Modul de preparare:
Amestecaţi laptele praf cu cantitatea de cacao din reţetă, până când se omogenizează. Puneţi la fiert apa, în care adăugaţi zahărul, pentru a obţine un sirop; compoziţia rezultată trebuie ţinută pe foc aproximativ 6 minute de la momentul în care a început să fiarbă; vă veţi da seama că a ajuns la consistenţa potrivită în momentul în care se va forma un sirop mai gros; acum este momentul potrivit să adăugaţi untul şi să amestecaţi bine până când untul se va topi.
Turnaţi siropul cu unt peste amestecul de lapte praf şi cacao. Tot acum puteţi adăuga, după gust, alunele, nucile sau stafidele – aveţi grijă însă ca alunele şi nucile să fie suficient de bine mărunţite. Mixaţi bine compoziţia până când se omogenizează.
Puneţi compoziţia într-o tavă. Nivelaţi frumos deasupra. Pentru a se întări, puneţi ciocolata de casa la rece pentru câteva ore.