Iată cum poți prepara cele mai gustoase torturi pentru Crăciun.
Prăjituri de casă pentru Crăciun
Prăjitura Zaza cu lămâie
Prăjitura Boema cu cafea
Prăjitura Medovik cu smântână
Prăjitura Marlenka cu caramel
Prăjitura simplă cu gem
Prăjitura Reka cu cu foi cu nucă
Prăjitura Jerbo (Gerbaud, Zserbo)
Prăjitura Raffaello cu foi
Prăjitura Rumba
Prăjitura Elvira cu nucă și cremă de cafea
Prăjitura Kinder felie cu lapte
Prăjitura Rudi cu cremă de brânză
Eclere, savarine
Prăjitura tăvălită cu cremă cafea și rom
Citeste si: NOTEAZĂ: Rețetă de GOGOȘI la cuptor. Cu ce sunt diferite față de cele clasice
Prăjituri de casă pentru Crăciun deosebite
Albă ca Zăpadă și cei șapte pitici
Turnul Eiffel cu ciocolată și portocale
Prăjitura Greta Garbo
Prăjitură chinezească cu piper și sos dulce-acrișor
Albinița (Dulcineea)
Baigli sau beigli clasic cu mac sau nucă
Prăjitura televizor sau Budapest (Dobra)
Prăjitură Franzi Schnittl cu cremă de nucă
Prăjitură Dracula cu afine și struguri tăvălită prin nucă și fistic
Baba iarna cu frișcă, ciocolată amăruie și lichior
Citeste si: CITEȘTE: Rețetă de COVRIDOG. Cum faci aluatul și ce fel de crenvurști trebuie să cumperi
Prăjituri cu cremă pentru Crăciun
Tiramisu
Prăjitura Chinezoaica cu crema caramel
Savarina
Prăjitura krantz
Prăjitura cu mac și cremă de vanilie
Prăjitură ungurească cu cremă de vanilie
Prăjitura Doboș
Amandine cu vișine și cireșe
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Prăjitură cu cremă caramel și foi cu miere
Foi de napolitane cu cremă caramel și nucă, alune
Prăjitură Tosca
Prăjitura Kati
Prăjitura Londra sau Figaro
Prăjitura semilună cu nucă, unt și cremă de ciocolată
Prăjitura tăvălită clasică
Faguri umpluti cu cremă
Piersici umplute
Citeste si: CITEȘTE: Cât timp se fierbe BROCCOLI. Beneficiile consumului de broccoli
Fursecuri și aperitive de Crăciun
Fursecuri fragede cu nucă, alune, ciocolată, fursecuri cu gem, fursecuri cu bezea simple sau glazurate
Croissant cu unt, ciocolata, vanilie
Sărățele cu chimen
Covrigei cu cașcaval și semințe de dovleac
Pain au chocolat
Spirale cu susan
Brioșe cu vișine
Saleuri cu brânză
Cornulețe cu magiun de prune
Salam de biscuiți
Citeste si: DESCOPERĂ: Secrete pentru un COZONAC pufos
Rețete de torturi de casă pentru Crăciun
Tort de Crăciun cu portocale
Ingrediente:
Blat
8 Ouă
200 g Zahar
200 g Faina
160 g Unt
1 lgt Esență de portocale
2 plicuri Zahăr vanilinat
⅕ lgt Sare
Sirop
150 g Zahăr
250 ml Apă
2 lgt Esență de portocale
Crema
500 g Mascarpone
500 g Smântână pentru frișcă (frișcă lichidă)
60 g Zahăr pudră
Colorant alimentar roșu si verde
Decor
Sprinkles
350 g Dulceață din coajă de portocale
Mod de preparare
Blat
Se topește untul la microunde.
Se separă gălbenușurile de albușuri
Se amestecă untul cu gălbenușurile, sarea, zahărul vanilat și esența de portocale.
Se bat albușurile spumă cu zahărul și se adaugă amestecul de gălbenușuri.
Se încorporează făina amestecând încet.
Se toarnă compoziția în două forme detașabile de tort, în care a fost pusă hârtie de copt.
Se coc timp de 20 de minute la 180°.
Citeste si: CITEȘTE: Cum se gătește CHILI CON CARNE, o mâncare picantă, dar extrem de delicioasă
Se scot blaturile din forme și se lasă la răcit. Se taie fiecare blat în două pe orizontală.
Sirop
Se fierb în clocot zahărul și apa, într-un ibric.
Se adaugă esența de portocale și se lasă la răcit.
Crema
Se pune smântana, zahărul pudră și mascarpone într-un castron și se amestecă cu mixerul la viteză mare.
Se separă crema în trei părți pentru a fi colorată cu un colorant alimentar în roșu, galben și verde. Cu crema galbenă se va umple și se va înveli tortul.
Citeste si: CITEȘTE: Cu ce poți înlocui PÂINEA. Ce alternative poți găsi cu ușurință
Asamblare
Se așază primul strat de blat, se însiropează și se acoperă cu cremă și dulceață de portocale.
Se pune al doilea strat de blat și se procedează la fel, până vor fi patru straturi de blat și trei straturi de cremă și dulceață de portocale.
Ultimul strat de blat doar se însiropează.
La final, tortul se învelește în cremă galbenă și se ornează cu crema colorată în roșu și verde.
Citeste si: DESCOPERĂ: Turtă dulce de casă. 4 rețete delicioase
Tort de Crăciun cu fructe
La fel se procedează, folosind în loc de portocale alte feluri de fructe. În stratul de cremă, se poate adăuga ciocolată, vanilie sau alte ingrediente, după gust.