“Cine să le spele? Și acum vă plângeți, când voi aveți toate condițiile, dar mai tăceți! Nu aprinde țigarea, nu lua cafeaua!” Mama Geta a mărturisit cât de greu i-a fost cu patru copii mici

“Cine să le spele? Și acum vă plângeți, când voi aveți toate condițiile, dar mai tăceți! Nu aprinde țigarea, nu lua cafeaua!” Mama Geta a mărturisit cât de greu i-a fost cu patru copii mici
“Cine să le spele? Și acum vă plângeți, când voi aveți toate condițiile, dar mai tăceți! Nu aprinde țigarea, nu lua cafeaua!” Mama Geta a mărturisit cât de greu i-a fost cu patru copii mici

Mama Geta nu mai are nevoie de nicio prezentare pentru publicul din România.

Femeia și-a crescut singura cei patru copii după ce soțul acesteia a decis să se despartă de ea. Într-o conversație cu Ileana, fiica cea mare a familiei Sterp, Mama Geta a povestit despre cât de greu se descurca atunci când copiii erau mici. Cu amuzament, femeia a explicat cum reușea să spele scutecele folosite în acele vremuri. De asemenea și-a amintit și ce făcea imediat după ce a născut.

" Mama Geta: Veneam acasă și luam căruțul în mână mă duceam la râu și spăl…. N-aveam Pampers. Eram singură cu Dumnezeu. Pe Getuța o încuiam în casă. Pe tine și pe Culiță vă luam la rău, ca să nu îi scoți ochii Getei. Am găsit-o odată în pielea goală sub masă. S-a întâmplat că mă dusesem după o găleată de apă și când m-am întors, fata nu mai era în pat.

O lăsasem mai desfăcută ca să dea din mâini și din picioare. Fata era sub masă în pielea goală. Tu aveai numai 2 ani.” a spus mama lui Culită Sterp.

Cum se descurca Mama Geta cu cei patru copii atunci când erau bebeluși 

Citește și: Rețeta de gogoși a mamei Geta. Preparatul delicios prin care mama Geta își răsfață copiii și nepoții!

Cum a găsit-o Mama Geta pe Getuța atunci când era bebeluș

Citește și: „Răutăcioaselor care sunteți voi răutăcioase!” Ileana Sterp nu a mai suportat jignirile care i-au fost aduse și a răbufnit în mediul online! Internauții i-au criticat dur ținuta

După ce au depanat amintiri, Mama Geta a tras un semnal de alarmă pentru tinerele mame din zilele noastre.

Femeia a explicat în detaliu cu ce nu este de acord atunci când vine vorba de lăuze.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

" Mama Geta: Lăuzele, vezi Doamne. Pai cine pomenea de Pampers sau de mașină automată de spălat. Avea mașinăria aia de spălat de încălzea apa și le învârtea, apoi trebuia să le clătești, unde le clăteai?! Nu aveam apă curentă, le luam de acolo spălate și du-te cu ele la râu.

Și dacă toți copiii erau de toamnă, toată iarna du-te acolo, iar când le scoteai apa, imediat înghețau. Le întindeam pe sârmă și apoi du-le iar la sobă sau de acolo pe un uscător.

Ileana Sterp: Dar de câte ori ne schimbai pe zi?

Mama Geta: Vă schimbam mereu de 5-6-7 ori, de câte ori era nevoie.

Eu vă făceam baie de când vă aduceam de la spital. Baie în fiecare seară, într-o cutie. Pai atunci avea multe scutece. Strângeam multe scutece, cate o mașină plină de scutece și mergeam cu ele la rău și le punem pe sârmă, se făceau albe, aia era dezinfecție totală.

Ileana Sterp: Ai folosit la vreunul dintre noi Pampers?

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Mama Geta: Numai la Iancu, pentru ne-a obligat la spital. Eu l-am tăiat apoi în două și le-am folosit pentru mine. V-am crescut cu scutece, voi erați născuți toamna, primăvara, vara era cald afară, dar nu trecea nimic prin scutecul absorbea bine, mai trecea așa pe lângă. Aveam așa o pâslă faină de lână și prin aia nu trecea. Așa aveam un triunghi pe care îl puneam la spate. Mai ales băieții se udau, se ducea până sus la gât și trebuia să schimbi tot, nu numai scutecul. Dar vreau să spun că mergeam la rău la 5 zile după ce am născut, spălam hainele și hai înapoi cu ele înapoi. Cine să le spele? Și acum vă plângeți când voi aveți toate condițiile, dar mai tăceți!

Ileana Sterp: Dar haine mici pentru nou născuți de unde cumpărai?

Mama Geta: Erau foarte, foarte scumpe. Mai primeam de la o cumnată și apoi le țineați de la unul la altul. Iarna se dezinfectau cât stăteau acolo pe sarma aia, aia era dezinfecție. Înghețau bine.

Ileana Sterp: Acum sunt tot felul de tutoriale cum să faci cu hainele copiilor pentru că pielea lor e sensibilă și cum trebuie să le îngrijești.

Mama Geta: Iarna vă scoteam într-un țol și stăteați afară și nu vă făceam căldură. Toată treaba este să îi dai sa sugă copilului. Nu aprinde țigarea, nu lua cafeaua! Aia este sănătate!” a precizat mama Getuței Sterp.



Citește și:

Plachetocrit crescut – semnificații și implicații clinice

„Eu sunt Culiță să am bani? Vrei măcar de 25 de euro, nu de 25 de lei! Am pus de 27, n-am greșit!” Cât costă un kilogram de jumări și unul de brânză la magazinul mamei Geta

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies