În zilele toride de vară, încercăm pe cât posibil să evităm deserturile grele și apelăm la variantele lor mai light. Plăcinta cu iaurt și brânză este excelentă în acest sezon, mai ales datorită gustului său acrișor.
Plăcinta cu iaurt și brânză este un desert excepțional, consumat preponderent în zilele de vară datorită gustului său acrișor. Deși există foarte multe variante de preparare a acestui desert extrem de gustos, eu prefer varianta clasică, simplă, și pe cea în care adaug și fructe de sezon, cum ar fi piersicile sau fructele de pădure.
Citeste si: Rețeta de covrigei Brezel a Anei Pîrvulescu! Sunt extrem de simplu de pregătit
Rețetă de plăcintă cu iaurt și brânză
Pentru varianta simplă a plăcintei cu iaurt și brânză, vom folosi: un pachet de foi de plăcintă din comerț, șapte ouă, 600 ml iaurt cremos, 250 g brânză de vaci, 150 g zahăr, esență de rom și vanilie, însă puteți folosi și migdale, portocale, mango (în funcție de preferințe) și nu în ultimul rând, veți avea nevoie de ulei sau unt topit pentru uns foile.
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
În cazul în care aveți un robot de bucătărie recomandăm folosirea acestuia, pentru că mixează ingredientele mult mai rapid, așa că timpul de preparare se va reduce considerabil, dar textura/gustul produsului final nu va fi influențat de aparatul folosit pentru incorporarea ingredientelor.
Citeste si: Reţetă nuci umplute: Gustul copilăritie te va cuceri din nou
Mod de preparare plăcinta cu iaurt și brânză
Vom amesteca ouăle împreună cu zahărul, până când vom ajunge la o textura precum cea a maionezei, în care adăugăm cu grijă brânza de vaci și iaurtul cremos, într-o ordine aleatorie. Varianta ideală de amestecare a compoziției este întâi de jos în sus, iar la final circular, până omogenizăm întregul amestec. Adăugăm și esențele, continuăm să amestecăm până ce s-au contopit cu celelalte ingrediente și păstrăm 250 g( aprox.
Împărțim foile de plăcintă în jumătate și le ungem cu unt nesărat musai topit, sau cu ulei, pe fiecare parte. Ungem și tava cu ulei, iar apoi adăugăm prima jumătate de foi. Turnăm compoziția plăcintei cu iaurt și brândă și așezăm pe rând ultimele foi. Este foarte important ca înainte să introducem plăcinta în cuptor, să ungem partea de deasupra cu puțin ulei/ou bătut, pentru a se rumeni și crestăm foaia din loc în loc.
Citeste si: Rețetă de plăcintă cu mere ca la bunica acasă