ce temperatură se coc chiftelele. Cum gătești cele mai gustoase chifetele la cuptor

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies