În cât timp poți returna un produs

in cat timp poti returna un produs
În cât timp poți returna un produs

Se poate întâmpla ca după ce achiziționăm un produs, să nu fie tocmai pe placul nostru sau să observăm anumite defecte.

Procesul de returnare al unui produs poate să difere în funcție de locul în care ai achiziționat respectivul produs sau chiar de produsul în sine. Află în cât timp poți returna un produs, din rândurile următoare

Citeste si: CITEȘTE: Lista de cumpărături pentru grătar

 

În cât timp poți returna un produs

Produse din categoria sport

În cazul produselor de sport (biciclete, trotinete, schi sau snowboard), poți returna ceea ce ai achiziționat în termen de maxim 30 de zile, de la data în care ai achiziționat respectivul produs. Fie că l-ai achiziționat fizic sau prin comandă online sau telefonică.

Acest retur se face gratuit, predate fiind personal de către persoana care le-a achiziționat, fie la magazinul respectiv, fie prin intermediul curierului prin care a ridicat și comanda.

În cazul anumitor magazine care vând produse de sport, trebuie să urmezi anumiți pași pentru a le putea returna. Primul pas este să ambalezi exact așa cum trebuie (sau cum l-ai primit) produsul, alături de toate accesoriile și componentele cu care acesta a venit la pachet. Al doilea pas este reprezentat de completarea unui formular. Apoi se expediază coletul prin curier la adresa magazinului sau se returnează personal la același magazin.

De menționat este faptul că politica de retur poate să difere de la magazin, la magazin.

in cat timp pot returna un produs sport

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: CITEȘTE: Lista de cumpărături pentru zi de naștere

Produse din categoria de haine/încălțăminte/accesorii

În cazul produselor care fac parte din haine, încălțăminte sau accesorii, procesul de retur poate să semene cu acesta. În primul rând, va trebui să completați formularul de retur și să treceți codul prin intermediul căruia veți specifica motivul pentru care doriți să returnați produsele. Dacă doriți ca returul să aibă loc prin intermediul curierului, trebuie să contactați firma de curierat pentru a vă ridica respectivul colet.

În ambalajul în care au venit produsele, le puneți pe cele pe care doriți să le returnați, împreună cu formularul de retur. În cazul în care ați dat comandă, iar plata a fost numerar în momentul livrării, nu uitați să treceți și datele bancare, pentru ca suma respectivă să fie înapoiată în cont.

În acest caz, puteți returna produsele în maxim 30 de zile de la data achiziționării, iar în ceea ce privește întregul proces de retur, acesta poate să dureze între 1-14 zile din momentul în care curierul a ridicat

coletul de la adresă.

La unele magazine unde există aplicații prin care poți deveni membru și ești unul dintre ei, atunci returul este gratuit. În caz contrar, returul va costa aproximativ 4,90 lei, sumă ce va fi scăzută din banii pe care trebuie să îi primiți înapoi.

De menționat este faptul că politică de retur poate să difere de la magazin, la magazin.

in cat timp pot returna hainele

Citeste si: CITEȘTE: Meniu rapid și ieftin pentru REVELION. Lista cu tot ce trebuie să cumperi 

Citește și: Catinca, mesaj îngrijorător în mediul online: "Îmi faceți rău!" Ce se întâmplă cu fosta concurentă din Casa iubirii după despărțirea de Ștefan- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Produse din hypermarket-uri

Lucrurile stau puțin diferit în cazul în care vă doriți să returnați un produs pe care l-ați cumpărat, de exemplu, dintr-un hypermarket. În ceea ce privește perioada în care puteți returna un astfel de produs, acest lucru poate să difere în funcție de fiecare magazin în parte. De obicei timpul este între 24-48 de ore, de la momentul în care a fost achiziționat.

Un lucru de care trebuie să țineți cont este că puteți returna produsul, dacă acesta este intact. În cazul în care vor găsi anumite defecte, nu se știe cât mai pot primi produsul respectiv, înapoi. În plus, bine ar fi dacă produsul este încă ambalat, dar acest lucru nu va reprezenta întotdeauna o problemă.

Un alt lucru de care veți avea nevoie pentru returnarea unor astfel de produse, este bonul. Trebuie neapărat să aveți bonul atunci când returnați un produs, pentru ca persoana care îl va verifica, să poată vedea data și ora achiziției, astfel încât să nu treacă acel interval de ore permis.

Iar nu în ultimul rând, trebuie să aveți un motiv pentru care doriți să returnați produsele. Fie că nu mai aveți nevoie de ele, fie că ați descoperit anumite defecte, acest lucru trebuie precizat pentru a primi suma de bani pe care ați plătit-o, înapoi.

De menționat este faptul că politica de retur  poate să difere de la magazin, la magazin, fie că este vorba despre un produs alimentar, de îmbrăcăminte sau electrocasnic.

in cat timp pot returna electrocasnicele

Citeste si: NOTEAZĂ: Cele mai cunoscute stiluri vestimentare pentru femei



Citește și:

Bazofile crescute în testele de sânge – semnificații și implicații clinice

Alimente care combat cu succes ridurile. Tu le consumi?

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies