Cine este George Ivașcu. „Actoria e coloana mea vertebrală”

Cine este George Ivașcu
Cine este George Ivașcu

George Ivașcu este un actor foarte apreciat de la noi din țară și totodată decan al UNATC.

Află din rândurile următoare cin este mai exact George Ivașcu și cum a ajuns să aibă succesul pe care îl are în prezent, în cariera sa. În plus, descoperiți și alte detalii neștiute din viața de familie a actorului.

Cine este George Ivașcu

Citește și: Cine este George Mihăiță. „Meseria de actor este sport de performanță”

Cine este George Ivașcu
Cine este George Ivașcu[Sursa foto: Facebook]

George Ivașcu s-a născut în data de 15 februarie 1968 la București, unde a absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică în anul 1993.

Pasiunea pentru actorie și experiențele inedite pe care le-a avut pe parcursul facultății, l-au făcut pe tânărul actor George Ivașcu să se transforme de-a lungul timpului într-un actor de renume, îndrăgit de poporul român.

Mai mult decât atât, George Ivașcu ocupă în prezent o funcție foarte importantă în cadrul instituții care l-a format  ca actor, fiind decanul Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică „Ion Luca Caragiale” din București.

Cu o carieră de peste 25 de ani în domeniul actoriei, George Ivașcu a jucat pe scena celor mai importante teatre din București și din țară, unde s-a impus atât ca actor, cât și ca regizor.

George Ivașcu este fondatorul „Teatrul Metropolis” din București, ziarului cotidian online de cultură „Ziarul Metropolis”, dar și a proiectului „Aleea Celebrităților” din Piața Timpului.

De asemenea, în perioada 29 ianuarie 2018 – 18 noiembrie 2018, George Ivașcu a ocupat funcția de Ministru al culturii.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

În data de 13 mai 2014, președintele României de la vremea respectivă, Ion Iliescu, i-a conferit actorului George Ivașcu Ordinul Meritul Cultural în grad de Cavaler, Categoria D – „Arta Spectacolului”, „în semn de apreciere a întregii activități și pentru dăruirea și talentul interpretativ pus în slujba artei scenice și a spectacolului”.

George Ivașcu, despre meseria de actor

Cine este George Ivașcu
Cine este George Ivașcu[Sursa foto: Facebook]

În prezent, George Ivașcu este implicat în numeroase proiecte de teatru și de film, primind de-a lungul carierei sale numeroase premii și distincții pentru tot efortul pe care l-a depus de-a lungul timpului.

Chiar dacă este unul dintre cei mai apreciați actori de la noi din țară, George Ivașcu nu și-a pierdut niciodată din modestie și, potrivit spuselor lui, nu consideră actoria ca fiind o meserie, ci o pasiune pe care o face cu multă plăcere.

„Eu fac actorie pentru că e cea mai frumoasă profesie. Îți dă șansa de a rămâne un copil toată viața și de a te juca de-a hoții și vardiștii, plus că e o șansă imensă de a trăi și altă existență decât propria ta existență. Actoria e coloana mea vertebrală. Asta mă ține în viață. Asta îmi place cel mai tare.”,  a povestit George Ivașcu pentru site-ul teatrulmetropolis.ro.

Viața personală a lui George Ivașcu

Citește și: Momente dramatice pentru actorul George Ivaşcu! Este în doliu

George Ivașcu și Alice Barb
George Ivașcu și Alice Barb[Sursa foto: Facebook]

Citește și: Fetele se întorc împotriva Virginiei! „Se crede superioară față de noi!”. Aflați de ce a fost pusă la zid concurenta în „Casa iubirii” joi, 19 septembrie, de la 10:00 și 16:30, la Kanal D- kanald.ro

Citește și: Sicriul Anei Maria Vasiliu a ajuns acasă! Familia, răpusă de durere- stirilekanald.ro

George Ivașcu trăiește o frumoasă poveste de dragoste alături de Alice Barb, regizor de teatru și operă, actor și manager cultural.

Cei doi s-au căsătorit în anul 2007, iar pe parcursul mariajului lor au întâmpinat diferite probleme, pe care însă le-au gestionat împreună.

Printre evenimentele importante din mariajul lor amintim momentul în care Alice Barb a depus actele de divorț fără să-l înștiințeze pe actor.

În cadrul podcastului „ La mijloc ”, George Ivașcu a povestit despre cum a aflat din presă despre faptul că soția sa a depus actele de divorț și cum au mers ținându-se de mână să divorțeze, căsătorindu-se însă o lună mai târziu după ce divorțul a fost pronunțat.

«Teatrul Metropolis a intervenit în viața mea. Îmi dedicasem tot timpul într-o perioadă dificilă a soției mele, Alice. Vorbim de anul 2008. Eu petreceam foarte mult timp la teatru. Într-o duminică mă trezesc cu un telefon și mi s-a spus „Știți că aveți înfățișare la tribunal. Care este motivul despărțirii? Nu știați că soția a depus actele de divorț?”. Eu credeam că e o glumă. Eram în drum spre casă, mă pregăteam să o iau pe Alice. Eu nu eram pregătit cu avocat, cu nimic. Am angajat același avocat. Ea e ardeleancă și trebuie să finalizeze lucrurile. Am fost primii care au mers de mână la divorț. Asta a fost, s-a pronunțat divorțul.»,  a povestit George Ivașcu.

George Ivașcu și Alice Barb nu au împreună niciun copil, iar acesta a fost și unul dintre motivele pentru care mariajul dintre cei doi a fost afectat, dar, potrivit declarațiilor celor doi actori, au trecut împreună peste momentele dificile din viața lor, iar acum sunt mai fericiți ca niciodată.

„Separarea nu a durat mult,  iar după o lună, timp în care au vorbit și au rezolvat toate neînțelegerile dintre ei, s-au recăsătorit. El tocmai primise Teatrul Metropolis pe  mâna   și  a fost un  an   în   care  nu l-a  mai  interesat nimic altceva. Iar eu,  în   perioada  aceea, am avut o perioadă foarte  grea, am fost  și  foarte  bolnavă în   urmă   căreia  am aflat   noi nu vom mai  putea  avea copii.  Și  a fost un șoc. Am simțit nevoia să reacționez așa. Dar n-am plecat de  acasă. Am  rămas   împreună în   toată   perioada   divorțului. Am stat mult de vorbă, cât nu apucasem să stăm. M-a cerut din nou în căsătorie și ne-am recăsătorit”,  a povestit Alice Barb.



Citește și:

Varice, tratament și prevenție

Cine este Oana Boghiu. „Atunci ne-am hotărât că vrem să fim arhitecte!”

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nelson Mondialu', afirmație șocantă după nunta fiului său: „Liana nu e nevasta mea”

Cheloo de la Paraziții, antreprenor de succes! Cum a încasat aproape 1 milion de euro din afaceri

Astăzi, de la ora 20:00, în serialul ”Totul pentru familia mea”, difuzat la Kanal D Șoc total pentru Asiye

Moldo și Rebecca, apropieri la piscina din „Casa iubirii”! Cum a reacționat Antoni la imaginile cu cei doi concurenți

Ana Maria Vasiliu, înmormântată în rochia de mireasă! Detalii cutremurătoare


Cookies