Câte calorii are o felie de pâine

cate calorii are o felie de paine
Câte calorii are o felie de pâine

Pâinea reprezintă o sursă din care ne putem extrage energia. Acest lucru este datorat carbohidraților pe care îi conține, dar mai multe veți putea afla în rândurile următoare.

Pe lângă carbohidrații (4 kcal pe gram) pe care îi conține, pâinea deține și anumite proteine (4 kcal pe gram) și câteva grăsimi. Energia este exprimată prin kilocalorii, iar lipidele pot împrăștia în organism aproximativ 9 kcal pe gram.

O felie de pâine conține 13 grame de carbohidrați, 3 grame de proteine și un gram de grăsimi. Carbohidrații sunt cei care conțin cu până la 60-80% din caloriile pe care le conține pâinea, iar restul caloriilor sunt cu până la 15-20% proteine și 5-20% grăsimi.

Se recomandă în general ca o persoană să consume zilnic cel puțin 55% calorii care să provină dintr-un aliment care conține carbohidrați.

O singură felie de pâine albă  care cântărește în jur de 32 de grame, conține 87 kcal. Felia de pâine poate de asemenea să fie cenușie, integrală sau multi-cereale, toate acestea separat având în jur de 76-77 kcal.

Câte calorii are o felie de pâine

cate calorii are o felie de paine integrala

Citeste si: DESCOPERĂ: Câte calorii are o felie de PIZZA

Pâine- Recomandări

Datorită numărului scăzut de calorii pe care o conține o felie de pâine, se recomandă consumul și dacă vă aflați la regim.

Consumată cu moderație, fără să exagerați, pâinea din făină integrală sau cea din cereale (fără gluten) este una dintre cele mai sănătoase pâini.

Câte calorii are o felie de pâine integrală

Pâinea integrală este diferită de celelalte datorită aportului de fibre pe care îl aduce. Preparată cu ajutorul făinii integrale de grâu, pâinea conține mai mulți germeni și tărâțe de grâu, făcând-o astfel mult mai sănătoasă.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Caloriile unei felii de pâine poate să fie ușor de calculat dacă știm cantitatea acesteia. Prin urmare, pâinea integrală de 100 de grame, poate avea aproximativ 270 kcal.

painea ingrasa

Citeste si: CITESTE: 6 alimente care te ajută să slăbești. Le poți folosi cu succes în dieta ta zilnică   

Îngrașă sau nu pâinea

Răspunsul la această întrebare este  NU. Bineînțeles că nu se recomandă ca la o singură masă  să fie consumată o pâine întreagă sau chiar peste aceasta să fie întins untul sau margarina.  Însă pâinea în sine nu îngrașă, dimpotrivă, aceasta conține puține grăsimi, prin urmare, degajă corpului nostru amidon.

Dacă vei opta pentru o masă sănătoasă, poți adăuga pâinea în meniu, alături de brânză slabă, file de pui sau legume crude.

În ceea ce privesc renumitele sandvișuri, acestea nu produc îngrășarea din cauza pâinii consumate, ci din cauza celorlalte componente ale sandvișului combinate incorect.

Pâine consumată la micul dejun

Se recomandă consumul de pâine integrală  la micul dejun, mai ales având o umplutură corectă. Datorită carbohidraților, a fibrelor dietetice, fierului și cuprului, magneziului și iodului, dar și a vitaminelor, seleniului, zincului și acidului folic, pâinea reprezintă o doză importantă care oferă energie și concentrare pentru întreaga zi.

Astfel, vă puteți bucura de un mic dejun mai sănătos, dacă alegeți să consumați pâinea integrală în locul celei albe. Indiferent de umplutura sau alimentul pe care îl alegeți pentru un mic dejun sănătos, pâinea integrală va aduce mai multe beneficii pentru corpul nostru.

Citește și: Ștefan și Catinca s-au despărțit: "S-a terminat!" Ce mesaje au transmis foștii concurenți din "Casa iubirii"| Foto- kanald.ro

Citește și: Perle la BAC 2024. Ireal ce au putut scrie: „Noi nu am studiat nuvela. Pe cuvânt!!!!”- stirilekanald.ro

cu ce pot sa inlocuiesc painea alba

Citeste si: CITEȘTE: Dieta cu BANANE. Slăbește 5 kg în 7 zile

Alimentație mai bună

Deși suntem obișnuiți să consumăm pâinea la aproape fiecare masă (în funcție de persoană), trebuie să ținem cont de faptul că nu este atât de sănătoasă și benefică pentru organism, în momentul în care ținem o anumită dietă sau o reechilibrare a alimentației.

Iată cu ce alt tip de pâine, poți înlocui pâinea albă (care conține mai mulți carbohidrați): pâinea de secară, sandvișurile mai subțiri, pâinea neagră, pâinea Esechiel, tortilla de porumb, pâinea cu maia, pâinea integrală și pâinea nedospită.

Astfel, pentru a te bucura de acea felie cu unt, margarină sau brânză delicioasă, dis-de-dimineață, alege să înlocuiești (pentru sănătatea ta) pâinea albă cu una dintre cele enumerate mai sus. Vei vedea că alimentația ta se va corecta, iar în plus te va ajuta și la dietă (dacă urmezi una), pentru a avea rezultatele dorite. 

paine la micul dejun

Citeste si: CITEȘTE: Dieta Dr. Nowzaradan. Principii de bază, alimente permise, sugestie de meniu



Citește și:

Puseurile de creștere la bebeluși – ce ar trebui să știe părinții?

Cât timp se ține cura cu USTUROI dimineața. „Un căţel de usturoi luat dimineaţa pe stomacul gol, înghiţit întreg, te fereşte toată ziua de răceli, virusuri"

Pictorial de SENZAȚIE! Andreea Sasu a renunțat la haine și a pozat PROVOCATOR, în ultima lună de sarcină

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Cristina Spătar, mărturii sfâșietoare despre moartea mamei sale: ”Îmi rupea sufletul să o văd suferind”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ștefan și Catinca s-au despărțit: "S-a terminat!" Ce mesaje au transmis foștii concurenți din "Casa iubirii" | Foto

Medicul acuzat că a amenințat un șofer, în trafic, face primele declarații. "M-am simțit amenințat. Regret enorm" Cum s-a petrecut, de fapt, incidentul


Cookies