Cu ce înlocuim mezelurile. Preparatele din acest tip de carne pot fi înlocuite cu alte proteine mult mai sănătoase

Cu ce înlocuim mezelurile. Preparatele din acest tip de carne pot fi înlocuite cu alte proteine mult mai sănătoase
Cu ce înlocuim mezelurile. Preparatele din acest tip de carne pot fi înlocuite cu alte proteine mult mai sănătoase

Dacă ai început să urmezi o dietă sau pur și simplu îți dorești o schimbare în alimentația ta, mezelurile ar trebui să fie primele alimente eliminate. În rândurile de mai jos îți vom prezenta alternative delicioase și foarte sănătoase pe care cu siguranță le vei adora.

Mezelurile sunt preferate de mulți dintre noi, mai ales când suntem pe fugă dimineața și nu avem timp să ne preparăm ceva mai consistent și mai sănătos. Chiar și așa, trebuie să știm despre carnea roșie că poate crește riscul de moarte prematură, dar și de apariție a diverselor forme de cancer, avertisment care vine din partea cercetătorilor americani.

Citeste si: CITEȘTE: Cu ce înlocuim oul în perișoare

Cu ce înlocuim mezelurile
Cu ce înlocuim mezelurile[Sursa foto: PixaBay]

De ce trebuie să înlocuim mezelurile

Mezelurile nu ar fi atât de periculoase dacă nu ar avea, în compoziția lor, aditivi, substanțe chimice adăugate în carne pentru a intensifica gustul, culoarea și consistența.

Cei mai cunoscuți aditivi care se regăsesc și pe etichetele produselor sunt:

Glutamatul de sodiu sau E621. Studiile au demonstrat potențialul lui cancerigen și o creștere a riscului de a dezvolta obezitate.

Acidul erithorbic (E315) și erithorbatul de sodiu (E316) folosiți că stabilizatori de culoare.

Polifosfatul de sodiu (E452) se folosește pentru capacitatea lui de a reține apă în produsele din carne, însă consumat frecvent poate să intervină negativ în procesul de dezvoltare osoasă și dentară.

Carageanul (E 407) este un extract din alge marine cu un potențial ridicat pentru cancerul de colon.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Nitritul și nitratul de sodiu, E250 și E251 determina formarea unor substanțe cunoscute sub denumirea de nitrozamine, care și ele sunt considerate a fi cancerigene.

Carnea roșie și preparatele din acest tip de carne pot fi înlocuite cu alte proteine mult mai sănătoase precum nuci, ouă, sau chiar pește.

Schimbările contribuie vizibil la o viață mult mai activă.

Citeste si: CITEȘTE: Cu ce înlocuim orezul din sarmale

Cu ce înlocuim mezelurile
Cu ce înlocuim mezelurile[Sursa foto: PixaBay]

Cu ce înlocuim mezelurile

Avocado sau guacamole. Una dintre cele mai sățioase alimente, având în vedere că este bogat în grăsimi naturale sănătoase, care susțin procesul de slăbire. Guacamole se prepară foarte ușor, în doar câteva minute.

Ai nevoie de un avocado, lămâie, roșii, puțină ceapă și condimente după gust. Se poate servi pe pâine integrală prăjită.

Humus cu roșii cherry. Această gustare este potrivită atât pentru micul dejun, cât și pentru cină, când ajungi acasă obosită și nu vrei decât să te relaxezi. Humusul este făcut din năut, un tip de fasole mai diafană care sigur îți va ține de foame.

Nu uită să optezi pentru pâine prăjită integrală și câteva roșii sau chiar castraveți.

Tofu sau mezelurile vegetale pe baza de soia vor fi cu siguranță pe placul tău! Aceste gustări sunt perfecte pentru micul dejun, chiar și atunci când te grăbești și nu ai alternative. De exemplu, poți face un sandviș cu tofu afumat, ardei gras și roșii.

Curcan sau pui la grătar. Pentru a exclude mezelurile, te poți ocupa încă de seara pentru a prepara câteva bucăți de curcan sau pui pe grill, cu foarte puțin

ulei și multe condimente. Poți servi alături de o salată de roșii sau pâine integrală.

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Ton sau pește slab. O salată cu ton la prânz, iar de dimineață o felie de pește la grătar și puțină pâine integrală te vor face să uiți de existența mezelurilor. Peștele reprezintă o importantă sursă de energie pentru organismul tău.

Paste vegetale. În locul consumului de pate de ficat poți opta pentru pastă de linte, năut, avocado, ciuperci, măsline și multe altele.

Salată de vinete. Alături de câteva felii de brânză și o salată de crudități poate fi o gustare sau un mic dejun excelent.

Citeste si: DESCOPERĂ: Cu ce poți înlocui CARNEA. Alege un al aliment sănătos că înlocuitor

Cu ce înlocuim mezelurile
Cu ce înlocuim mezelurile[Sursa foto: PixaBay]

Nutriționiștii exclud mezelurile din alimentație!

„Mezelurile nu sunt un aliment de bază, ci unul concentrat, un fel de esenţă de aliment, adică în ele avem mai multe proteine, mai multă grăsime, mai mult gust. Din această cauză, ele se mănâncă în cantitate mică. Acolo unde carnea o mănânci cu sutele de grame, mezelurile le mănânci cu zecile, nu mai mult de 30 de grame. Ele sunt concentrate în calorii, deoarece se scoate apa din ele, sunt afumate, uscate.

Atunci când mănânci mezeluri, trebuie să le tai subţiri şi să le deguşti ca şi cum ar fi o esenţă de mâncare. Dacă mâncăm mezeluri pe post de aliment de bază, să ne săturăm din ele, atunci ne vom îngrăşa. Atunci, 4 feliuţe de mezeluri pe o felie de pâine este toată cantitatea pe care trebuie să o consumăm. Şi nu în fiecare zi”, a explicat Mihaela Bilic, medic nutriționist.

 


Citește și:

Cum să prepari înghețată dietetică la tine acasă

Cu ce poți înlocui HÂRTIA DE COPT. Care este secretul?

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies