Ciorbă rădăuţeană. Reţetă autentică din Bucovina

Ciorbă rădăuţeană. Reţetă autentică din Bucovina

Ciorba radauteana s-a nascut la Radauti. Ciorbă rădăuţeană. Reţetă autentică din Bucovina

Inventatoarea retetei, doamna Cornelia Dumitrescu, a descoperit acest mix de arome improvizand. Mai exact, aceasta a cautat o varianta mai buna si mai apetisanta a ciorbei de burta. Pasiunea ei pentru gatit a dus la nasterea acestui fel de mancare deosebit.

Citeste si: Prăjitura Raffaello- cea mai delicioasă rețetă pentru Crăciun! Nu necesită coacere

Astfel, ciorba radauteana a ajuns cunoscuta si in alte tari, datorita turistilor care o descopera chiar in Radauti, la restaurantul unde lucreaza doamna Dumitrescu. Ce trebuie sa contina ciorba, chiar de la doamna Dumitrescu: “Carne de pasare, legume, smantana, faina de grau, oua, otet, usturoi, cimbru, dafin, piper boabe si sare.”

Citeste si: Secretul bobguiaşului. Cum îl prepară bucătarii pricepuţi pentru a avea gustul atât de apreciat

Pentru pregatirea acestei delicioase retete ai nevoie de urmatoarele ingrediente:

4-5 piepti de pui (cu tot cu os si piele, sa ramana cca 450-500 g carne)
1 pastarnac mediu
3 morcovi mari
o telina medie
2-3 ardei grasi medii

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Cum să faci cea mai bună ciorbă de fasole cu ciolan. Ingredientul care face diferenţa

3-4 oua
o ceapa mare
un pahar mare cu smantana grasa (20%)
o lingura de otet (sau dupa gust)
3-4 catei de usturoi
o mana de patrunjel, care se toaca

Citeste si: Aşa prepari cele mai uşoare savarine de casă! Şi începătoarele vor reuşi să facă asta

sare, piper boabe
ardei iute (pentru servit)

Citeste si: Ce este intoleranţa la lactoză şi cum se manifestă

Mod de preparare:

Dupa ce ati curatat ceapa, o lasati intreaga si o puneti intr-o cratita mare, in 5 litri de apa. Taiati restul legumelor (in afara de usturoi) si le adaugati impreuna cu ceapa si carnea in cratita. Daca doriti ca ciorba sa aiba o culoare galbuie, trebuie sa caliti morcovii intr-o craticioara, in ulei, iar apoi ii adaugati in ciorba spre sfarsit. Daca preferati ca ciorba radauteana sa fie mai deschisa la culoare, lasati morcovii la fiert, fara sa ii caliti.

Citeste continuarea aici.



Citește și:

Invitată la o nuntă? 5 coafuri pe care le-ai putea purta

Secretul bobguiaşului. Cum îl prepară bucătarii pricepuţi pentru a avea gustul atât de apreciat

Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață

Băieții Adrianei Bahmuțeanu ar fi fost luați de Protecția Copilului, la o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană. Eduard și Maximus, scoși din casa tatălui lor în urmă cu câteva ore?

EXCLUSIV! Cum va arăta ediția aniversară UNTOLD 2025? Edy Chereji: „Va fi fără îndoială cea mai impresionantă de până acum”. Cât costă biletele?

Mesajul postat de Adriana Bahmuțeanu, cu doar o zi înainte de moartea lui Silviu Prigoană: „Dacă ceva îți face rău...”

Cine este și câți ani are Gizem Sevim, care joacă rolul Leyla, în serialul Inimă rebelă! Iată la ce schimbare uluitoare de look a recurs carismatica actriță după încheierea filmărilor

"Nu vorbește, nu știu dacă aude sau vede" Viața lui Răducu s-a schimbat radical, după ce a fost implicat într-un accident. Tânărul de 18 ani a fost lovit în plin de o mașină