Rețetă de colivă, pas cu pas. Ce este bine să dai de pomană de Moșii de iarnă

Rețetă de colivă, pas cu pas. Ce este bine să dai de pomană de Moșii de iarnă
Rețetă de colivă, pas cu pas. Ce este bine să dai de pomană de Moșii de iarnă

Iată o rețetă de colivă pe care o poți prepara ori de câte ori faci pomană, dar și atunci când ai poftă de un dulce bun. Pentru că dacă este bine făcută, coliva este și o foarte bună prăjiură.

Rețetă de colivă, pas cu pas

Coliva se prepară în două etape. Prima este seara, înainte de a merge la biserică, când se fierbe grâul, iar cea de-a doua este dimineața, chiar în ziua în care urmează să fie dusă la biserică. Noi îți dăm o rețetă de colivă delicioasă, dar și tradițională, pe care poți pregăti pentru Moșii de toamnă.
Rețetă de colivă

Rețetă de colivă, pas cu pas. Ingrediente:

1 kg de grâu (arpacaș)
1 kg miez de nuci
250 g zahăr
coajă rasă de la o lămâie
coajă rasă de la o portocală
scorțișoară
esență rom, după gust

Citeste si: Mici de casă – rețeta autentică

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei- catena.ro

Citeste si: Ostropel de pui – cea mai ușoară rețetă. DELICIOS, ca la bunica

Rețetă de colivă, pas cu pas. Pentru ornat:

zahăr pudră sau pesmet din biscuiți
cacao
bomboane colorate

Rețetă de colivă, pas cu pas. Mod de preparare:

1. Seara, grâul se alege cu mare atenție, îndepărtându-se pleava și bucățelele de grâu sparte.

Apoi se spală în 9 ape călduțe (corespunzătoare celor 9 cete îngerești) și se pune la fiert în 3 litri de apă, la foc potrivit de mare.

2. Când începe să fiarbă apa, se dă flacăra mai mică. În timpul fierberii nu se amestecă cu lingura, ci se mișcă oala din când în când, astfel ca grâul să nu se lipească. Se ține pe foc până ce apa scade și, când apa a scăzut aproape complet, se adaugă puțină sare și zahărul, amestecând ușor cu lingura de lemn.

Se mai lasă 5-10 minute până când nu mai este apă, iar bobul de grâu este „înflorit”. După fiert, grâul se răstoarnă într-o oală smălțuită și se acoperă cu un ștergar umed pentru a nu face coajă. Tot seara se poate curăța și miezul de nucă. Jumătate din cantitate se dă prin mașina de tocat, iar cealaltă jumătate din miejii de nucă se vor tăia cu cuțitul în bucățele mai mici.
10-20 de jumătăți întregi de miez de nucă se opresc pentru ornat.

 



Citește și:

Durere de ovare – cauze subiacente și tratament

Chinul prin care a trecut un copilas din Ploiesti. Asa ceva este strigator la cer. Medicii dau vina pe mama copilului

Imagini BOMBĂ cu Delia topless! Ipostaze incendiare, pozele pe care le-ar vrea șterse

Patrick, atac dur la adresa lui Giuly: "Aruncă bomba și după fuge, normal că iau foc". Robert nu a mai suportat și a intervenit

De ce s-a prăbușit, de fapt, elicopterul în care se afla președintele Iranului

Miracol de Paște! Oana Roman a primit un semn divin de la mama ei: „Îmi trimite mesaje...”

Apariție uluitoare în camera roșie! Antoni a revenit în Casa iubirii pentru a o cunoaște pe Ștefania! Iată cum a reacționat Cosmin! „Aș vrea să fie corectă față de mine și să-mi spună!”

Bunicul Florentinei, fata ucisă la Sibiu, detalii șocante! "Nu a..."


Cookies