Cine este Florin Piersic. " Mi-e jenă să mi se spună „maestre", când știu lângă cine am trăit eu "

Florin Piersic
Florin Piersic

Iată, din rândurile următoare, cine este Florin Piersic și cum a ajuns să fie îndrăgit de întreaga țară.

Florin Piersic, născut pe data de 27 ianuarie 1936 în Cluj-Napoca, este un cunoscut actor de teatru și film din țară, îndrăgit pentru numeroasele sale roluri și iubit pentru fiecare apariție a sa pe scenă. Cu o carieră impresionantă de 65 de ani în spate, în teatru, radio, televiziune, scenă și voce, acesta a reușit să ajungă la inimile publicului prin numeroase roluri principale, dar și prin vocea sa din filmele de animație.

Cum a arătat copilăria lui Florin Piersic

Citește și: Transformările prin care a trecut Florin Piersic după operațiile suferite. Cum arată acum actorul și ce mesaj a transmis celor care îl iubesc. „M-ați recunoscut?”

Florin Piersic
Florin Piersic[Sursa foto: Facebook]

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citește și: ”Dacă aș fi alergat după avantaje, măcar membru de partid aș fi devenit.” Florin Piersic a dat o replică, după ce a primit o serie de declarații dure. Cine a încercat să îl denigreze pe actor

Când vine vorba de copilăria lui, actorul și-a petrecut-o în Corlata, Pojorâta și Cajvana, apoi s-a mutat în Cernăuți, iar ulterior, în Cluj. Florin Piersic a avut o soră mai mare, despre care a povestit adesea în interviurile sare, dar pe care a pierdut-o, din păcate, înecată în Prut, în timp ce încerca să își salveze colega de bancă. Actorul a terminat Liceul de Băieți nr. 3 din Cluj, actualul Colegiu Național Emil Racoviță, iar pasiunea lui pentru teatru a apărut încă de pe atunci și a remarcat de către actrița și regizoarea Elena Negreanu.

Mai târziu a absolut este Universitatea de Artă Teatrală și Cinematografică, iar la un an după terminarea studiilor, Florin Piersic s-a căsătorit cu o actriță, care i-a dăruit și primul copil, pe Florin Piersic Jr. A doua soție a fost tot actriță, alături de care îl are pe al doilea fiu. În 1985, cei doi actori au divorțat, iar atunci ea s-a mutat în Ungaria, împreună cu fiul lor.

Cum a pășit Florin Piersic în lumea teatrului

După ce a terminat facultatea, Florin Piersic și-a făcut debutul pe scena Teatrului Național din București, iar rolurile nu au întârziat să apară pentru el. Deputul în cinematografie s-a produs cu filmul “Ciulinii Bărăganului”, în 1958, iar acesta a reușit să se bucure de un real succes, prin numeroase roluri importante de-a lungul timpului, dar și premii care i-au recunoscut munca din întreaga sa activitate.

Actorul a primit titlul de cetățean de onoare al mai multor orașe, precum Bacău, Cluj-Napoca, Caracal, Sighet, Suceava, Baia Mare, Oradea, Florești, Galați și Iași. În urmă cu ceva timp, Florin Piersic a făcut câteva declarații despre cariera lui și despre toți anii petrecuți pe scenă lângă nume mari.  „Eu am jucat lânga maestrii adevarati. Mi-e jenă să mi se spună „maestre", când știu lângă cine am trăit eu, cu cine am făcut profesia asta, de la cine am învățat-o.
Eu nu sunt maestru, trăind lânga maeștrii adevărați, nu pot să mă așez lânga ei. Publicul mi-a oferit mie mai mult decât am dat eu lui. Cea mai mare bucurie este să fiu alaturi de publicul meu, el să se bucure de prezența mea. De asta' m-am făcut actor, să apar în fața publicului. Est o bucurie pentru mine că încă mă recunoaște lumea, pot să mai joc, să mai apar."
, a declarat Florin Piersic, acum ceva timp.

Citește și: Bianca îi pune la zid pe Giuly și Robert: "Calci pe cadavre pentru bani..." Care ar fi planul celor doi concurenți din ''Casa iubirii''? Aflați ce se va întâmpla joi, 12 septembrie, de la orele 10:00 și 16:30, la Kanal D - kanald.ro

Citește și: "Inima și sufletul meu" Durere imensă la înmormântarea Denisei, tânăra ucisă de Șacalul din Constanța! Este condusă pe ultimul drum astăzi, într-un sicriu alb, înconjurată de flori albe, plânsă de familie și prieteni!- stirilekanald.ro

Florin Piersic, declarații după problemele de sănătate cu care s-a confruntat

Florin Piersic
Florin Piersic[Sursa foto: Facebook]

Florin Piersic s-a confruntat cu probleme de sănătate încă de dinainte de Paște, însă problemele la genunchi i-au făcut probleme încă de câțiva ani. Chiar dacă la început medicii erau rezervați în legătură cu evoluția sa, actorul a reușit să treacă și de această dată peste provocare avută, ba chiar a găsit puterea, să facă un videoclip pentru urmăritorii lui și să transmită câteva gânduri pentru cei care îl îndrăgesc.  „M-ați recunoscut? Nu cred! Nu cred pentru că nu pot să cred că sunt 1000 de Florini în țara asta românească și numai pe Florin Piersic ați vrut să-l uitați, dar nu l-ați uitat pentru că de acum ați fi uitat, eu nu vă vorbeam în clipa asta. Sunt la o clinică specială, excepțională, adică ceva, nu colo-colo și uitați că m-am recuperat. Am fost cam bolnăvior, cam multișor timp, dar vremea trece, omul rămâne și eu sunt cu dumneavoastră. Aici sunt o să plec și o să ne întâlnim și o să ne iubim.”, a mărturisit Florin Piersic în cadrul unui filmuleț.



Citește și:

Hernia de disc lombara: diagnostic si tratament actual

Florin Piersic, despre amintirile prețioase pe care le are de la mama sa! Actorul a dezvăluit o poveste mai puțin știută: „M-a salvat de la moarte.”

Elena Udrea, mesaj SFÂȘIETOR pentru fiica ei: ”Trebuia să...”

Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță

Marinela Chelaru explică de ce a rămas fără permis de conducere: ”Le e frică să mi-l reînnoiască”

Theo Rose a vorbit despre decizia care i-a schimbat total viața

Top 10 cele mai talentate și carismatice actrițe din serialele turcești! Iată ce loc ocupă Zeynep Farah Abdullah, protagonista serialului Vinovați de iubire

"S-a stins o fiinţă atât de dragă" Lacrimi de durere la căpătâiul Denisei, tânăra mămică din Timișoara ucisă la Constanța. Un copilaș de doar 5 ani, rămas fără mamă


Cookies