Iată în ce combinații puteți savura un mango delicios.
Mango este un fruct exotic suculent și extrem de aromat. Conține în jur de 20 de vitamine si minerale diferite, este bogat în antioxidanți, iar mix-ul de fitonutrienți are rolul de a preveni bolile cronice. Îl puteți găsi în orice perioadă a anului, nefiind un fruct sezonier.
După ce îl curățați de coajă, poate deveni alunecos, de aceea trebuie să știți cum să-l manevrați corect pentru a nu vă tăia și pentru a nu irosi bucăți din fruct.
2 metode eficiente pentru a curăța un mango
Prima metodă: curățați-l de coajă și tăiați-l felii. Mango are un miez tare, pe care trebuie să îl ocoliți atunci cand îi tăiați pulpa. Acesta nu are o formă rotundă, ci plată.
A doua metodă: nu-l curățați de coajă. Tăiați-l din ambele părți ale miezului și folosiți un cutit pentru a realiza linii perpendiculare, obținând astfel cubulețe egale.
Citeste si: Cum se mănâncă fructul pasiunii. 3 rețete de dulciuri cu acest fruct
Cu ce poți mânca mango
Mango este un fruct exotic extrem de gustos și poate fi integrat cu succes atât în salate, în combinație cu fructe, cât și în cadrul meselor principale, alături de o friptură suculentă sau fructe de mare.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Mango este extrem de folosit în curele de slăbire, fiind integrat în smoothie-urile cu fructe sau legume pentru a le da savoare.
Smoothie de mango cu banane
- 1 cana de cuburi mango decojite
- 3/4 ceasca de banane feliate
- 2/3 cana lapte degresat
- 1 lingura de lapte praf degresat (optional)
- 1 lingurita de miere
- 1/4 lingurita de extract de vanilie
- Mod de preparare:
Aranjați cuburile de mango pe o foaie de copt, într-un singur strat. Puneți fructele la congelator timp de aproximativ 1 oră. Introduceți toate fructele într-un blender și mixați până obțineți o pastă omogenă.
Citeste si: Rețetă de plăcintă cu iaurt și brânză. Este un desert acrișor, numai bun pentru zilele de vară
Citeste si: VIDEO| Festival de mango în România
Bunele maniere la masă: cum se m ănâncă un mango
Mango trebuie tăiat în jumătate, apoi în sferturi, pe lungime. Coaja este destul de tare și de aceea trebuie înlăturată cu ajutorul unui cuțit. Se va fixa în farfurie cu o furculiță, cu coaja în sus și se va decoji.
Dacă este deja tăiat în jumătate și sâmburele a fost scos, dar coaja a rămas intactă, atunci va trebui să îl mâncați cu lingura.
Multe persoane nu știu că în comerț se poate găsi o furculiță special creată pentru mango. Forma ei este asemănătoare cu a unei furculițe mici pentru desert, având trei dinți, cel din centru fiind mai lung pentru a putea fi introdus în sâmburele fructului.
Citeste si: Ce fructe exotice poți găsi în România și cât costă kilogramul
Furculița special creată pentru mango este extrem de folositoare, întrucât vă ajută să savurați cât mai mult din fruct, fără a vă murdări. Se va introduce în centru, în sâmbure, iar apoi fructul se va secționa cu ajutorul unui cuțit în sferturi.
Îndepărtați coaja din nou și cu ajutorul cuțitului puteți tăia bucățile secționate în jurul sâmburelui. Partea care va rămâne pe furculiță se va mânca direct cu gura, asemenea unei înghețate pe băț.