ȘTIAI: Ce nu ai voie să faci înainte de SPOVEDANIE? „Calitatea vieţii unui om e dată de calitatea gândurilor sale."

Ce nu ai voie sa faci inainte de spovedanie
Ce nu ai voie sa faci inainte de spovedanie

Spovedania este ritualul pe care toate persoanele ar trbui să îl respecte, asta dacă vor să primească sfânta împărtășanie. Citește, în rândurile de mai jos, ce nu ai voie să faci înainte de spovedanie.

Spovedania, cunoscută de creștini și ca al doilea botez, reprezintă taina curăţirii de păcatele personale şi a refacerii legăturii spirituale cu Biserica. Mărturisirea păcatelor în fața preotului este principala parte a Tainei Pocăinţei, cea prin care credinciosul dobândeşte iertarea păcatelor săvârşite după botez.

Citeste si: CITEȘTE: Ce se întâmplă dacă nu mănânci o săptămână. 3 efecte ale postului negru pentru organism

Rugăciuni înainte de spovedanie

Ce nu ai voie sa faci inainte de spovedanie
Ce nu ai voie sa faci inainte de spovedanie[Sursa foto: PixaBay]

Ce nu ai voie să faci înainte de spovedanie. Reguli generale

1. Înainte de Spovedanie este necesar să ții post între 5 și 6 zile, mai exact să nu mănânci carne, lapte, brânză și ouă.

2. Este important să te rogi cât mai mult și să citești din Psaltire.

3.

De asemenea, trebuie să te împaci cu cei pe care i-ai supărat sau care te-au supărat la rândul lor.

4. În ziua în care mergi la Spovedanie este necesar să citești rugăciunile  și păcatele din ghidul de Spovedanie și să le notezi pe cele pe care le-ai făcut pe o hârtie, asta pentru a nu le uita.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

5. Nu trebuie să te ascunzi la Spovedanie. Sinceritatea este mai mult decât necesară, iar credincioșii trebuie să mărturisească tot ce au pe suflet și ce îi apasă, pentru că altfel păcătuiesc.

6. Nu trebuie să îți schimbi preotul din cauza faptului că în momentul spovedaniei îți adresează mult prea multe întrebări sau pentru faptul că te simți rușinat de ceea ce ar trebui să îi mărturisești, mai exact „păcatul cel mare”.

Citeste si: CITEȘTE: De ce nu au voie femeile să meargă pe Muntele Athos

Ce nu ai voie sa faci inainte de spovedanie
Ce nu ai voie sa faci inainte de spovedanie[Sursa foto: PixaBay]

Post înainte de spovedanie

7. Spovedania trebuie să fie o alegere proprie. Aceasta vine din dorința unei persoane de a spune ce greutăți are pe suflet. Pe de cealaltă parte, când spovedania este impusă, nu mai are însemnătate.

8. În timpul spovedaniei, credincioșii nu trebuie să aștepte să li se pună întrebări de către preot, ci ar fi bine să spună exact care sunt problemele lor, fără a încerca să-și scuze păcatele și să găsească justificări pentru ele.

9. Nu este indicat să intri la mărturisire atunci când preotul este aglomerat sau obosit pentru că nu vei reuși să faci o mărturisire completă.

Trebuie să eviți mărturisirea atunci când sunt foarte multe persoane care așteaptă la ușa preotului.

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

10. Nu povesti dezvălui nimănui informații legate de ceea ce te-a întrebat preotul, ce ai mărturisit şi ce canon ai primit, pentru a nu fi judecate păcatele tale sau a nu sminti pe alţii.

Biserica Ortodoxă consideră copiii sub 7 ani puri și demni de a primi Împărtășania fără Spovedanie. Înainte, se țin măcar 3 zile de post corect. În ziua împărtășirii, după ce ai primit Sfânta Taină, nu ai voie să săruți, să dormi, să scuipi, să îngenunchezi, să fumezi, să vorbești de rău și trebuie să eviți orice tip de sângerare.

Citeste si: DESCOPERĂ: Meniu PARASTAS de 6 luni

Moliftă înainte de spovedanie

Ce nu ai voie sa faci inainte de spovedanie
Ce nu ai voie sa faci inainte de spovedanie[Sursa foto: PixaBay]

Preotul Vasile Ioana, sfaturi pentru credincioșii care vor să se Spovedească

„Calitatea vieţii unui om e dată de calitatea gândurilor sale. La gânduri ar trebui să scriem gânduri necurate, rele, spurcate, necuviincioase. Se întâmplă să apară mândria, că-s mai bun, deştept, frumos. La păcate cu gândul, trecem gânduri deşarte nepotrivite, mândria, orgoliul, încăpăţânarea.

La păcatul cu fapta are loc păcatul desfrânării în toate formele lui. Suntem tentaţi de aceste ecrane care vin spre noi, comerţul împinge raţiunea omului către patimă. Nu ne uităm, aceste imagini influenţează, intră în păcatul minţii şi în nevoia fizică şi te clatini. Cele mai preţioase zone ale fiinţei tale sunt mintea şi inima ta.

Spovedania are un secret în faţa lui Dumnezeu. Secretul unei spovedanii reuşite e de câte ori ai greşit să nu vrei să stai aşa. Eu recomand enoriaşilor mei să se spovedească lunar sau la 40 zile”, a spus preotul Vasile Ioana.



Citește și:

Sindromul de vezică dureroasă: cauze, simptome, tratament

Ce se pune în pachet la pomană. "Pe cei adormiți îi pomenim în pururi, ne rugăm pentru ei și mijlocim pentru odihnă veșnică și iertarea păcatelor lor"

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies