Cine este Dan Ciotoi. "Asta este cea mai rea amintire!”

dan ciotoi wikipedia
Dan Ciotoi este unul dintre cei mai apreciați cântăreți de muzică lăutărească, de la noi din țară

Dan Ciotoi este unul dintre cei mai apreciați cântăreți de muzică lăutărească, de la noi din țară. Însă știați prin ce momente grele a trecut acesta?

Aflați din rândurile următoare, cine este mai exact artistul Dan Ciotoi, dar și ce vârstă are acesta. În plus, descoperiți și care sunt momentele mai puțin plăcute peste care a trecut acesta cu brio, dar și cum a reușit să scape de o boală foarte grea. 

 

Ce vârstă are Dan Ciotoi 

Dan Ciotoi are frumoasa vârstă de 67 de ani. 

generic melodii vechi
Dan Ciotoi este unul dintre cei mai apreciați cântăreți de muzică lăutărească, de la noi din țară[Sursa foto: freepik]

 

Cine este Dan Ciotoi 

Dan Ciotoi este unul dintre cei mai apreciați cântăreți de muzică lăutărească, de la noi din țară. Doar câteva dintre nenumăratele sale cântece, apreciate de nenumărate persoane, de la noi din țară și nu numai, sunt și „Fratele meu”, „Lanțul de iubire” sau „În stație la Lizeanu”, toate cântate de trupa Generic, celebră încă din anii comunismului.

Odată cu trecerea timpului, Dan Ciotoi dar și formația Generic, au reușit să depășească pragul de un miliard de ascultători, un record greu de obținut. 

Datorită faptului că muzica grecească era în vogă în anii 80’, artistul Dan Ciotoi a decis să unească ritmurile lăutăreşti româneşti cu cele greceşti obținând un rezultat pe măsura așteptărilor. Formația din care acesta face parte, denumită Generic, a luat naștere în anul 1986, la Târgoviște.

Astfel, odată cu trecerea anilor, concertele trupei Generic, de la Sala Polivalentă, adunau si peste 20.000 de spectatori. 

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

dan ciotoi varsta
Dan Ciotoi este unul dintre cei mai apreciați cântăreți de muzică lăutărească, de la noi din țară[Sursa foto: freepik]

 

Dan Ciotoi a trecut prin momente grele 

În ciuda succesul pe care l-a avut și încă îl are pe plan profesional, atunci când vine vorba despre viața personală și trăirile artistului Dan Ciotoi, se pare că aceasta nu a mers întotdeauna pe un făgaș bun.

Se pare că în ciuda faptului că se afla într-o căsnicie de peste 25 de ani, se pare că artistul a călcat strâmb, într-un moment de slăbiciune, ceea ce l-a dus la divorț de soție, urmând și multe alte trăiri, mai puțin ușor de suportat. 

Am început cu un divorț, a urmat o depresie, apoi un accident. Divorţul a venit după 30 de ani de căsătorie.

Nu s-a mai putut face nimic. Da, eu am greşit. Probabil că am plătit pentru ce am făcut. Da, am avut o ieşire dementă. Am stat doar două luni. O relaţie de două luni. Am plecat, am stat cu ea în altă parte. Nu a funcţionat relaţia. Mi-am revenit eu. Depresia se manifestă nu mai ai motivaţie să mai trăieşti.
Nu stăteam singur, dar aveam momente. Eşti ca un obiect, nu mai eşti ca o fiinţă. Am avut un accident apoi. Eram la limită de a-mi lua zilele. Dacă mai dura o lună. Simţi că nu mai are rost să mai trăieşti, nu ai pentru ce. Am avut un prieten care mi-a spus că e foarte grav şi m-am dus la psiholog. După accident am scăpat uşor. S-a spart geamul de pe partea mea.
Mi-am reluat activitatea. Acum sunt bine, sunt foarte bine
”, a explicat Dan Ciotoi

dan ciotoi prietenia
Dan Ciotoi este unul dintre cei mai apreciați cântăreți de muzică lăutărească, de la noi din țară[Sursa foto: freepik]

 

Citește și: Virginia aduce furtuna în relația dintre Alexandra și Gagea! „Noi mai suntem împreună sau nu?”. Aflați ce discuții se vor isca marți, 17 septembrie, într-un nou episod din „Casa iubirii”, de la 10:00 și 16:30, la Kanal D- kanald.ro

Citește și: Ana Maria Vasiliu, înmormântată în rochia de mireasă! Detalii cutremurătoare- stirilekanald.ro

Cum a reușit Dan Ciotoi să scape de cancer 

De asemenea, artistul s-a confruntat și cu probleme de sănătate, pe lângă toate trăirile pe care le-a avut, însă cu toate acestea, a reușit să învingă boala și să se bucure de viață în continuare. 

Am făcut armata aici în București, în Chitilia. Am o amintire foarte puternică. Era domnul plutonier o persoană așa de rea că atunci când m-am îmbolnăvit nu a vrut să mă lase la infirmerie, mi-a spus să mănânc usturoi și să îi dau înainte că îmi trece. Așa m-am eliberat cu plămânii bolnavi. Asta este cea mai rea amintire. (...) 

A fost o pleurezie. Am fost internat vreo 6 luni, dar mi-a trecut. Asta mi-a dat un impuls. Și am zis când ajung acasă, să fac Școala Populară de Arte și m-am zbătut și am vrut să cânt. (...) 

Am făcut două tumori, cancer. M-am operat la Oradea, la cel mai bun doctor şi m-am vindecat. Am avut şi un accident cu maşina tot în perioada aia. A fost un an nefast. Dacă am înşelat-o? De aia n-am despărţit! Am înşelat-o cu altcineva .”, a declarat Dan Ciotoi într-o emisiune tv. 

formatia generic 1990
Dan Ciotoi este unul dintre cei mai apreciați cântăreți de muzică lăutărească, de la noi din țară[Sursa foto: freepik]

Citește și: Cine este soţia lui Dan Petrescu, Adriana. “Privind în urmă, viaţa mea a avut suişuri şi coborâşuri!”



Citește și:

Scăpaţi de febră cu 10 remedii naturale!

Cine este Cori Grămescu. „Voiam să mă fac artistă, să fug de acasă ca să-mi iau motocicletă”

Elena Udrea, mesaj SFÂȘIETOR pentru fiica ei: ”Trebuia să...”

Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță

Adriana Iliescu a dezvăluit ce pensie are la 86 de ani după o viață dedicată învățământului: ”Nu ne plângem”

Veste bună pentru femeile din România! Cum pot primi oamenii 300 de lei și o zi liberă de la serviciu

Virginia aduce furtuna în relația dintre Alexandra și Gagea! „Noi mai suntem împreună sau nu?”. Aflați ce discuții se vor isca marți, 17 septembrie, într-un nou episod din „Casa iubirii”, de la 10:00 și 16:30, la Kanal D

Imaginile durerii la înmormântarea Denisei! Ce s-a întâmplat cu tânăra ucisă de Șacalul din Constanța: "Inima și sufletul meu..."


Cookies