Cu ce se mănâncă rodia

cu ce se mananca rodia
Cu ce se mănâncă rodia

Iubitorii de rodie (fructul zemos cu gust acrișor), trebuie să știe despre acest fruct că are o mulțime de substanțe active, minerale și vitamine, benefice pentru întreg organismul.

Din acest fruct, se consumă doar sâmburii, ceea ce înseamnă că trebuie să aveți puțină răbdare înainte de a-l consuma propriu-zis.

retete cu rodie

Citeste si: CITEȘTE: Dieta indiană. Cum slăbești 8 kilograme în 7 zile

 

Ce conține rodia?

Fructul de origine din Iran, rodia se gasește peste tot în lume.

Arbustul care produce acest fruct se numește rodiu sau rodier, însă pentru a se dezvolta exact așa cum trebuie, este nevoie să existe anumite condiții. De exemplu, dacă într-o țară, într-o anumită perioadă sunt temperaturi cu până la -8 sau -10 grade Celsius, nu va rezista.

O rodie este bună, atunci când este mai grea și are coaja mai lucioasă. În acel moment, înseamnă că rodia este coaptă și bună de consumat.

Sănătatea noastră va beneficia de foarte multe substanțe active, dacă ne hotărâm să consumăm acest fruct. Deține o cantitate mai mare de antioxidanți (tanini, antocianini și polifenoli) decât ceaiul verde sau vinul roșu. În plus, vom regăsi în componentele sale și fibre, aminoacizi necesari organismului, vitamine (A, C, B1, B2, B6, B12, E și P) și minerale (fier, calciu, magneziu și multe altele).

Dacă alegeți să consumați un pahar de suc de rodie, vă poate aduce cu până la 30% din necesarul fizic de vitamine și va contribui și la buna funcționare a sistemului digestiv.

ce contine rodia

Citeste si: Cele mai bune 3 băuturi pentru detoxifierea corpului

 

Cum se mănâncă rodia?

De menționat este faptul că rodia pătează cam orice suprafață pe care o atinge, dar acest lucru se poate evita ușor dacă o consumăm exact așa cum trebuie.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Prima metodă

Într-un bol adânc, vei pune semințele de rodie. Vei tăia rodia în două, dar nu prea adânc, pentru a nu ajunge la semințe. Apoi vei desface bucățile în două și vei apăsa ușor pe coaja fiecăreia în parte, ținând rodia în jos, pentru ca semințele să cadă din ea. Folosește o lingură de lemn pentru a bate coaja rodiei, astfel semințele vor cădea mai ușor.

A doua metodă

În locul în care are codița, se taie rodia și se secționează în fâșii, la fel ca la prima variantă, tăietura nu trebuie să fie prea adancă pentru a nu ajunge la semințe. Apoi lasă rodia într-un bol cu apă rece, timp de 5-10 minute( ajută ca bobițele să se desfacă de pe coajă).

După ce timpul a trecut, poți desface în siguranță semințele de pe coajă.

Poți consuma rodia și în sucuri naturale, salate, cocktail-uri și supe.

cum se desface rodia

Citeste si: CITEȘTE: Fructele și legumele lunii februarie

 

Salată cu andive, clementine și rodie

Ingrediente necesare: 2 andive (tăiate felii), 6 clementine, o legătură de mărar (tăiat mărunt), un lime (sucul), o lingură de ulei de măsline, sare și piper negru, după gust.

Mod de preparare: Toate ingredientele se amestecă și se toarnă peste dressing-ul realizat în urma amestecării sucului de lime cu uleiul, sarea și piperul. Se ține la frigider minim 15 minute sau până se consumă.

rodie beneficii

Citeste si: CITEȘTE: Cele 8 alimente care previn aparitia ridurilor

 

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Ce beneficii are consumul de rodie?

Sucul de rodie reprezintă sursa din care ne putem extrage energia, iar dacă practicați un sport și alegeți să consumați sucul de rodie în timpul antrenamentelor, veți observa că accelerează și procesul de ardere a grăsimilor. Se poate consuma cu ușurință și înainte de antrenament.

Beneficiile consumului de rodie constau în: întărirea sistemului imunitar, prevenirea bolilor de inimă, a Alzheimerului și a cancerului, reducerea colesterolului, scăderea tensiunii arteriale și a nivelului de stres, ajută digestia să funcționeze așa cum trebuie, menține greutatea corpului și lista poate continua.

suc de rodie

Citeste si: CITEȘTE: 5 Rețete de APĂ DETOXIFIANTĂ pentru pierderea în greutate și o piele strălucioare

 

Curiozități despre rodie

În mitologia greacă, rodia a fost consumată de Persefona (fiica zeiței agriculturii), convinsă fiind de Hades, iar pentru asta a fost condamnată să petreacă 3 luni pe an în Infern.

Grecii obișnuiau să ofere acest fruct ca și cadou de casă nouă pentru persoanele apropiate. Acest lucru se întâmplă și în ziua de astăzi, ca simbol al norocului și al abundenței. Aceștia consideră că nu poate să existe casă nouă fără prezența unei rodii.

Totodată rodia este una dintre cele mai sănătoase fructe care pot fi consumate în orice moment al zilei, pentru că aduce beneficii multiple organismului.

rodie curiozitati

Citeste si: CITEȘTE: Cu ce se mănâncă FRUCTELE DE MARE



Citește și:

Puseurile de creștere la bebeluși – ce ar trebui să știe părinții?

Cu ce mănânci SPANACUL

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies