Cine este Raed Arafat. „Era imposibil să combin lucrul pe care eu l-am făcut ani de zile cu o viaţă personală care să fie dedicată unei familii”

Cine este Raed Arafat
Cine este Raed Arafat

Raed Arafat este o figură extrem de cunoscută în spațiul politic, având o funcție foarte importantă, însă nu multă lume cunoaște detalii din viața sa personală.

Aflați din rândurile următoare cine este mai exact Raed Arafat și cum a ajuns să ocupe o funcție atât de importantă la noi în țară. În plus, descoperiți și alte detalii neștiute din viața sa personală.

Cine este Raed Arafat

Citește și: Cine este Petre Roman. „Este un gentleman”

Cine este Raed Arafat
Cine este Raed Arafat[Sursa foto: Facebook]

Raed Arafat s-a născut în data de 24 mai 1964 în Siria. A crescut în Nablus, Cisiordania, iar la vârsta de 16 ani a emigrat în România.

Pasiunea pentru medicină a descoperit-o încă din copilărie, astfel încât principalul motiv pentru care a emigrat în România a fost dorința de a studia acest domeniu.

A studiat limba română la Pitești, iar ulterior, a urmat cursurile Universității de Medicină din Târgu Mureș și s-a specializat la Târgu Mureș și Cluj în Anestezie Terapie Intensivă.

Astfel, făcând acest lucru din pură pasiune, cariera sa în acest domeniu a avut o continuă ascensiune.

În anul 1990, Raed Arafat a pus bazele Serviciului Mobil de Urgență Reanimare și Descarcerare din Târgu Mureș, devenind ulterior Serviciul Medical Național de Intervenție Rapidă.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

În prezent, SMURD este prezent în 36 de județe, inclusiv în București.

La data de 23 august 2007, Raed Arafat a fost numit subsecretar de stat în Ministerul Sănătății Publice de către Călin Popescu-Tăriceanu, cel care ocupa la vremea respectivă funcția de premier al României.

Astfel, numele lui Raed Arafat a fost asociat de-a lungul mandatului său cu diferite conflicte politice cauzate de reforma din sistemul sanitar pe care a făcut-o la vremea respectivă, 5 ani mai târziu, în data de 10 ianuarie 2012 depunându-și demisia, dar fiind repus în post o

săptămână mai târziu de către premierul de la vremea respectivă, Emil Boc.

În ianuarie 2014 Raed Arafat a fost numit șef al Departamentului pentru Situații de Urgență, funcție pe care o ocupă și în prezent.

Astfel, numele și figura lui sunt puternic asociate cu cele mai tragice situații de urgență care s-au declanșat la noi în țară în ultimii ani, printre care amintim Cazul Apuseni, Cazul Caracal, Cazul Colectiv și Pandemia de Coronavirus.

Viața personală a lui Raed Arafat

Cine este Raed Arafat
Cine este Raed Arafat[Sursa foto: Facebook]

Deși din punct de vedere profesional, Raed Arafat are un CV stufos, ocupând de-a lungul anilor numeroase funcții importante pentru Statul Român și obținând de-a lungul carierei sale o serie de premii și distincții, din punct de vedere personal, nu se cunosc foarte multe detalii din viața politicianului.

Citește și: Radu de la ''Casa iubirii'', în doliu! Fostul concurent al emisiunii este distrus de durere: "Mi-a vegheat fiecare pas!" Despre cine este vorba- kanald.ro

Citește și: Rezultate EDU.ro 2024: Ce site trebuie să accesezi pentru a vedea notele la Evaluare Națională- stirilekanald.ro

În prezent, presa a reușit totuși să obțină câteva informații din viața privată a lui Raed Arafat.

Astfel, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, deși a ajuns la vârsta de 58 de ani, nu este căsătorit și nu are niciun copil.

Raed Arafat provine dintr-o familie cu trei copii, având un frate și o soră, iar amândoi și-au construit o carieră de succes, fratele său fiind subinginer, iar sora sa urmând tot o carieră în medicină.

Motivul pentru care Raed Arafat nu este căsătorit și nu are copii

Citește și: Raed Arafat, invitatul ediției de duminică, la “40 de întrebări cu Denise Rifai”

Cine este Raed Arafat
Cine este Raed Arafat[Sursa foto: Facebook]

În anul 2021, Raed Arafat a dezvăluit în cadrul unui interviu care este motivul pentru care nu și-a întemeiat o familie. Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a mărturisit ca i-a fost foarte greu să se împartă între viața personală și cea profesională, astfel încât a hotărât să fie prezent 24 din 24 în cariera pe care și-a ales-o și a neglijat viața personală.

Sunt o mie de răspunsuri care se pot da, dar uite așa, simplu, pentru că era imposibil să combin lucrul pe care eu l-am făcut ani de zile cu o viață personală care să fie dedicată unei familii. Nu poți să ai familie și să ai în același timp o muncă în care ești implicat 24 din 24, la maxim. Asta e părerea mea, plus că nu s-a întâmplat. La noi în familie, tatăl meu a fost însurat la 47-48 de ani. Suntem doi frați și o soră. Fratele a fost subinginer, iar sora este medic. Eu am mers după pasiune, după muncă și după dedicare totală la această activitate. Un concediu adevărat am avut ultima dată în 2004", a declarat Raed Arafat în cadrul unui interviu.



Citește și:

Mic dejun cu avocado: 3 rețete rapide, sănătoase și savuroase

CITEȘTE: Cine este soțul Ralucăi Turcan, cea mai puternică femeie din PNL

INCREDIBIL! O româncă, PRIMUL FOTOMODEL din lume. IMAGINILE cu ea sunt spectaculoase!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au scos la vânzare bunurile comune

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Scandal monstru între Roberta și Julia! „Să faci pași la tine acasă, tu, nu eu!” Iată ce replici aprige și-au spus cele două concurente și cum a reacționat Sebastian

Filmul tragediei de la Suceava! Mama Ancuței a prevestit tragedia: Nu veniți!


Cookies