Cine este Larisa Iordache. „Mama își dorea foarte tare să fac un sport pentru că eu eram foarte agilă, agitată.”

Cine este Larisa Iordache
Larisa Iordache

Larisa Iordache este una dintre cele mai cunoscute gimnaste de la noi din țară, însă știai că se pregătește să devină mamă pentru prima dată?

Află din rândurile următoare cine este mai exact Larisa Iordache și cum a reușit să aibă succesul pe care îl are în prezent, în cariera sa. În plus, descoperiți și alte lucruri neștiute despre viața personală a gimnastei.

Cine este Larisa Iordache

Citește și: Larisa Iordache, duminică la “40 de întrebări cu Denise Rifai” “Doamna Mariana Bitang și domnul Bellu mi-au salvat cariera”

Cine este Larisa Iordache
Larisa Iordache[Sursa foto: Instagram]

Citește și: Cine este Nadia Comăneci. „Era ideea de libertate, cred că era atât de mare dorinţa de libertate încât nu mai conta nimic!”

Larisa Iordache este o gimnastă română de talie internațională, cunoscută pentru performanțele sale deosebite în gimnastică artistică.

Ce vârstă are Larisa Iordache

Cine este Larisa Iordache
Larisa Iordache[Sursa foto: Instagram]

Născută în data de 19 iunie 1996 la București, Larisa Iordache are în prezent vârsta de 28 de ani.

Cariera sportivă a Larisei Iordache

Cine este Larisa Iordache
Larisa Iordache[Sursa foto: Instagram]

Larisa Iordache și-a început cariera în gimnastică la o vârstă fragedă și a devenit una dintre cele mai bune gimnaste ale generației sale, cu multiple medalii la campionate europene, mondiale și Jocuri Olimpice.

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Prima sa realizare în carieră a avut-o la vârsta de 8 ani, atunci când a câștigat prima medalie de campioană națională.

Eu făceam balet. La vreo 5 ani, s-a întâmplat să mă întâlnesc cu doamna Mariana Câmpeanu, prima mea antrenoare, în parc.

Mă dădeam pe role împreună cu fratele meu. Văzând abilitățile mele, doamna Mariana a zis că îi place de mine. Când a venit la mine, eu am rejectat intenția ei. Mama m-a învățat să nu vorbesc cu străinii. I-am arătat unde e mama, a început să vorbească cu ea. Mama își dorea foarte tare să fac un sport pentru că eu eram foarte agilă, agitată. La prima oră de antrenament m-a dus bunica.

Eu știam că merg la balet, deși mă înștiințaseră că merg la gimnastică. Am început să plâng foarte tare, vreo două ore s-au rugat de mine. Doamna Mariana i-a spus bunicii să mă ducă acasă și că dacă vreau vreodată să vin, avem ușile deschise. Mama îmi arăta tot felul de chestii cu Nadia. Casete, reviste, costume de gimnastică. După vreo câteva zile am zis că vreau să încerc și am mers la antrenament .”, a precizat Larisa Iordache în cadrul podcastului realizat de Costin Deșliu.

Ulterior, a avut parte de rezultate spectaculoase la campionatele europene, mondiale, la Jocurile Olimpice, dar și la campionatele naționale.

Larisa Iordache a câștigat mai multe medalii la Campionatele Europene, inclusiv aur la bârnă și echipe. A devenit una dintre cele mai decorate gimnaste europene. La Campionatele Mondiale, gimnasta a obținut medalii la bârnă și sol, iar în anul 2012 a participat la Jocurile Olimpice de la Londra, unde a ajutat echipa României să obțină medalia de bronz și a fost foarte aproape de medalii individuale.

Larisa Iordache a dominat gimnastica românească timp de mai mulți ani, câștigând numeroase titluri naționale.

Deși a fost un simbol al gimnasticii românești, în decembrie 2021, Larisa Iordache și-a anunțat retragerea din gimnastică, după ce a încercat să revină la un nivel competitiv în ciuda accidentărilor suferite. În prezent, fosta gimnastă antrenează tânăra generație.  

Larisa Iordache provine dintr-o familie de sportivi

Cine este Larisa Iordache
Larisa Iordache[Sursa foto: Instagram]

Tânăra gimnastă a fost inspirată de lumea sportului încă din copilărie, având exemple în familie. Fratele său practică fotbal de performanță, mama sa a făcut handbal, iar tatăl fotbal.

Citește și: „Nu credeam că se va duce la cea mai bună prietenă a mea”. A putut Ozana Barabancea să îl ierte pe fostul ei soț pentru infidelitatea sa?- kanald.ro

Citește și: Mia a murit la 8 ani, după ce medicii au trimis-o acasă. Copila suferea de o boală gravă, dar medicii au diagnosticat-o cu o banală răceală- stirilekanald.ro

Din păcate, Larisa Iordache și-a pierdut mama în urmă cu 3 ani. Adriana Iordache s-a stins din viață la vârsta de 49 de ani. Astfel, deși s-a bucurat de performanțe spectaculoase pe plan profesional, sportiva regretă că nu a acordat mai mult timp relației cu mama sa.

N-aș schimba nimic din viața mea, chiar dacă situația m-ar aduce de n ori în clipa respectivă. Singurul lucru pe care mi l-aș reproșa, dar nu în totalitate, este că nu am petrecut mai mult timp cu mama mea. Să vorbim ca două prietene, să povestim, să fiu cu ea. Ea a trăit prin succesul meu, mi=a plăcut foarte mult că a fost deschisă și echilibrată să nu-și forțeze copilul să devină campion, m-a lăsat pe mine să lupt și asta a fost foarte bine.

Mi-a plăcut să am răbdare până la viitoarea medalie, până la viitoarea performanță. Am realizat că alergăm după foarte multe obiective și e bine să stăm liniștiți.

Suntem atât de dornici să realizăm obiective încât nu realizăm de câte lucruri ne ferește Dumnezeu. ”, spunea Larisa Iordache în cadrul unei emisiuni TV.

Larisa Iordache este căsătorită și așteaptă să devină mamă

Cine este Larisa Iordache
Larisa Iordache și soțul său [Sursa foto: Instagram]

Gimnasta se bucură de succes atât pe plan profesional, cât și personal. În luna iunie a anului 2024, Larisa Iordache și partenerul său de viață, tenismenul Cristian Chiriță și-au unit destinele, iar în primele zile ale lunii septembrie, sportiva a anunțat prin intermediul unei postări pe rețelele de socializare că așteaptă să devină mamă pentru prima dată.

„Te dorim și te așteptăm cu nerăbdare. Ești o binecuvântare, iar noi ne simțim binecuvântați că ne-ai ales ca părinți. 🤍 ️ iubirea noastră infinită”, a scris Larisa Iordache în dreptul fotografiei în care apare alături de soțul său.



Citește și:

Scăpaţi de febră cu 10 remedii naturale!

Ana Bărbosu vorbește despre pasiunea pentru gimnastică! „Mi-a plăcut din prima sportul ăsta. Eu nu am fost împinsă de părinți că trebuie să fac gimnastică. Pentru părinți era mai mult școala.”

Elena Udrea, mesaj SFÂȘIETOR pentru fiica ei: ”Trebuia să...”

Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță

Adriana Iliescu a dezvăluit ce pensie are la 86 de ani după o viață dedicată învățământului: ”Nu ne plângem”

Theo Rose a vorbit despre decizia care i-a schimbat total viața

Patrick o iubește pe Bianca? Robert face dezvăluiri incendiare: "Se simte că e ceva mai mult..." Tânărul simte că iubitul lui Giuly ar da orice ca să-l vadă descalificat

Inundații catastrofale, la Galați: patru oameni au murit, iar străzile au fost măturate de ape. Iadul s-a dezlănțuit pe pământ


Cookies