10 rețete celebre, inventate din greșeală. Poveștile celor mai faimoase preparate pe care le consumi astăzi

10 rețete celebre, inventate din greșeală. Poveștile celor mai faimoase preparate pe care le consumi astăzi
10 rețete celebre, inventate din greșeală. Poveștile celor mai faimoase preparate pe care le consumi astăzi

Unele dintre cele mai mari descoperiri s-au intamplat in urma unui accident, lucru valabil si in cazul mancarii. Greselile, sau, cu alte cuvinte, esecurile, au, paradoxal, o componenta de surpriza care le pot transforma in exact opusul lor: descoperiri uimitoare.

10 retete celebre, inventate din greseala

Drept dovada, asa s-a ajuns la razele X, penicilina, guma de mestecat, cuptorul cu microunde sau artificiile, acestea din urma descoperite chiar de un bucatar chinez.

Regula esecului transformat in succes se aplica cu brio si in cazul mancarii.

10 retete celebre, inventate din greseala:

1. CRÊPES SUZETTE

In 1896, chelnerul de 16 ani Henri Charpentier a incercat sa stinga o tigaie care luase foc cu o clatita.

S-a intamplat chiar in ziua in care Printul de Wales, aflat in vizita la Cafe de Paris din Monte Carlo, a cerut un desert special realizat doar pentru el. Henri a aprins din intamplare o tigaie cu alcool si, actionand rapid, a aruncat o clatita in ea. Printul s-a indragostit pe loc de desertul inedit si i-a cerut lui Charpentier numele clatitei, care a ajuns sa fie botezata pe loc Crepe Princess.
Insa viitorul rege Eduard a cerut, ulterior, schimbarea numelui clatitei in Suzette, numele iubitei sale din acea perioada.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Colaci cu ou. Bucate pentru Mosii de iarna

Citeste si: Rețetă de colivă, pas cu pas. Ce este bine să dai de pomană de Moșii de iarnă

2. TARTA TATIN

Desertul intors cu fata in jos a luat nastere dupa ce a fost uitat in cuptor. Intamplarea a avut loc intr-un hotel din Franta secolului 19, detinut de surorile Stephanie si Caroline Tatin. Stephanie gatea o tarta cu mere, pe care a copt-o, din intamplare, prea mult, si in incercarea de a o salva, i-a adaugat inca un strat de aluat deasupra. Si uite asa, francezii au mai creat o capodopera culinara.

3. INGHETATA PE BAT

Tanarul Frank Epperson si-a uitat paharul de suc, cu o spatula de lemn in interior, pe terasa casei sale din San Francisco. Peste noapte, sucul din pahar a inghetat, iar cand Epperson a vrut sa scoata batul din pahar, acesta a iesit cu tot cu sucul inghetat.

 



Citește și:

Sindromul de vezică dureroasă: cauze, simptome, tratament

Drama lui Alex Dima! Soția lui a murit de cancer! Povestea cutremurătoare pe care puțini o știu

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies