DESCOPERĂ: Sfaturi pentru eliminarea apei din organism. Cum să combați retenția de apă cu ajutorul ceaiurilor și fructelor

 Sfaturi pentru eliminarea apei din organism. Cum să combați retenția de apă cu ajutorul ceaiurilor și fructelor
DESCOPERĂ: Sfaturi pentru eliminarea apei din organism. Cum să combați retenția de apă cu ajutorul ceaiurilor și fructelor

Află cum poți combate retenția de apă din organism și ce spun specialiștii despre acest proces.

Organismul nostru are în compoziția sa apă în proporție de 70%. Cu toate acestea, retenția de apă poate dăuna, provocând numeroase boli.
„Retenția de apă este rezultatul unui stil de viață nesănătos și a unui regim alimentar dezechilibrat. În general, cu retenția de apă se confruntă persoanele ce adoră sarea în o persoanele ce se confruntă cu tulburări hormonale, insuficiență renală, insuficiență cardiacă, boli de ficat sau nu se hidratează corespunzător."

- doctor Balint Iosif.

Citeste si: //DESCOPERĂ// Dieta fix la fix. Ce să mănânci ca să slăbești sănătos

Când apare retenția de apă

Corpul uman conține o cantitate mare de apă în mișcare, numită limfă. Transportul limfei în organism este asigurat de sistemul limfatic.

„Așadar, limfa este peste tot, în celule, între celule cât și în vasele limfatice.

Limfa este cea care ne curăță corpul de toxinele acumulate și este cea care poartă prin organism globulele albe, care sunt anticorpii ce ne ajută să ne menținem sănătatea. Singura problemă este că limfa nu are o pompă care să o pompeze în tot organismul, așa cum este sângele care are ca și pompă inima, ce lucrează non stop. Limfa curge prin vase unidirecționale prin care nu se poate întoarce decât prin mișcare și poate fi pusă în mișcare doar prin contracția mușchilor scheletici.
Acest lucru înseamnă că atunci când organismul nu este pus în mișcare acumulează apă în zona picioarelor sau alte părți ale corpului. Bineînțeles, vinovați pentru retenția de apă sunt și alți factori, nu doar lipsa mișcării.

Citeste si: Cum faci fata caniculei: cele mai bune sfaturi de la specialisti

Principalul vinovat, care reține apa în organism, este sarea. Mare parte din sarea acumulată provine din alimente procesate, chiar și din pâinea cumpărată de la magazin.

Căldura favorizează circulația deficitară a limfei. Când este cald vasele sanguine se dilată și pun presiune pe cele limfatice.

Insuficiența cardiacă. Atunci când inima nu mai pompează corect sângele, vasele de sânge se dilată și din această cauză apare edemul.

ceaiuri pentru eliminarea apei din organism

Una dintre funcțiile rinichilor este eliminarea apei din organism, iar atunci când aceștia funcționează deficitar este împiedicată eliminarea lichidelor în exces.

Sarcina este un alt factor, în ultimele luni de sarcină uterul voluminos pune presiune pe sistemul sanguin și limfatic și îngreunează circulația.

Anumite medicamente pot fi asociate cu reținerea apei în organism.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Tulburările hormonale favorizează reținerea apei, femeile în perioada premenstruală se confruntă cu senzația de reținere a apei în zona abdomenului.

Retenția de apă favorizează și apariția celulitei." -  explică doctor Iosif Balint

Citeste si: Stresul ingrasa: 4 moduri in care iti afecteaza silueta

Cum se manifestă retenția de apă în organism

Simptomele retenției de apă în organism sunt:
- creșterea în greutate
- respirație greoaie
- umflarea picioarelor
- dureri de cap
- inflamația abdomenului
- pielea devine întinsă și are un aspect lucios
- dureri și inflamații ale articulațiilor.

Citeste si: 3 cele mai bune modalitati de a te proteja de cancer de piele si pete solare atunci cand mergi in vacanta

Sfaturi pentru eliminarea apei din organism

„Evitați sarea și consumați mai puține alimente procesate. Încercați să consumați mai multe alimente neprocesate, cum sunt fructele și legumele care au și o cantitate însemnată de potasiu, ce acționează ca diuretic.

Hidratați-vă corespunzător! Consumul mai mare de apă rezolvă problema retenției de apă. Atunci când ne deshidratăm corpul are tendința să înmagazineze apă pentru a face față perioadei de deshidratare. Când bem multă apă eliminăm și sarea din organism.

Faceți sport, mișcarea este esențială pentru a pune limfa în mișcare.

Nu stați mult în picioare, fără să vă mișcați. Umflarea picioarelor este simptomul cel mai des întâlnit atunci când ne confruntăm cu retenția de apă deoarece gravitația trage apa în jos, iar gleznele se umflă. Seara, când vă întoarceți acasă de la lucru, și aveți gleznele umflate, întindeți-vă pe canapea cu picioarele ridicate mai sus decât nivelul inimii. Excesul de lichide va fi pus în mișcare.

Drenajul limfatic este o terapie ce ajută la accelerarea fluxului limfatic."- doctor Iosif Balint.

fructe pentru eliminarea apei din organism

Citește și: Radu de la ''Casa iubirii'', în doliu! Fostul concurent al emisiunii este distrus de durere: "Mi-a vegheat fiecare pas!" Despre cine este vorba- kanald.ro

Citește și: Rezultate EDU.ro 2024: Ce site trebuie să accesezi pentru a vedea notele la Evaluare Națională- stirilekanald.ro

Citeste si: Cea mai buna dieta pentru sanatatea inimii, potrivit unui nou studiu

Ceaiuri care ajută la combaterea retenției de apă

Ceaiul de păpădie

Este extrem de eficient în combaterea retenției de apă și a balonării.
Floarea de păpădie conține un nivel ridicat de potasiu.
Se prepară adăugând 2 lingurițe de păpădie uscată la o cană de apă.


Ceaiul de pătrunjel

Ceaiul de pătrunjelul are proprietăți diuretice, contribuind astfel la eliminarea apei din organism.
Frunzele de pătrunjel au un conținut ridicat de vitamina C, mai mare decât al citricelor, de aceea este o sursă importantă de anticorpi.
Se pregătește făcând o infuzie din 2 lingurițe de pătrunjel uscat, la o cană cu apă caldă.

Citeste si: 4 idei toxice despre iubire pe care le considerăm romantice


Ceaiul de rozmarin

Ceaiul de rozmarin ajută la eliminarea apei din organism și vă scapă senzația de balonare.
Se folosesc 2 lingurițe de plante uscate la o cană de apă, de două ori pe zi.

Citeste si: Detoxifiere cu sucuri naturale: efecte benefice in timp record


Ceaiul de chimen

Semințele de chimen sunt bogate în vitaminele A, B, C și E.
Ceaiul de semințe de chimen elimină atât apa din corp, cât și excesul de sodiu. Se recomandă o lingură de semințe la o cană cu apă, de 3 ori pe zi.

Fructe care te ajută să elimini apa din organism

Acumularea excesivă de fluide în organism nu este benefică, deoarece crește tensiunea arterială și afectează sănătatea cardiacă. Ca să nu apelăm la medicamente, putem să apelăm la diverse legume și fructe pentru a trata retenția de apă.

Dacă vă confruntați cu retenția de apă, consumați fructe și legume care vă ajută să eliminați apa din organism: mere, pere, grapefruit, ananas, pepene verde, pepene galben, avocado, anghinare sau roșie.

 



Citește și:

Puseurile de creștere la bebeluși – ce ar trebui să știe părinții?

Cea mai bună rețetă de rapane în sos de vin cu usturoi

INCREDIBIL! O româncă, PRIMUL FOTOMODEL din lume. IMAGINILE cu ea sunt spectaculoase!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au scos la vânzare bunurile comune

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Scandal monstru între Roberta și Julia! „Să faci pași la tine acasă, tu, nu eu!” Sebastian este mărul discordiei! Iată ce replici aprige și-au spus cele două concurente și cum a reacționat Sebastian

Filmul tragediei de la Suceava! Mama Ancuței a prevestit tragedia: Nu veniți!


Cookies