Cum să te accepți așa cum ești. 3 sfaturi care te vor ajuta să vezi cât ești de frumoasă

Cum să te accepți așa cum ești. 3 sfaturi care te vor ajuta să vezi cât ești de frumoasă
Cum să te accepți așa cum ești. 3 sfaturi care te vor ajuta să vezi cât ești de frumoasă

Acceptarea de sine constituie cheia fericirii.

Multe persoane caută secretul fericirii. Indiferent de situația financiară prosperă, cercul de prieteni apropiați sau reușitele la locul de muncă, fericirea pare că îi ocolește. Oricât de mult ar încerca să simtă gustul fericirii parcă sunt înconjurați de o bulă de sticlă care nu le permite să trăiască cu adevărat. Puțini știu însă că secretul unei vieți fericite constă în acceptarea de sine. Indiferent de aspectul fizic, situația financiară, viața profesională sau personală, momentul în care începi să te accepți așa cum ești reprezintă startul către o viață fericită.

Nu uita! Fiecare om este frumos

Chiar dacă societatea din ziua de astăzi pune accentul mai mult pe frumusețea exterioară decât pe cea interioară trebuie să îți amintești de un lucru foarte important: fiecare om este frumos. Indiferent de numărul de kilograme în plus sau în minus, culoarea ochilor, forma feței sau alte trăsături, fiecare om este frumos în felul său.

Acest lucru ar trebui să fie motto-ul cu care îți începi fiecare dimineață. Deși adesea există momente în care observi că pantalonii de anul trecut nu te mai încap sau ți-a apărut un rid sau un coș pe față, trebuie să nu uiți că pe lângă toate defectele pe care crezi că le ai, există un număr dublu de calități.

Mai mult decât atât, nu aspectul fizic este cel care ne definește.

De asemenea, frumusețea este relativă. Trebuie să te gândești că standardele de frumusețe depind de la o persoană la alta. Totodată, ceea ce ție ți se pare urât pentru altă persoană ar putea constitui o dovadă de frumusețe.

Cum să te accepți așa cum ești

Iată câteva sfaturi care te vor accepta să te accepți așa cum ești și să te simți frumoasă în propria piele!

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Nu te ghida după standardele de frumusețe impuse de societate

Trebuie să ținem cont că trăim în cele mai evoluate timpuri din punct de vedere tehnologic de până acum, iar acest lucru nu înseamnă mereu ceva bun. Când toate rețelele de socializare sunt pline de corpuri sculptate și fețe netede, faptul că ai pus un kilogram în plus sau că ți-a apărut un coș poate constitui o adevărată tragedie.

Învață să nu te ghidezi după standardele de frumusețe impuse de societate. Fii diferit, unic în felul tău, iar acest lucru te va ajuta să te accepți așa cum ești și să evoluezi din toate punctele de vedere.

Citeste si: 3 Idei de afaceri pentru mamele aflate în concediu maternal

Petrece timp de calitate cu tine

Natura umană ne face să vrem mereu să fim înconjurați de alte persoane. Fie că mergem la cumpărături sau la film, ne simțim mai comfortabil în compania altei persoane decât dacă am face aceste activități de unul singur. Unul dintre lucrurile care te vor ajuta să te accepți așa cum ești este timpul de calitate pe care îl petreci cu tine. Încearcă să îți acorzi o zi la un interval de timp pe care săo petreci doar tu cu tine și să faci lucruri care te fac fericită.

Du-te la coafor, fă-ți manichiura, savurează o cafea în oraș singură. Nu te teme să faci activități de una singură și bucură-te de fiecare dată când ai timp să meditezi, să citești sau să te relaxezi cu o cană de ceai în mână și muzică pe fundal.

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Citeste si: Top 3 diete care dau rezultate imediat

Acceptă-ți calitățile și defectele

Cel mai important factor în toată această ecuație este echilibrul. Întotdeauna trebuie să existe un echilibru între calități și defecte. Atâta timp cât te preocupă defectele tale, trebuie să fii conștient și de faptul că ești plin de calități. Trebuie doar să le descoperi. Încearcă să notezi pe o foaie toate defectele tale. În dreptul fiecărui defect trece două calități. Astfel, vei realiza că defectele tale nici nu mai contează atâta timp cât ești un om plin de calități. Mai mult decât atât, tot ceea ce tu consideri a fi un  defect poate fi o calitate. Trebuie doar să privești lucrurile dintr-o altă perspectivă.

 



Citește și:

Mic dejun cu avocado: 3 rețete rapide, sănătoase și savuroase

Masca de păr pentru mătreață. Cum te ajută să ai un scap sănătos

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies