Ce înseamnă C și T la testul de sarcină

Ce inseamna C si T la testul de sarcina
Iata ce inseamna C si T la testul de sarcina 

Iată mai jos cum se realizează corect in test de sarcină, dar și ce înseamnă C și T la testul de sarcină.

Venirea pe lume a unui copil este, de cele mai multe ori, un motiv de mare bucurie pentru cupluri. Emoțiile sunt de nedescris în fața unui test de sarcină, mai ales dacă îți dorești foarte mult să aduci pe lume un copil.

Atunci când întârzie mai multe zile menstruația, fiecare femeie se gândește să facă un test de sarcină. Grețurile, oboseala și poftele necontrolate sunt semne ale sarcinii, însă numai un test de sarcină poate confirma aceste temeri.

Ce înseamnă C și T la testul de sarcină

Cea mai la îndemână soluție este testul de sarcină care detectează hormonii din urină și se poate găsi la toate farmaciile. Testul de urină este o metodă eficientă pentru a afla dacă ești sau nu însărcinată, având o acurateze de aproximativ 97%. În plus, este ușor de folosit și nedureros.

Majoritatea testelor de sarcină funcționează după același principiu: detectează hormonul sarcinii, numit Gonadotropină Corionică Umană (HCG), din urină. La 6- 10 zile de la fertilizare, după ce ovulul fertilizat s-a atașat de peretele uterului, HCG-ul numit hormonul sarcinii începe să circule în sângele și urina femeii.

Citeste si: DESCOPERĂ: De ce se modifică sânii în sarcină

Testul de sarcină conține o bandă care absoarbe urina și poate identifica prezența sau absența HCG-ului din organism.

Un nivel de HCG mai mic de 5mlU/ml determină un test de sarcină negativ, în vreme ce te poți aștepta la un test de sarcină pozitiv dacă ai un nivel HCG >= 35mlU/ml.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Cu ajutorul testului de sarcină, poate fi depistată și o sarcină extrauterină.

În plus, unele teste pot depista și cât de avansată este sarcina.

Test de sarcina pozitiv
Cum afli ca esti insarcinata[Sursa foto: PixaBay]

Contraceptivele, antibioticele și consumul de alcool nu influențează precizia testului. În schimb, medicamentele care conțin HCG pot determina un rezultat fals-pozitiv. De asemenea, cancerul de sând, cancerul pulmonar, chistul ovarian sau avorturile spontane pot cauza creșterea nivelului de HCG care pot influența rezultatul testului.

Citeste si: CITEȘTE: De ce se nasc fetele mai devreme decât băieții. Este ceva normal?

Când este indicat să faci testul de sarcină

Medicii recomandă efectuarea unui test de sarcină la aproximativ o săptămână după întârzierea ciclului menstrual. Pentru o mai mare acuratețe, se poate apela și la o analiză de sânge care să depisteze HCG-ul în sânge.

cel mai bun test de sarcina
Dupa testul de sarcina, se recomanda si analize de sange[Sursa foto: PixaBay]

Citește și: Catinca, mesaj îngrijorător în mediul online: "Îmi faceți rău!" Ce se întâmplă cu fosta concurentă din Casa iubirii după despărțirea de Ștefan- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Calitatea rezultatului este influențată și de perioada zilei în care faci testul. Medicii recomandă testarea dimineața, cu prima urină, atunci când concentrația de HCG din urină este cea mai mare. În cazul în care nu se realizează corect, deși ești însărcinată, testul poate ieși negativ. Fie l-ai făcut prea devreme, fie nu l-ai realizat corect, așa cum scrie pe prospect.

În primul rând, asigură-te că testul nu este expirat sau a fost depozitat necorespunzător.

Introdu capătul absorbant în proba de urină și respectă timpul indicat pe prospect.

De obicei, o liniuță roșie(C) indică un test de sarcină negativ, în timp ce două liniuțe roșii (C și T) indică un test de sarcină pozitiv. Dacă linia roșie nu apare deloc ori apare doar în dreptul simbolului T, atunci testul este invalid și trebuie repetat.

Semnul C de pe testul de sarcină indică zona de control, în timp ce T indică zona de testare. 

Pentru femeile care au un ciclu menstrual neregulat, trebuie luat în calcul cel mai lung ciclu din ultimele luni. Dacă rezultatul este negativ, trebuie repetată testarea după 48 de ore.

Confirmarea unei sarcini se poate realiza de către medicul ginecolog prin intermediul unei ecografii și a unui test de sânge. 



Citește și:

Parodontoza. Cauze. Simptome și tratament

DESCOPERĂ: Ce înseamnă când te mănâncă sânii

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies