Cine este cea mai bogată femeie din lume. A obținut totul în urma divorțului

Cine este cea mai bogată femeie din lume. A obținut totul în urma divorțului
Cine este cea mai bogată femeie din lume. A obținut totul în urma divorțului

Cea mai bogată femeie din lume nu este nici vedetă și nici vreo sportivă de top. Averea care a trimis-o direct în topul bogaților i-a revenit în urma divorțului.

În general, topurile celor mai bogați oameni din lume includ aproape în totalitate bărbați. Cu toate acestea, există și extrem de multe femei cu bani. Este și cazul celei care în luna septembrie a devenit, oficial, cea mai bogată femeie din lume. Înainte, topul era condus de Françoise Bettencourt Meyers, cea care a moștenit întreaga afacere L’Oreal. 

MacKenzie Scott, cea mai bogată femeie din lume

Probabil v-ați fi așteptat ca cea mai bogată femeie din lume să fie cineva cunoscut. Ei bine, nu este deloc așa. MacKenzie Scott conduce topul, asta după ce a divorțat de Jeff Bezos, nimeni altul decât fondatorul Amazon. 

Cei doi s-au separat în 2019, iar fosta doamnă Bezos nu a vrut bani, ci acțiuni la Amazon. Această decizie s-a dovedit a fi una extrem de inspirată, în condițiile în care Jeff Bezos a devenit cel mai bogat om din lume. Are o avere de peste 200 de miliarde de dolari. 

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Fosta sa soție a primit în urma divorțului 4% din acțiunile gigantului Amazon. În 2020, MacKenzie Scott s-a îmbogățit cu fabuloasa sumă de 30.3 miliarde de dolari și are, în prezent, o avere de 67.4 miliarde de dolari. Scott a detronat-o astfel pe Françoise Bettencourt Meyers, care are ”doar” 66.3

miliarde de dolari. 

Scott, la un pas de primii 10 bogați ai lumii

Faptul că a devenit cea mai bogată femeie din lume este doar primul pas făcut de MacKenzie Scott. În acest moment, fosta doamnă Bezos ocupă locul 12 în clasamentul celor mai bogați oameni din întreaga lume. Dacă va mai strânge încă 9 miliarde de dolari, aceasta va intra cu ușurință în top 10. 

Deși anul 2020 a fost unul al pierderilor pentru majoritatea firmelor, Amazon a avut numai de câștigat. Faptul că oamenii au stat mai mult în case și au evitat să mai meargă prin magazine i-a îmbogățit pe Jeff Bezos și pe fosta sa soție. 

Din averea pe care a câștigat-o până acum, MacKenzie Scott a donat 1.7 miliarde de dolari. Aceasta s-a înscris în asociația de caritate ”Giving Pledge”, care îi sfătuiește pe bogații planetei să doneze cât mai mult din averea pe care o au.

Ideea acestei asociații le-a aparținut lui  Bill Gates și lui Warren Buffet.

Fosta doamnă Bezos, care a revenit la numele ei de fată după ce a divorțat de Jeff, scrie romane. A debutat în această meserie în 2006, când a și câștigat premiul ”American Book Award”, cu prima sa carte, intitulată ”The Testing of Luther Albright”.



Citește și:

Ghid de stil: outfituri inspirate din moda anilor ’90

Sâmbătă, de la ora 14:45, în ”ROventura”, La pas prin ”inima” Bucovinei, Câmpulung Moldovenesc

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies