DESCOPERĂ: Cu ce se mănâncă FOIE GRAS

DESCOPERĂ: Cu ce se mănâncă FOIE GRAS
DESCOPERĂ: Cu ce se mănâncă FOIE GRAS

Iată care este modalitatea cea mai bună pentru a consuma foie gras!

Termenul de foie gras vine din limba franceză şi înseamnă ficat gras. Acesta se referă la ficatul unei rațe sau al unei gâște.

Articolul de mai jos te va ajuta să înţelegi câteva necunoscute despre acest preparat denumit foie gras.

Dacă nu știi ce este foie gras sau cum se consumă?! În continuarea articolului vei primi toate informațiile de care ai nevoie:

Ce este Foie Gras

Citeste si: CITEȘTE: Cu ce se mănâncă FRUCTELE DE MARE

ce este fuagra

Citeste si: DESCOPERĂ: Cu ce se mănâncă FALAFELUL

Foie gras este o specialitate care se încadrează în clasa de lux.  Acest preparat este produs din ficat proaspăt de gâscă sau raţă care a fost intenționat îngrășată.

Etimologia cuvântului foie-gras cuit provine din limba francreză și se referă la specialitatea culinară cea mai populară, mai ales în bucătăria franţuzească. De cele mai multe ori o găsiţi în meniurile restaurantelor de lux.

Delicatesa culiară este orginară din Franța. Iar procesul prin care s-a realizat acest preparat poartă denumirea de gavaj.

Practic, rața sau gâsca în cauză, a fost îngrășată natural, proces care necesită un timp îndelugat, pentru a se obține aceast pateu, numit foie gras.

Acest produs gourmet este o delicatesă culinară recunoscută în bucătăria franceză și spaniolă. Gustul este bogat, untos, cu o savoare delicată, deosebindu-se de cel de ficatul simplu de raţă sau gâscă.

Cum se comercializează foie gras

Citeste si: CITEȘTE: Cu ce se mănâncă GUACAMOLE

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: CITEȘTE: Cu ce se mănâncă GOFRELE

Foie gras-ul se comercializează sub mai multe forme:

Foie-gras frais (ficat proaspăt)

Foie-gras cuit (foie-gras preparat) sau foie-gras mi-cuit (foie-gras semi-preparat). Acest preparat poate fi păstrat într-un loc uscat şi răcoros timp de mai mulți ani, exact ca vinul.

Cum se mănâncă, de fapt, foie gras

Ce este foie gras

Ce gust are Foie Gras

Citeste si: CITEȘTE: Cu ce se mănâncă HALLOUMI

 Servirea foie gras-ului a fost întodeauna o dilemă în rândul societății. Deși este un preparat de lux, modul de serivire nu este unul extrem de complicat.

Chiar dacă la prima vedere ar părea o tehncă dificlă, pe care nu toți o mânuiesc cu dexteritate, foie gras-ul se mănâncă mai ușor decât ai fi crezut.

Tot ce trebuie să faci este doar să fii atent la următoarele trei sfaturi despre cum se mănâncă.

Sfatul I: Încălziți foie gras-ul

Foie gras Wikipedia

Primul pas pentru a vă bucura de un foie gras bun este să încălziți preparatul. În general, acesta este vândut în general în conserve, din acest motiv trebuie păstrat la frigider și consumat fierbinte în câteva zile.

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Pentru că este un preparat bogat în grăsimi naturale, nu va trebui să așteptați foarte mult pentru a-l degusta. În aproximativ 30 de secunde pe ambele părți va fi gata și veți putea să treceți la următorii pași. Dacă este o bucată mare de foie gras, încercați să o feliați mai întâi, astfel încât să gătească complet. Încercați să nu lăsați foie gras-ul în tigaie prea mult timp, pentru că nu va mai vea aceelași gust.

Sfatul II: Feliere și placare foie gras

cu ce se mananca foie gras

Al doillea pas constă în răcirea acestuia pentru 2 sau 5 minute. Acest proces este pentru a împiedica bucata de foie gras să se prăbușeasă în timp ce este feliat. Dacă doriți să serviți patéul

Citeste si: Cum se gătește Foaie Gras. Rețetă și ingrediente

, lăsați-l în ambalaj sau într-un recipient acoperit. Așteptați să ajungă la temperatura camerei. Majoritatea persoanelor consideră că gustul foie gras-ului este mult prea puternic fierbinte cald, iar din acest motiv preferă să-l răcească pentru a-și îmbunătăți aroma.

Al doilea este să tăiați foie gras-ul în felii puțin peste 1 cm grosime, în funcție de preferințele voastre. Totuși, important este să evitați tăierea prea subțire, altfel nu veți putea să vă bucurați complet de aromă sa. Mai mult, pentru a obține un rezultat cât mai bun, tăiați foie gras-ul când este rece sau la temperatura camerei.

După ce l-ați feliat va urma să-l așezați în farfuie sau într-o formă specifică acestuia. Trebuie să luați feliile și aranjați-le acolo unde doriți, pe baza modului în care intenționați să îl serviți.  Îl puteți așeza pe o farfurie sau direct pe pâine.

Sfatul III: Servirea preparatului foie gras

Ultimul pas este servirea foie gras-ului.  Acest preparat poate fi mâncat singur. Aşezat pe o bucată de pâine, ca aperitiv sau în combinație cu unele ingrediente care îi îmbunătățesc aroma, cum ar fi: mere, gem de ceapă, etc.

De exemplu, poate doriți să adăugați fructe și sosuri, pentru a-i oferi un gust mai puternic. Totuși, o bucată simplă de pâine brună sau albă este cea mai bună opțiune și cea mai simplă.

Acum că ai aflat ce este și cum se mănâncă foie gras-ul, nu îți rămâne decât să încerci și tu.



Citește și:

Expunerea la soare, măsuri de siguranţă

Cu ce se mănâncă șerbetul

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies