Clafoutis cu vișine se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!
Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de clafoutis cu vișine.
Rețetă de clafoutis cu vișine
Rețeta delicioasă de clafoutis cu vișine, absolut minunat, se prepară în doar 5 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă de clafoutis cu vișine este de 30 de minute
Timp de preparare – 30 de minute
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Timp total – o ora
Rețeta de clafoutis cu vișine este pentru 4 persoane
Citește și: Pandișpan cu cireșe. Cel mai pufos pandișpan pe care l-ai gustat vreodată!
Ingrediente – clafoutis cu vișine
- 500 g de vișine
- 100 g de zahăr
- 50 g de unt, topit
- 100 g de făină
- un praf de sare
- 3 ouă bătute
- 300 ml de lapte
- o esență de migdale
- coaja rasă de la 1/2 de lămâie
Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este
utilizată pentru aproximativ 4 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă!Mod de preparare- clafoutis cu vișine
- în primul și în primul rând, tot ce trebuie să facem pentru această rețetă delicioasă de clafoutis cu vișine, este să începem prin a spăla și curăța foarte bine vișinele de sâmburi, peste care ulterior vom adăuga și 2 linguri de zahăr, amestecând foarte bine, iar ulterior lăsându-le la macerat timp de aproximativ 2 ore
- în acest timp, vom încinge cuptorul la o temperatură de 180 °C, vom unge un vas ceramic cu
- Într-un bol separat, de dimensiuni mai mari, vom începe prin a cerne făina, adăugând un praf de sare, dar și restul de zahăr rămas. Prima și prima dată vom încorpora ouăle bătute, în această compoziție, apoi și laptele, dar și untul pe care l-am topit în prealabil. Abia apoi vom adăuga și câteva picături din esența de migdale, dar și coaja de lămâie. În continuare, a venit timpul să adăugăm și vișinele noastre, dar și zeama rămasă de la macerat.
- Toată compoziția se va turna în vasul pregătit deja, pentru cuptor, așezând din loc în loc și restul vișinelor, iar tava se va introduce în cuptorul preîncălzit, timp de aproximativ 30 de minute, sau până când acesta începe totuși să se închege la margini iar mijlocul pare încă ușor lichid.
- După acest interval de timp, vom scoate tava din cuptor, ulterior și desertul din tavă, pudrăm totul cu zahăr, iar rețeta este gata de servit. Poftă bună!
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.
Citește și: Rețeta de ciulama de ciuperci a lui Sorin Bontea! Trucul secret pe care îl folosește cheful