Ciorbă de burtă ardelenească – diferenţa dintre ea şi ciorba de burtă tradiţională este adăugarea rasolului sau/şi picioarelor de porc.
Mod De Preparare
Se spală şi curăţă bine rasolul sau/şi picioarele de porc. IMPORTANT: Când începe să fiarbă, îndepărtează spuma formată cu o spumieră.
Între timp curăţă legumele şi pune, separat, la fiert, burta cu puţin oţet şi las-o să dea în clocot.
Adaugă legumele peste rasolul sau/şi picioarele de porc şi lasă la fiert în continuare până când carnea se desprinde singură de pe oase.
Scoate bucăţile de carne şi lasă-le la răcit. Când s-au răcit îndeajuns, taie-le bucăţele şi pune-le înapoi în oală cu legumele. Adaugă şi burta şi extra apă, dacă se cere. Mai lasă pe foc până când burta este foarte bine fiartă.
citeste continuarea pe pagina urmatoare >>>