Iată câteva rețete simple pentru masa de Revelion!
Iată care sunt preparatele ce nu trebuie să lipsească din meniul de Revelion!
Meniu rapid și ieftin pentru Revelion
Ouă umplute cu ton și maioneză, ornate cu frunze de mentă
Lista de cumpărături pentru acest fel de mâncare cuprinde: ouă, conservă de ton, sfeclă, ceapă verde și frunze de mentă.
Ingrediente:
- 10 ouă mari
- o conservă de ton bucăți în ulei de 60 g
- 125 g maioneza
- o lingura mustar iute
- o lingură
- ceapă verde 2 bucăți
- sare
- piper
- frunze de mentă pentru decor
Citeste si: CITEȘTE: Cu ce poți înlocui PÂINEA. Ce alternative poți găsi cu ușurință
Mod de preparare:
Se pun ouăle într-o oală, se acoperă cu apă rece, se adaugă o linguriță de sare si se pun la fiert, la foc mic.
Se lasă pe foc timp de aproximativ 10 minute din momentul în care apa începe să fiarbă.
Apoi, se răcesc ouăle în apă rece și se lasă încă 15-20 de minute pentru a se curăța ușor.
Se scurg, se șterg și se curăță de coajă.
Se taie ouăle cu grijă în jumătăți și se scoate gălbenușul.
Se pun în robot: tonul bucăți, după ce a fost scurs bine, gălbenușurile, maioneza, muștarul, pasta de sfeclă, ceapa verde tocată mărunt, sare și piper după gust.
Se mixează până se obține o pastă omogenă și cremoasă.
Se umplu jumătățile de ou cu crema de ton și se ornează cu frunzulițe de mentă.
Citeste si: CITEȘTE: Cât timp se fierbe BROCCOLI. Beneficiile consumului de broccoli
Salată Boeuf
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Lista de cumpărături pentru prepararea unei salate Boeuf este următoarea: cartofi roșii, morcov, castraveți murați, păstârnac, țelină, carne de vită și un os cu măduvă.
Ingrediente
-1,5 kg cartofi roșii
-500 g morcov
-500 g castraveti murati
-1 radacina de patrunjel, pastarnac
-jumatate radacina de telina mica- vedeti daca gasiti romaneasca (daca e cat pumnul, aruncati-o toata-n oala)
-700 g carne de vita (rasol)
-1 bucata os cu maduva
-1 lingura de mustar
-500 g maioneza
-sare, piper, ardei iute
Citeste si: CITEȘTE: Dieta MILITARĂ- avantaje, exemplu de meniu, listă de cumpărături
Mod de preparare
Se pun carnea și osul la fiert, se dau în clocot în apă cu sare, apoi se aruncă apa și se pun din nou la fiert.
Se dă în clocot, se adună spuma, se adaugă ardei iute și câteva boabe de piper.
Se lasă la fiert aproximativ o oră.
Se adaugă morcovii, țelina, patrunjelul și cartofii curățați de coajă.
Se fierb până când se înmoaie, apoi se scot și se lasă la răcit.
Se taie legumele cubulețe, întrucât trebuie să fie vizibile în salată.
Este recomandat ca în salată să se vadă culorile, sa fie un amestec plăcut ochiului.
Se taie doar 3/4 din castraveți, se adaugă muștar, sare, piper și jumătate din maioneză și se amestecă bine.
Se gustă și dacă mai este nevoie, se adaugă restul de castraveți murați sau maioneză, până cand se ajunge la gustul dorit.
Citeste si: CITEȘTE: Rețetă de COVRIDOG. Cum faci aluatul și ce fel de crenvurști trebuie să cumperi
Plăcintă cu brânză sărată și spanac
Lista de cumpărături pentru acest gen de plăcintă cuprinde: foi de plăcintă, telemea, caș de vacă sau de oaie, spanac proaspăt și ouă.
Ingrediente
-1 pachet foi de placinta
-1 kg brânză foarte bine scursa (cas, telemea, urda)
-5-600 g spanac proaspat (maxim 1 kg)
-1 praf de piper
-marar
-5-6 oua
-150 g unt sau ulei
Citeste si: NOTEAZĂ: Cât timp se fierbe răcitura. Cum gătești piftia perfectă
Mod de prepare:
„Peste branza adaugam spanacul, ouale, piperul si mararul.
Amestecam totul foarte bine, pana ajungem la o consistenta omogena.
Pregatim o tava, pe care o ungem din belsug cu unt topit, sa nu se lipeasca placinta. Poate fi tapetata cu hartie de copt.
Asezam doua foi de placinta in tava, apoi le ungem bine cu unt topit.
Adaugam un strat de umplutura, aici vom adauga o treime din umplutura, puteti imparti umplutura si altfel. Umplutura trebuie distribuita intr-un strat uniform.
Punem deasupra o alta foaie de placinta, pe care o incretim, astfel incat sa se potriveasca bine deasupra, apoi mai adaugam o alta jumatate de foaie.
Ungem din nou cu unt din abundenta, apoi mai punem un strat de umplutura.
Asezam deasupra din nou alte foi, pe care le ungem cu unt si asezam ultimul strat de umplutura.
Pliem marginile, iar deasupra punem ultima foaie de placinta impaturita in doua si turnam restul de unt deasupra.
Folosind un cutit bine ascutit, intepam placinta, astfel untul de deasupra patrunde in placinta, iar foile nu se vor umfla inestetic.
Coacerea placintei cu spanac si branza sarata
Dam placinta la cuptor la o temperatura de 180 de grade Celsius, pentru aproximativ 40-50 de minute, o verificam sa fie frumos rumenita", scrie Gina Bradea pe blogul său.
Citeste si: CITEȘTE: Cum se gătește CHILI CON CARNE, o mâncare picantă, dar extrem de delicioasă