Cu ce înlocuim oul în perișoare. Opțiuni sănătoase și delicioase!

Cu ce înlocuim oul în perișoare. Opțiuni sănătoase și delicioase!
Cu ce înlocuim oul în perișoare. Opțiuni sănătoase și delicioase!

De cele mai multe ori, oul reprezintă un ingredient important în prepararea perișoarelor. Dar ce ne facem atunci când ținem post sau dorim să nu consumăm ouă?

Aflați din rândurile următoare câteva recomandări cu care veți putea înlocui ouăle din perișoare, dar totuși să preparați o mâncare cu un gust delicios.

Cu ce înlocuim oul în perișoare

cu ce inlocuim oul in perisoare

Chiar dacă poate părea dificil, aflați că există nenumărate modalități care vă pot ajuta să înlocuiți ouăle din perișoare sau în multe alte rețete.

Oul reprezintă ingredientul care oferă culoare și gust anumitor preparate și este unul esențial rețetelor. Dar vă vom sugera câteva opțiuni pentru a reuși să înlocuiți acest ingredient (după preferințele fiecărei persoane).

Semințe de in sau de chia

Semințele de in și de chia dețin foarte multe proteine și antioxidanți, făcând astfel înlocuirea oului, mult mai sănătoasă.

Vei avea nevoie de semințe de in sau chia, apă și un bol. Puneți în bol o lingură de semințe și două linguri de apă și lăsați amestecul sub această formă, timp de 10-15 minute. Această compoziție se poate folosi atât pentru perișoare și chiftele, cât și pentru burgeri sau blat de tartă.

Piure de dovleac

Acesta se găsește în magazine sau se poate prepara în casă și reprezintă o variantă foarte naturală cu care poți înlocui oul. În cazul în care te decizi să îl prepari în

casă, ai nevoie doar de 2-3 dovlecei, un cuțit, o lingură și un blender. Curăță cu ajutorul cuțitului, dovleceii, apoi scoate sâmburii și pune-i într-un blender.

Citește și: Rețetă de ciorbă de perișoare tradițională. Este una din cele mai tipice ciorbe românești!

cu ce inlocuim oul

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citește și: Rețetă ușoară de Biluțe de brânză. Un preparat sănătos și rapid

Avocado

Și prin intermediul acestui fruct se poate înlocui oul. Tot ce trebuie să faceți este să achiziționați 2-3 avocado (în funcție de cantitatea de care aveți nevoie) și să îi pasați, formând apoi mingiuțele de care aveți nevoie în prepararea perișoarelor.

Atenția însă, perișoarele vor avea o tentă ușor dulceagă.

Amidon de cartofi sau de porumb

Acest ingrediente se poate folosi atât în cazul perișoarelor și a chiftelelor, cât și a lasagniei sau anumitor sosuri. De această dată, vom înlocui oul cu două linguri de amidon. Puteți alege dacă acesta să fie de cartofi sau de porumb, consistența va avea același rezultat.

Pudră de proteine de soia

Puteți găsi cu ușurință această pudră de proteine de soia în magazinele naturiste. Reprezintă o modalitate foarte bună de a înlocui oul și aveți nevoie doar de această pudră și de apă. Amestecați într-o bol o lingură din pudra de proteine de soia, împreună cu 45 de ml de apă. 

pot folosi cartoful in loc de ou

Citeste si: CITEȘTE: Ouă fierte: moi, cleioase sau tari. Cum să le prepari corect pentru a obține consistența dorită

Citește și: Bianca Mândru, schimbare radicală de look. Cum arată fosta concurentă de la ”Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: "Ne îndreptăm spre Al Treilea Război Mondial". Avertismentul sumbru al unui fost lider mondial- stirilekanald.ro

Tofu

Poți înlocui oul cu o bucată de brânză de soia (tofu). Veți avea nevoie doar de 60 de grame de tofu pasat, pentru a vă bucura de niște perișoare mult mai sănătoase și mai bogate în gust. Pe lângă bucata de tofu, vei adăuga în prepararea perișoarelor și celelalte ingrediente necesare.

Cartofi

Pentru a prepara perișoarele fără ou, îl puteți înlocui inclusiv cu cartofi. Veți avea nevoie de un cartof, usturoi, ceapă și bineînțeles, carne tocată. Cartoful crud este mărunțit bine și scurs. Apoi se adaugă peste carnea tocată, ceapa (mărunțită) și usturoiul (mărunțit). Se asezonează cu sare și piper.

Piure de legume

Deși poate reprezenta o metodă puțin mai complicată, dacă vom folosi piureul de legume ca înlocuitor al oului, ne vom putea bucura de o rețetă reușită. Legumele (în funcție de ce alegeți) vă pot înșela puțin la cantitate. De aceea, se recomandă să folosiți mai multe, pentru orice eventualitate. Iar dacă vă rămân, le puteți consuma și sub această formă. Tot ce trebuie să faceți este să tocați legumele alese și să le adăugați restul ingredientelor pentru perișoare. Astfel, rețeta preparată va avea gustul și savoarea pe care v-o doriți și va fi și mai sănătoasă.

cu ce pot inlocui oul in alimentatie

Citeste si: CITEȘTE: Cum să slăbești 6 kg în 7 zile cu SUPA de VARZĂ

 


Citește și:

Varice, tratament și prevenție

DESCOPERĂ: Câte calorii are o felie de PIZZA

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Filmul crimei din Bacău, în cazul fetei de 18 ani ucise de un vecin în timp ce încerca să-și salveze frățiorii mai mici

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Oana Ciocan, primele declarații despre relația cu Jador: "E foarte trist!" Care este, de fapt, adevăratul motivul pentru care s-au despărțit?

Un om amărât, nu merita să-l împuște pentru o căruță cu lemne" Românul împușcat în cap de polițiștii bulgari se zbate între viață și moarte


Cookies