Cine este Nicolae Furdui Iancu. „Am încercat să transmit niște mesaje care să îl formeze pe cel care mă ascultă ca un bun român, să îl fac să-și iubească țara.”

Cine este Nicolae Furdui Iancu
Nicolae Furdui Iancu

Nicolae Furdui Iancu este unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați interpreți de muzică populară de la noi din țară.

Află din rândurile următoare cine este mai exact Nicolae Furdui Iancu și cum a ajuns să aibă succesul pe care îl are în prezent, în cariera sa. În plus, descoperiți și alte detalii legate de viața sa personală.

Cine este Nicolae Furdui Iancu

Citește și: Cine este Olguța Berbec. „Mi-a plăcut să cânt de mică”

Cine este Nicolae Furdui Iancu
Nicolae Furdui Iancu[Sursa foto: Facebook]

Citește și: Cine este Mariana Ionescu Capitanescu. “Am avut o copilărie grea, am muncit cot la cot cu părinţii mei!”

Nicolae Furdui Iancu, în vârstă de 68 de ani, s-a născut în data de 26 octombrie 1955, în satul Poiana, comuna Sohodol, județul Alba Iulia și este unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați interpreți de muzică populară de la noi din țară.

Copilăria lui Nicolae Furdui Iancu

Cine este Nicolae Furdui Iancu
Nicolae Furdui Iancu[Sursa foto: Facebook]

Nicolae Furdui Iancu provine dintr-un sat de munte, acolo unde liniștea de la sat și natura au conturat în sufletul său un peisaj feeric. Cu toate acestea, la vârsta de doar 5 ani, artistul s-a stabilit cu părinții săi într-un oraș din județul Alba, continuând să-și petreacă vacanțele de vară în ograda bunicilor.

„La vârsta de 5 ani, părinții s-au stabilit în Abrud și în Abrud am făcut grupa mare de grădiniță și apoi școala, până la terminarea liceului. Bunicii mei erau țărani. Bunicul meu era dulgher și bunica era casnică .”, a povestit interpretul de muzică populară în cadrul emisiunii „Rețeaua de idoli”.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Stabilit în Abrud, artistul a urmat școala primară și Liceul Pedagogic de Învățători. Ulterior, a studiat la Institutul pedagogic, secția română-franceză din Oradea, iar mai târziu a absolvit Facultatea de Psihologie și Asistență Socială din cadrul Universității de Vest din Timișoara.

Am avut o copilărie mai degrabă normală. Bunicii și părinții mei nu erau nici foarte săraci, dar nici foarte bogați, erau undeva pe la mijloc.

Nu pot să mă plâng că mi-ar fi lipsit ceva.  Veneam la bunici în vacanțe și-mi plăcea tare mult, pentru că simțeam că am mai multă libertate ca la oraș. Veneam pe jos, peste deal, nu era cale de acces decât cu calul sau carul cu boi.”, a declarat Nicolae Furdui Iancu pentru „ Jurnal de Bucovina ”.

Nicolae Furdui Iancu a lucrat un deceniu în învățământ

Deși acum este unul dintre cei mai cunoscuți interpreți de muzică populară, puțini sunt cei care știu că artistul este de profesie învățător. Acesta a lucrat în învățământ mai bine de un deceniu, până în anul 1989, atunci când a renunțat la învățământ pentru cântat.

Eu sunt învățător de meserie. Am lucrat în Alba Iulia 10 ani. Am fost nevoit să renunț pentru că nu puteam să fac la fel de bine două lucruri deodată.

Am fost învățat că tot ceea ce fac să fie temeinic. Nemaiputând să le fac pe amândouă, am renunțat la învățământ. Am renunțat la o catedră mai mică pentru una mai mare. Eu am încercat în toată cariera mea artistică să transmit niște mesaje care să îl formeze pe cel care mă ascultă ca un bun român, să îl fac să-și iubească țara. ”, a mai spus artistul în cadrul emisiunii „ Rețeaua de idoli ”.

Cariera muzicală a lui Nicolae Furdui Iancu

Cine este Nicolae Furdui Iancu
Nicolae Furdui Iancu[Sursa foto: Facebook]

Încă din copilărie, artistul a fost pasionat de folclorul românesc. Fiind născut la sat, acesta a participat cu părinții săi la evenimentele reprezentative ale satului românesc, acolo unde a descoperit dragostea pentru folclor.

Asta este o pasiune din tinerețe. Meseria e meserie, dar aici este vorba de pasiune. Mi-a plăcut muzica populară de aici din zona mea și apoi din toată țara. Cântecul popular, cântecul tradițional m-a atras de mic copil. Eu cu părinții mei, în copilărie, participam la nunțile țărănești și ascultam orchestrele care cântau acolo. Mă făceau să trăiesc o bucurie pe care nici nu o pot explica. De mic am fost atras de cântecul tradițional și în adolescență mi-am dat seama că aș avea și eu voce care m-ar ajuta să cânt aceste cântece .”, a spus Nicolae Furdui Iancu în cadrul unui interviu pentru K2Go Media.

Citește și: Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar- kanald.ro

Citește și: Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor- stirilekanald.ro

Astfel, începând cu anul 1970, artistul a debutat în muzica populară în cadrul Festivalului de Folclor din Drobeta Turnu-Severin, acolo unde a câștigat premiul I.

Ulterior, s-a bucurat de un succes considerabil în lumea muzicii populare românești, reușind să ajungă la inima publicului prin intermediul talentului său muzical și al felului său de a fi.

Nicolae Furdui Iancu este căsătorit și are doi copii

Cine este Nicolae Furdui Iancu
Familia lui Nicolae Furdui Iancu [Sursa foto: Facebook]

Din punct de vedere personal, Nicolae Furdui Iancu este stabilit în Alba Iulia și trăiește o frumoasă poveste de dragoste alături de soția sa, Daniela Furdui Iancu. Soția sa este cadru didactic și i-a dăruit artistului doi copii, Maria și Tudor, amândoi moștenind talentul muzical de la tatăl lor. Mai mult decât atât, artistul este și bunic, fiind foarte implicat în copilăria nepotului său.  

Și Tudor și Maria au cunoștințe muzicale, dar soția a insistat să aibă liceul pe partea reală. Și eu am o profesie, doar că am renunțat la ea la un moment dat. Am fost dascăl pentru nepotul meu. Sperăm să mergem spre a treia generație. Are o voce bună, sănătoasă, îi place, reușesc să îi transmit și lui. Am emoții, vreau într-un fel să îmi iau revanșa, ceea ce nu am putut face pentru copii, să fac pentru el, mai ales prezența. ”, a declarat Nicole Furdui Iancu în cadrul unei emisiuni TV.

 

 



Citește și:

Fructe care te ajută să slăbești + fructe care îngrașă!

Cine este Maria Cârneci. "Nu am avut o copilărie luxoasă. Eu sunt cea mai mică dintre cei cinci fraţi şi am trăit modest, dar foarte curat."

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies