Clatitele Ana Lugojana sunt un preparat specific din Banat si sunt atat de gustoase incat te vor cuceri definitiv. iata cum se prepara
Clătite ”Ana Lugojana”. Ingrediente:
• 250 gr branza de vaci
• 5 oua
• 2 plicuri zahar vanilat
• 200 gr smantana
• 250 gr zahar
• stafide
• unt pentru uns vasul gratinabil
Citeste si: Păturată pe crumpi. Rețeta DELICIOASĂ din Banat
Citeste si: Dietă de slăbit Fulger – cea mai rapidă
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Citeste si: Dieta care te scapă de 5 kilograme în 7 zile! Cum slăbești 18 kilograme pe lună
Clătite ”Ana Lugojana”. Asa se prepara:
Se fac 8 clatite dintr-un aluat obisnuit din oua, sare, faina si apa minerala.
Branza se amesteca cu un ou intreg, 50 de grame de zahar, stafidele si un plic de zahar vanilat. Separat se separa restul de 4 oua si se amesteca galbenusurile cu un plic de zahar vanilat, 80 de grame de zahar si smantana.
Clatitele se umplu cu amestecul de branza si se ruleaza ca sarmalele. Se aranjeaza intr-un vas termorezistent uns cu unt. Peste ele se toarna amestecul de galbenusuri si smantana si se da la cuptor 7 – 8 minute la 180 grade. Apoi se scot de la cuptor si se adauga deasupra albusurile batute spuma tare cu restul de 120 grame de zahar. Se da din nou la cuptor pana se caramelizeaza bezeaua.
Citeste si: 10 rețete celebre, inventate din greșeală. Poveștile celor mai faimoase preparate pe care le consumi astăzi
sursa: blog.hotelguru.ro