Cine este Leonard Doroftei. "Familia a fost, este și va fi singurul lucru important în viața mea. "

Leonard Doroftei
Leonard Doroftei

Iată, din rândurile următoare, cine este și cu ce se ocupă Leonard Doroftei.

Leonard Doroftei este un fost pugilist român, campion mondial WBA la categoria semiușoară. Acesta s-a născut la Ploiești, iar pasiunea pentru box a început în jurul vârstei de 14 ani la clubul din Prahova Ploiești. A reușit să cucerească fiecare titlu național la juniori, iar mai târziu, între 1992- 1997, a obținut cinci titluri naționale la seniori. A câștigat medalia de bronz la Jocurile Olimpice de la Barcelona în 1992  și în Atlanta în 1996.

În cariera sa a reușit să adune 239 de victorii și 15 înfrângeri. Toate reușitele din carieră l-au determinat să facă pasul decisiv spre a deveni numărul 1 mondial și a ales ca rampă de lansare grupul canadian din Montreal, acolo unde a reușit să impresioneze prin puterea de muncă și tenacitate. În anii petrecuți în Canada, între 1998 și 2004, a avut în total 24 de meciuri, între care a reușit să câștige  22.
După meciul din 2004 din Canada, Leonard Doroftei s-a întors în țară o perioadă, fiind parte din staff-ul tehnic la Lotul Național de box.

Cariera lui Leonard Doroftei

Citește și: VIDEO Cum a transformat Leonard Doroftei "loviturile vieții" în victorii O confesiune emoţionantă, duminică, la “40 de intrebari cu Denise Rifai”

Leonard Doroftei
Leonard Doroftei[Sursa foto: Facebook]

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citește și: Leonard Doroftei și soția sa au renunțat la visul american și s-au întors în România! „Toți s-au bucurat că ne-am întors, că am luat decizia de a ne întoarce!”

Pe data de 23 noiembrie 2012 a devenit președintele Federației de Box din România, funcție pe care a deținut-o până în 13 noiembrie 2015. Meritele din lumea sportului i-au fost recunoscute în anul 2002, atunci când a fost decorat de către Președinția României cu Ordinul Național “Pentru merit” în grad de cavaler.

O parte din banii câștigați i-a investit într-un pub deschis la Ploiești. Cu o carieră impresionantă de 20 de ani în ring, iar după succesul răsunător din lumea sportului, viața de afaceri din România i-a adus provocări neprevăzute, iar sportivul a fost nevoit să-și refacă viața departe de casă, în Canada, acolo unde în 2023 a obținut licența de antrenor de box. În cadrul unui interviu, acum ceva timp, sportivul a vorbit despre ce înseamnă lumea boxului pentru el. 
"Boxul este un sport periculos doar dacă nu te antrenezi și nu te pregătești așa cum ar trebui s-o faci. Atâta timp cât ești un om care îți dorești să fii acolo, muncești și te antrenezi, atunci nu există frică. Și boxul de ieri și boxul de azi au aceeași valoare. Depinde doar cine îl practică, ce își dorește pentru acest sport și ce vrea să facă în viața.
Eu mi-am dorit și am reușit. Oricine își dorește și muncește poate să facă performanță!"
, a spus Leonard Doroftei.

Citește și: Antoni îl pune la punct pe Moldo! „Vorbesc cu Sebastian să te lase să-l mângâi pe mână”. Aflați de la ce a pornit discuția în „Casa iubirii” vineri, 4 octombrie, de la 10:00 și 16:30, la Kanal D- kanald.ro

Citește și: O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat- stirilekanald.ro

Cum arată familia lui Leonard Doroftei

Leonard Doroftei și soția
Leonard Doroftei și soția[Sursa foto: Facebook]

Pe lângă cariera de succes din lumea sportului, Leonard Doroftei se poate mândri și cu o familie de excepție, bucurându-se de soție și de cei trei copii ai săi. În vârstă de 19 ani, fiica sportivului visează la o carieră în medicină, iar băiatul sportivului, de 27 de ani, se ocupă cu afacerile în domeniul imobiliarelor, în Canada, acolo unde sportivul a ales și el să se mute în ultimii ani, alături de restul familiei. Soția lui, Monica, îi este alături de peste 30 de ani, iar împreună au trei copii. Fostul campion de box a întâlnit-o pe soția lui în anul 1992, iar de atunci au început să meargă pe același drum. A mărturisit în cadrul unui interviu că fost dragoste la prima vedere, el având atunci 20 de ani, iar ea 16, iar prima întâlnire a avut loc la mătușa sportivului. Cererea în căsătorie a venit după doi ani și jumătate de relație, iar sentimentele intense au fost simțite din partea amândurora.  "Familia a fost, este și va fi singurul lucru important în viața mea. Mă motivează să merg mai departe și să trec peste toate greutățile. Este exact ce mi-am dorit să am!", a mărturisit sportivul acum ceva timp, în cadrul unui interviu.  



Citește și:

Sindromul de șa turcească liberă (empty sella)

Leonard Doroftei, despre cât de greu îi era să treacă proba cântarului: „Trebuia să ne antrenăm dimineața, să alergăm înainte de cântar. A fost groaznic! Și fără apă și fără mâncare.”

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Prima reacție a Simonei Halep după eliminarea în turul doi la Hong Kong. Ce spune despre înfrângerea cu Anna Blinkova

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Antoni îl pune la punct pe Moldo! „Vorbesc cu Sebastian să te lase să-l mângâi pe mână”. Aflați de la ce a pornit discuția în „Casa iubirii” vineri, 4 octombrie, de la 10:00 și 16:30, la Kanal D

Cioban omorât în bătaie de patronul stânei la care lucra! Ucigașul din Buzău și-a lovit angajatul până când nu a mai mișcat


Cookies